آمریکا و فرانسه برای برقراری آتشبس در غوطه سوریه را تهدید به اقدام نظامی کردند
سفیر آمریکا در سازمان ملل روز دوشنبه ۲۱ اسفند گفته اگر شورای امنیت در مورد سوریه اقدام نکند واشینگتن آماده است «اگر لازم باشد اقدام کند» و رئیسجمهوری فرانسه خبر داده این کشور آماده است تا به هر پایگاه سوریه که از «سلاحهای شیمیایی» منجر به مرگ غیرنظامیان استفاده میکند حمله کند.
به گزارش رویترز نیکی هیلی خطاب به اعضای شورای امنیت گفته این اقدامی است که «در گذشته انجام دادهایم و آمادهایم دوباره این کار را انجام دهیم». اشاره هیلی به اقدام پارسال ارتش آمریکاست که در واکنش به حملات حکومت سوریه با سلاحهای شیمیایی یک پایگاه هوایی آن کشور را با موشک مورد حمله قرار داد.
آمریکا روز دوشنبه پیشنویس قطعنامه جدیدی را برای برقراری یک آتشبس ۳۰ روزه در غوطه شرقی به شورای امنیت سازمان ملل ارائه کرده است که طبق توضیح هلی بر خلاف قطعنامه دو هفته قبل که به شکست انجامیده «امکان دور زدن و نقض آن وجود ندارد».
هنوز کاملا مشخص نیست رایگیری در مورد این پیشنویس چه زمانی انجام خواهد شد.
در واکنشی مشابه ماکرون رئیسجمهوری فرانسه روز دوشنبه ۲۱ اسفند کمی پیش از آغاز مباحث سازمان ملل متحد در مورد سوریه گفت این کشور آماده است تا به هر پایگاه سوریه که از سلاحهای شیمیایی منجر به مرگ غیرنظامیان استفاده میکند حمله کند.
رئیسجمهوری فرانسه افزوده «روزی که ما در هماهنگی با متحدمان آمریکا شواهد غیرقابل انکاری به دست آوریم که خط قرمز زیرپا گذاشته شده و به طور معین از سلاحهای شیمیایی با هدف کشتار استفاده شده است کاری خواهیم کرد که آمریکاییها چند ماه پیش انجام دادند».
مکرون دولت روسیه را متهم کرده که برای تسهیل انتقال کمکهای بشردوستانه به مناطق تحت کنترل شورشیان در غوطه شرقی اقدامات کافی انجام نداده است.
با وجود مصوبه شورای امنیت سازمان ملل متحد برای یک برقراری آتشبس ۳۰ روزه در سراسر سوریه، ارتش این کشور با حمایت روسیه حملات سنگین خود به غوطه شرقی را که از اواسط ماه فوریه آغاز شده ادامه داده است، طوری که گفته می شود بخش شرقی غوطه به طور کامل به تصرف ارتش سوریه درآورده و دو شهر دوما و حرستا محاصره شدهاند. در حال حاضر غوطه شرقی به دو بخش کاملا مجزا تقسیم شده است.
شورای مخالفان دولت سوریه گفته که شرایط موجود در غوطه شرقی «مصیبتبار» است و دیگر فضایی برای پناه گرفتن غیرنظامیان وجود ندارد. دبیرکل سازمان ملل متحد قبلتر غوطه شرقی را «دوزخ روی زمین » توصیف کرده بود.
گفته میشود از بهمن سال جاری تاکنون بیش از ۱۱۶۰ نفر در غوطه کشته شده اند. دیدهبان حقوق بشر سوریه روز دوشنبه در بیانیهای از کشته شدن بیش از نیم میلیون نفر در طی هفت سال گذشته در سوریه خبر داد و اعلام کرد که بیش از ۳۵۰ هزار نفر از این کشتهشدگان شناسایی شدهاند. بر اساس گزارش این نهاد حقوق بشری، بیش از ۸۵درصد از کشتهشدگان غیرنظامی بوده و ۲۰هزار کودک نیز در میان قربانیان وجود دارند.