نشست مجازی اتحادیه ملی دموکراسی در ایران: جدیترین مساله در ایران حقوق بشر، حقوق سیاسی و مدنی است
اتحادیه ملی دموکراسی در ایران نشستی مجازی درباره «حقوق بشر در ایران و اهمیت آن در سیاست آمریکا» برگزار کرد.
حاضران در نشست مجازی «حقوق بشر در ایران و اهمیت آن در سیاست آمریکا» که روز پنجشنبه برگزار شد،گفتند: «در آمریکا درباره مساله هستهای و موشکی حرف زده میشود اما در ایران جدیترین مساله، حقوق بشر، حقوق سیاسی و مدنی است.»
در این نشست مجازی که از طریق زوم برگزار شد برایان هوک نماینده سابق آمریکا در امور ایران، فاطمه سپهری فعال سیاسی، ژیو وانگ زندانی سابق آمریکایی در ایران، لن خودورکوفسکی مشاور ارشد پیشین وزارت خارجه آمریکا و مایکل والتز عضو جمهوریخواه مجلس نمایندگان آمریکا، صحبت کردند.
ژیو وانگ: جدی ترین مساله در ایران حقوق بشر، حقوق سیاسی و مدنی است
ژیو وانگ، پژوهشگر آمریکایی که سه سال در ایران زندانی بود، در این نشست،گفت: «قبل از رفتن به ایران فکر میکردم توافق هستهای برجام رفتار ایران را تغییر خواهد داد اما وقتی آنجا رفتم و با مردم صحبت کردم متوجه شدم اوباما با این توافق ایرانیان را سرخورده و نومید کرده است.»
وی افزود: «در انفرادی ماهها بدون وکیل بازداشت بودم و مجبورم کردند که به جاسوسی برای آمریکا اعتراف کنم و حتی بعد از اعترافات انها باز هم من را در انفرادی نگه می داشتند. خیلی از زندانی ها مثل من بودند آنها از انتقال زندانیان به انفرادی فقط آزار و شکنجه زندانیان را دنبال میکردند.»
این استاد دانشگاه آمریکایی گفت: «در تجربه خودم در زندان فهمیدم که حکومت ایران عمیقا با مردم و معترضان چه میکند. ما اینجا در آمریکا درباره مساله هستهای و موشکی حرف میزنیم اما در ایران جدی ترین مساله، حقوق بشر، حقوق سیاسی و مدنی است.»
او همچنین گفت: «بعد از آزادی به همبندهایم و ایرانیان قول دادم تا این خواست ایرانیان را با صدای بلند تکرار کنم.»
مایکل والتز: دولت بایدن میخواهد دوباره همان مسیر غلط را برود
مایکل والتز، نماینده جمهوریخواه ایالت فلوریدا، در این نشست مجازی گفت: «ما میدانیم هرجا رژیم ایران متوجه شود که رفتارهای نابهنجار خود برای آنها هزینه ایجاد میکند، رفتارش عوض میشود.»
او گفت: «متاسفانه تمام تلاش رژیم ایران مصروف پر کردن جیب سردمداران میشود و به نیازهای مردم خود مردم خود اعتنایی ندارد و برای جامعه بینالمللی نیز رفتاری خسارت بار داشته است.»
این عضو مجلس نمایندگان آمریکا گفت: «تحریم ها وقتی تشدید شد آنها ناچار به مذاکره شدند اما متاسفانه دولت اوباما توافق بدی را با آنها امضا کرد و موضوع موشکها و بحث گروگانگیری و تروریسم و نقض حقوق بشر را در مذاکرات مورد توجه قرار نداد.»
وی افزود: «خروج رییس جمهور وقت دونالد ترامپ، از آن قرار داد بسیار کار عاقلانه ای بود چرا که آنها به جای تغییر رفتار، پول دریافتی از توافق را به حزبالله و حوثیهای یمن و گروههای دیگر در سوریه رساند و بعد از خروج از برجام و آغاز تحریمهای جدید بود که آنها دیگر پول نداشتند که کارهای مخرب خود را ادامه بدهند.»
والتز با ابراز نگرانی از سیاستهای دولت بایدن، افزود: «حالا دولت بایدن میخواهد دوباره همان مسیر غلط را برود. آنها وقتی هزینه اقدامات خود را در منطقه با کشته شدن قاسم سلیمانی دادند، رفتارهای خود را تعدیل کردند و به همین دلیل است که معتقدم ادامه تحریم تنها چیزی است که حکومت ایران را بر سر عقل می آورد.»
نماینده فلوریدا همچنین گفت: «آمریکا آزادی آمریکاییهای گروگان گرفته شده را پیش شرط هرگونه گفت و گو و توافق با ایران بگذارد.»
والتز افزود: «حمایت آزادی دین، آزادی بیان و مطبوعات از جمله ارزشهای آمریکایی است و ما میبینیم که این ارزشها توسط دولتهای زورگو تهدید می شود. ما باید نقاط مختلف رفتار مخرب رهبران ایران را به هم وصل کنیم و متوجه شویم که این شرارت ها ریشه های مشترک دارند و باید همه آنها را با هم نشانه گرفت.»
نماینده فلوریدا گفت: «درست عمل کردن در بزنگاهها چیزی است که رهبری آمریکا را در دنیا معنی میکند و این رهبری ارتباطی به حزب خاص ندارد و برای اثبات این برتری اخلاقی ما در مقابل شرارتها میایستیم.»
برایان هوک: رژیم ایران با بحران اعتبار و مشروعیت روبرو است
برایان هوک، نماینده سابق آمریکا در امور ایران نیز در این جلسه گفت: «سنت آمریکایی حمایت از حقوق بشر و ایستادن در کنار قربانیان نقض حقوق بشر است. یکی از افسوسهای من و آمریکا این بود که در دوران اوباما، آمریکا رسالت ایستادگی در کنار خواستهای جنبش سبز ایران را در سال ۲۰۰۹ فراموش کرد.»
هوک گفت: «نگاه کنید به رفتار حکومت ایران که صدها میلیون دلار را در یمن و سوریه و عراق و لبنان هزینه میکند و مردم ایران چه زجری میکشند وقتی ایران را با ریاض و ابوظبی و دوحه مقایسه میکنند.»
نماینده پیشین آمریکا در امور ایران گفت: «رژیم ایران با بحران اعتبار و مشروعیت روبرو است و مقامات آمریکا باید متوجه این نکته باشند.»
هوگ گفت: «ایران شبکهای از همراهان خود در منطقه ایجاد کرده تا وحشت را در این منطقه بپراکند. این رژيم بانکدار گروههای تروریستی است و به تامین مالی آنها اقدام میکند. من نگرانم که امضای یک توافق دیگر رژیم را تحریک کند تا اقدامات مخربش را افزایش دهد.»
هوک در خصوص روابط آمریکا با مردم ایران گفت: «من باور دارم که مردم ایران و آمریکا در خیلی موارد ارزشهای مشترک دارند. این رژیم یک دشمن دروغین از آمریکا درست کرده چون راهی برای حیاتش است. اما این چیزی نیست که مردم ایران باور دارند. ما پستانیل بزرگی برای دوستی و نزدیکی داریم.»
او افزود: «من به آیندهای نگاه میکنم که روزی کلید سفارت ایران را در اینجا به مردم ایران برگردانیم. ایرانیان آزادیخواه همه جای دنیا حضور دارند اما در کشور خود اجازه زندگی ندارند و این یک تراژدی است.»
فاطمه سپهری: از این رفتار آمریکا نگرانیم
فاطمه سپهری فعال سیاسی و از امضا کنندگان نامه درخواست استعفای علی خامنهای نیز با حضور در این جلسه گفت: «متاسفانه بسیاری از طرفداران این رژیم در خارج از ایران پشت عناوینی چون استاد دانشگاه و فعال ضد جنگ و روزنامهنگار به کار بزک کردن و خوب جلوه دادن اقدامات جمهوری اسلامی ایران هستند که تلاش میکنند جمهوری اسلامی را دموکراسی جلوه دهند.»
سپهری افزود: «در ایران تنها یک جناح وجود دارد اما برای تقسیم کار، دوگانهای زیر عنوان میانه رو و تندرو ترسیم کردهاند اما هر دو گروه هدفشان حفظ رژیم است. گروه تندرو اعتراضات مردم ایران را سرکوب می کنند و اعدام و تبعید و شکنجه میکنند و گروه دیگر بر روی این اقدامات سرپوش میگذارند و ماله کشی میکنند.»
این زندانی سابق سیاسی همچنین گفت: «دولت قبلی آمریکا به درستی درک کرد که خواست رژیم ایران و خواستهای مردم ایران متفاوت است. آنها صدای مردم ایران را شنیدند. نقض حقوق بشر را محکوم کردند و رژیم را تحریم و مجازات کردند. متاسفانه در دولت جدید لابیهای جمهوری اسلامی رابطه نزدیکی با وزارت خارجه دولت بایدن دارند.»
فاطمه سپهری با اعتراض به سیاستهای وزیر خارجه آمریکا گفت: «چند وقت پیش آقای بلینکن وزیر خارجه آمریکا، درباره روز جهانی مطبوعات پیام داد و از کشته و زندانی شدن روزنامهنگاران چین، مصر و ترکیه و افغانستان سخن گفت اما اسمی از ایران و آنچه بر سر روح الله زم در ایران آمد، نبرد. ما از این رفتار آمریکا نگرانیم.»
فاطمه سپهری گفت: «جمهوری اسلامی در این یک سال و نیم اجازه نداد آماری از کشتههای اعتراضات آبان منتشر شود آنها جز در برابر زور کوتاه نمی آیند و ما دیدیم که در دوران ترامپ رژیم ایران به زانو درآمده بود.»
در بخشی از این نشست مایکل والتز، نماینده فلوریدا آمریکا، خطاب به فاطمه سپهری گفت: «صریح و با صدای بلند میگویم که چقدر شما شجاع هستید. برای ما آسان است که در جای امن بنشینیم و در مورد مبارزات شما صحبت کنیم و به همین دلیل من افتخار میکنم که بگویم ما اینجا فداکاری شما را میفهمیم.»
لن خودورکوفسکی: مردم آمریکا در کنار مردم ایران خواهند بود
لن خودورکوفسکی، مشاور ارشد پیشین وزارت خارجه آمریکا، گفت: «ایرانیان دارای فرهنگ غنی و تاریخ با شکوهی هستند و بنابراین لیاقت حکومت بهتری را دارند.»
او همچنین افزود: «مردم ایران باید بدانند، تا زمانیکه برای احقاق حقوق انسانی خود تلاش میکنند، مردم آمریکا در کنار آنان خواهند بود و به آنها کمک میکنند تا بازگشت به جامعه جهانی را جشن بگیرند.»