مدیر تلگرام طلایی: بستن دسترسی ما به تلگرام نقض حقوق شهروندی است
یکی از مدیران پیامرسان تلگرام طلایی در اظهارنظری که در واکنش به اطلاعیه ارسالی از طرف تلگرام مطرح شد، بسته شدن احتمالی دسترسی به این اپلیکیشن را «نقض حقوق شهروندی» دانست.
سیدمحمد مدنی خوانساری، که اولین بار است نام او بهعنوان یکی از مدیران تلگرام طلایی منتشر میشود، روز یکشنبه ۲۵ آذرماه، در گفتوگو با روزنامه فرهیختگان گفت: «اگر دوروف [مدیر تلگرام] بخواهد تلگرام طلایی و هاتگرام یا هر کلاینت غیررسمی دیگری را که از اپنسورسهای تلگرام استفاده میکنند ببندد، نقض حقوق شهروندی کرده؛ حقوق شهروندیای که خود بارها اعلام کرده است به آن احترام میگذارد و قوانینش را نقض نمیکند.»
روز شنبه، تلگرام با ارسال پیامی رسمی به کاربران تلگرام طلایی و هاتگرام، به آنها درخصوص ناامنی این دو پیامرسان هشدار داد. واکنشها درخصوص این هشدار متفاوت بود. عدهای زمان ارسال چنین هشداری را دیر میدانستند و عقیده داشتند تلگرام با علم به ناامنی این پوستهها میتوانست زودتر از اینها کاربرانش را مطلع سازد. گروهی دیگر معتقد بودند حالا که تلگرام رسما در این خصوص اظهارنظر کرده است و درباره جزئیات فعالیت این پیامرسانها اطلاع دارد، زمان آن رسیده تا دسترسیهای فنی این اپلیکیشنها به زیرساخت خود را مسدود کند. همین واکنش بود که مدیر تلگرام طلایی را نیز وادار کرد با یکی از رسانهها مصاحبه کند.
طبق خبرهای منتشرشده، مهلت تمدید فعالیت تلگرام طلایی و هاتگرام در پایان آذرماه به اتمام میرسد، یعنی کمتر از یک هفته دیگر. پس از این تاریخ، این دو پیامرسان باید بستر خود را از تلگرام جدا و بهعنوان پیامرسانهایی واحد در کشور فعالیت کنند. مقامات ایران تاکنون بارها مهلت فعالیت این دو پیامرسان را که قانونی و بهعنوان نسخه بدون فیلتر تلگرام در ایران مشغول به کار هستند، تمدید کردهاند و هنوز مشخص نیست از ابتدای آبان، چه سرنوشتی در انتظار کاربران این دو پیامرسان است.
مدنی خوانساری در این خصوص میگوید: «درباره بودن یا نبودن تلگرام طلایی و هاتگرام تنها جمهوری اسلامی تصمیم میگیرد و هیچ فرد دیگری در جایگاهی نیست که بتواند درباره ادامه فعالیت این دو اپلیکیشن اظهارنظر کند.»
چند ماه پیش، وزیر اطلاعات جمهوری اسلامی ایران بهطور رسمی وابستگی این دو پیامرسان به حکومت را تایید کرد. بر اساس برخی گفتهها، نسخهای از کلیه دادههای ردوبدلشده در این پیامرسانها روی سرورهایی در داخل ایران ذخیره میشوند و کاربران با استفاده از این نسخهها، عملا اطلاعات خصوصی خود را در اختیار نهادهای امنیتی کشور قرار میدهند؛ همین مساله است که فعالان حوزه امنیت سایبری را نگران کرده است.