نتایج پیشبینینشده، تولید واکسن کرونای برخی شرکتهای بزرگ جهان را به تاخیر انداخت
در حالی که روند واکسیناسیون ضد کرونا در برخی از کشورهای جهان آغاز شده و برخی کشورهای دیگر نیز در آستانه آغاز واکسیناسیون قرار دارند، روند ساخت واکسن کرونا از سوی برخی شرکتهای بزرگ جهان با موانعی مواجه شده است.
شرکت داروسازی فرانسوی سانوفی و شرکت بریتانیایی جیاسکی با توجه به نتایج اولین آزمایشهای بالینی واکسن کرونای این شرکتها که چندان مورد انتظارشان نبود، اعلام کردند این واکسن اواخر سال آینده میلادی آماده خواهد شد.
شرکتهای سانوفی و جیاسکی روز جمعه در بیانیه مشترکی نوشتند که روند برنامه ساخت واکسن ضد کرونا «به منظور بهبود واکنش ایمنی در افراد مسن به تاخیر افتاده است».
در حالی که این دو شرکت در ابتدا پیشبینی کرده بودند درخواست تایید این واکسن را در سهماهه نخست سال آینده میلادی مطرح کنند، اما اکنون به این نتیجه رسیدهاند که میتوانند واکسن تولید خود را در انتهای سال ۲۰۲۱ میلادی در دسترس عموم قرار دهند.
سانوفی که برای ساخت واکسن کرونا از مواد اولیه شرکت جیاسکی استفاده میکند، پیشتر اعلام کرده بود که قصد دارد سومین فاز آزمایشهای بالینی بر روی انسان را در اواخر ماه دسامبر و پیش از ارائه درخواست مجوز خود آغاز کند.
بر اساس برنامهریزی قبلی این غول داروسازی فرانسه که از اصلیترین تولیدکنندگان واکسن در جهان به شمار میرود، قرار بود یک میلیارد دوز از واکسن کرونای سانوفی در سال ۲۰۲۱ تولید شود که اکنون با نتایج به دست آمده، چنین هدفی قابل تحقق نیست.
توقف تولید واکسن در استرالیا
همزمان در استرالیا، برنامه تولید واکسن کرونا در این کشور روز جمعه به علت ایجاد نتایج کاذب مثبت تست اچآیوی در میان شرکتکنندگان در آزمایش واکسن متوقف شد.
برندان مورفی، وزیر مشاور در امور بهداشت، اعلام کرد هرچند که این واکسن امیدهایی را در مبارزه با کرونا به وجود آورده و تزریق آن هیچ خطری برای انتقال اچآیوی (ویروس عامل بیماری ایدز) ندارد، روند تولید آن به دلیل نگرانی از تضعیف اعتماد مردم به واکسنها متوقف میشود.
در این واکسن کرونا که هنوز در مرحله اول آزمایشهای بالینی خود در دانشگاه کوئینزلند قرار داشت، از مقداری پروتئین اچآیوی استفاده شده بود.
گرگ هانت، وزیر بهداشت استرالیا گفت که این واکسن یک آنتیبادی ایجاد میکند که میتواند با آزمایش ویروس اچآیوی تداخل داشته باشد.
اسکات موریسون، نخست وزیر استرالیا، نیز اعلام کرد این نتیجه دولت را واداشت تا طرح خرید میلیونها دوز از این واکسن را لغو و در عوض سفارشهای واکسن کرونا ساخت شرکت بریتانیایی آسترازنکا و شرکت آمریکایی نواکس را تقویت کند.
موریسون همچنین گفت که دولت استرالیا برای به دست آوردن اعتماد بیشتر مردم به واکسن کرونا، برای صدور مجوز برای واکسن فایزر عجلهای ندارد. او تاکید کرد که موقعیت استرالیا در برابر شیوع کرونا با موقعیت کشوری مثل بریتانیا که مجوز این واکسن را صادر کرده و آمریکا که قرار است به زودی این مجوز را صادر کند، متفاوت است.
در حالی که آمریکا بیشترین آمار رسمی قربانیان کرونا در جهان را داراست و بریتانیا نیز در ردیف کشورهای دارای بیشترین قربانی کرونا در دنیاست، در استرالیا تاکنون کمتر از هزار نفر جان خود را بر اثر ابتلا به این ویروس از دست دادهاند.
همکاری آسترازنکا و روسیه
همچنین روز جمعه شرکت آسترازنکا و روسیه از آزمایشهای بالینی مشترک بر روی ترکیب دو واکسن کرونا ساخت آنها خبر دادند.
شعبه آسترازنکا در روسیه با انتشار بیانیهای نوشت که این آزمایشها برای «ارزیابی ایمنی و ایمنیزایی» ترکیب واکسن کرونای ساخت این شرکت و دانشگاه آکسفورد و همچنین واکسن اسپوتنیک ۵ ساخت موسسه تحقیقاتی گامالیای روسیه انجام میشود.
همچنین در این بیانیه اضافه شده که این آزمایشها بر روی افراد بالای ۱۸ سال صورت میگیرد.
ترکیب این دو واکسن در حالی است که هر دو از آدنوویروسهای انسانی به عنوان ناقل بهره گرفتهاند.