ساخت اولین نمونه هواپیمای الکتریکی فاقد قطعه متحرک
پژوهشگران دانشگاه امآیتی هواپیمایی ساختهاند که بدون داشتن هرگونه قطعه متحرک توانایی پرواز دارد. این نتیجه شگفتانگیز با استفاده از نیروی الکتروآیرودینامیک بهدست آمده است. برای این کار، از یک جفت الکترود استفاده شده تا یونها جابهجا شده و «باد یونی» ایجاد شود.
جابهجایی یونها با این شیوه پدیده تازهای نیست، درواقع، کاربرد آن برمیگردد به دهه ۱۹۶۰. حتی شرکت اپل هم از سال ۲۰۱۲ برای خنک کردن لپتاپهای تولیدیاش از همین شیوه استفاده میکند. اما اولین بار است که این روش را به کار بردهاند تا هواپیمایی را به حرکت درآورند.
هواپیمایی که پژوهشگران امآیتی ساختهاند، یک مدل آزمایشی کوچک است که فقط ۲/۴۵ کیلوگرم وزن دارد. توسعه آن در اندازه هواپیماهای مسافربری امروزی میتواند ایمنی، میزان صدا، تعمیرات و آلایندههای زیستمحیطی هواپیماهای تجاری را بهطرز چشمگیری بهبود ببخشد، اما رسیدن به چنین هدفی با چالشهای فراوانی همراه خواهد بود. بهعنوان مثال، برای ساخت هواپیمای مسافربری با این فناوری، یک باتری ۴۰ هزار ولت لازم است تا نیروی مورد نیاز برای پرواز را فراهم کند. طراحی چنین باتریای با مشکلاتی نظیر بزرگی ابعاد و وزن زیاد روبهرو خواهد بود.
ایده فعلی این است که بهجای استفاده از این فناوری برای ساخت هواپیماهای مسافربری، از آن برای تولید هواپیماهای کوچکتر بیسرنشین استفاده شود. بهگفته یکی از محققان این پروژه، راهکار دیگر ترکیب این فناوری با موتور فعلی هواپیماهای مسافربری است تا از میزان مصرف سوختشان کاسته شود.