افزایش مرگومیر در زنان آمریکایی در اثر مصرف گوشت مرغ و ماهی سرخشده
مصرف روزانه مرغ سرخکرده تا ۱۳ درصد و ماهی سرخکرده تا ۷ درصد احتمال مرگ زودرس را در زنان آمریکایی افزایش داده است.
پژوهشگران دانشگاه آیوا در تحقیقی رابطه میان مصرف غذاهایی که در حمام روغن سرخ میشوند (deep fried food) و افزایش نرخ مرگومیر را بررسی کردند.
پروفسور وِی بائو به سیانان گفت: «میدانیم غذاهای سرخشده در آمریکا و سراسر جهان متداول و محبوباند. ولی متاسفانه در مورد تاثیرات درازمدت مصرف سرخکردنیها اطلاعات چندانی نداریم.»
پیشتر رابطه مصرف مکرر غذاهای سرخشده و افزایش نرخ ابتلا به دیابت نوع ۲ و بیماریهای قلبی مشخص شده بود.
بائو و تیمش در این تحقیق دادههای ۱۰۷هزار زن ۵۰ تا ۷۹ ساله را از ۴۰ مرکز درمانی در آمریکا جمعآوری کردند و دادههای مربوط به سالهای ۱۹۹۳ تا ۱۹۹۸ را با دادههای این افراد در سالهای بعد مقایسه کردند.
سپس در پرسشنامهای از زنان شرکتکننده در این پژوهش درباره میزان و تعداد دفعات مصرف ۱۲۲ غذا پرسیده شد، که علاوه بر گوشت مرغ و ماهی سرخشده، غذاهای دیگری مانند سیبزمینی سرخکرده، تاکو و ترتیلا (چیپس ذرت با پنیر و مخلفات) را هم شامل میشد.
سپس سایر عوامل مانند سطح تحصیلات، درآمد، کالری مصرفی، کیفیت رژیم غذایی فرد در کنار دادههای مرتبط با سلامتش قرار گرفت.
یافتههای این پژوهش حاکی از این بود که مصرف روزانه گوشت سرخکرده، احتمال مرگومیر در زنان را ۸ درصد افزایش میدهد. گوشت مرغ احتمال مرگ را ۱۳ درصد و احتمال مرگ ناشی از نارسایی قلبی را ۱۲ درصد بیشتر میکند.
ماهی سرخشده، مثل چیپس و ماهی مدل بریتانیایی، احتمال مرگ را ۷ درصد و احتمال مرگ ناشی از نارسایی قلبی را ۱۳ درصد افزایش داده بود.
این تحقیق رابطهای مشخص میان افزایش مصرف غذاهای سرخشده و افزایش ابتلا به سرطان پیدا نکرد.
این پژوهش در مورد نوع روغن، دما و مدت زمانی که برای سرخ کردن این گوشتها صرف شده بود و در رابطه با تاثیر این عوامل بر سلامت افراد اطلاعاتی نمیدهد.