ایران دومین کشور پرخطر در زمینه تهدیدات بدافزاری
بر اساس گزارش منتشرشده ازسوی شرکت امنیتی Avast، ایران در فهرست کشورهای پرخطر در زمینه تهدیدات بدافزاری و سایبری در سال ۲۰۱۹، در جایگاه دوم جهان قرار دارد. این گزارش که به بررسی خطرات دیجیتال علیه کاربران خانگی و تجاری میپردازد، همچنین نشان میدهد که از هر ۵ کاربر خانگی که از سیستمعامل ویندوز ۷، ۸ یا ۱۰ استفاده میکنند، ۱ نفر در خطر مواجهه با تهدیدات سایبری قرار دارد.
دادههای مربوط به این گزارش که در بازه زمانی ۲۰ مرداد ۹۷ تا ۱۸ شهریور ۹۷ گردآوری شده، مشخص کرده است که ۳۷/۴۹ درصد کاربران خانگی کامپیوتر در ایران در خطر تهدیدات بدافزاری قرار دارند. این میزان از تهدیدات بدافزاری باعث شده است تا ایران پس از افغانستان، در رتبه دوم کشورهای پرخطر برای کاربران کامپیوتر قرار گیرد. چین، اتیوپی و فلسطین در جایگاههای بعدی این فهرست قرار گرفتهاند.
شرکت Avast علت پرخطر بودن خاورمیانه در زمینه تهدیدهای سایبری علیه ساکنان منطقه را حضور گروههای افراطی و تجربه وسیع استفاده آنها از ابزارهای مختلف برای حملههای سایبری عنوان کرده است.
بدافزار «شمعون» که شرکتهای نفت و گاز عربستان سعودی و قطر را هدف قرار داده بود، از جمله مواردی است که در خاورمیانه -و بنا به گزارشهای متعدد در ایران- توسعه داده شده است. همچنین حضور گروههای خرابکار سایبری نظیر APT33 و APT34 که به گواه مجموعههای امنیتی مختلف از طرف جمهوری اسلامی ایران کنترل میشوند، یکی از دلایل اصلی در معرض خطر بودن کاربران کامپیوتر در این منطقه است.
گزارش منتشر شده Avast همچنین نشان میدهد که ۹درصد از کل نسخههای نصبشده ویندوز ۱۰ و ۱۵ درصد از کل نسخههای ویندوز ۷ جهان، بهدلیل نصب نکردن بهروزرسانیهای امنیتی، در خطر کامل آلوده شدن به بدافزارهای مختلف قرار دارند. در گزارش، از این سیستمعاملها بهعنوان «سیستمعامل تاریخ مصرف گذشته» یاد شده است. از طرفی، ویندوز ۱۰ بهعنوان پرخطرترین سیستمعامل در زمینه تهدیدات سایبری شناخته شده است.