با نصف شدن نرخ باروری زنان، جمعیت جهان همچنان بیشتر شد
تحقیقی تازه از بررسی باروری زنان بین سالهای ۱۹۵۰ تا ۲۰۱۷ میلادی میگوید که در گذر این ۶۷ سال، هر زن میانگین بهجای ۴/۷ نوزاد در سال، ۲/۴ نوزاد بدنیا آورده است.
با اینحال از ۱۹۸۵ تاکنون، هر سال ۸۴ میلیون نفر به جمعیت انسان در زمین اضافه شده و از ۱۹۵۰ تاکنون، ۲/۶ میلیارد نفر بر جمعیت مردم افزوده شده است.
نرخ باروری زنان در سال ۲۰۱۷ میلادی در کشورهای گوناگون، آمار متفاوتی دارد.
بهعنوان مثال، زنان در نیجریه بهشکل میانگین ۷/۱ بچه بدنیا آوردهاند ولی در قبرس زنان میانگین، یک بچه داشتهاند.
از اصلیترین دلایل کاهش تعداد زاد و ولد، ازدواج در سنین بالاتر و همچنین امکان بیشتر زنده ماندن نوزادان عنوان شده است که از میل به بچهدار شدن کاسته است.
این گزارش میگوید که بین سالهای ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۷، ۳۳ کشور جهان و بیشتر کشورهای اروپایی شاهد کاهش جمعیت بودهاند و بخشی از آنان با کمک مهاجرت، این کاهش جمعیت را جبران کردهاند.
بااینحال، گزارشهای سازمان ملل میگویند جمعیت دنیا باز هم بیشتر خواهد شد و نگرانی بیشتر از افزایش جمعیت است تا کاهش زادوولد.
برابر پیشبینیهای این سازمان، جمعیت زمین تا ۲۰۵۰ میلادی (۳۱ سال دیگر) میتواند به ۹/۸ میلیارد نفر و تا ۲۱۰۰ به ۱۱/۲ میلیارد نفر برسد. این سازمان پیشبینی کرده است بیشتر این افزایش جمعیت در آفریقا صورت میگیرد.
افزایش جمعیت بهمعنای افزایش تقاضا برای امکانات زندگی، انرژی و غذا است که با سبک کنونی زندگی، بهمعنای مصرف ناپایدار منابع موجود است که به گرمایش زمین شدت بیشتری میبخشد.