اطلاعیه وبسایت آیتالله خامنهای در مورد دخالت رهبری در انتخاب افراد کابینه
وبسایت رسمی آیتالله علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی ایران، روز جمعه ششم مردادماه، متنی با عنوان «دغدغهی اصلی رهبر انقلاب درخصوص کابینهی دولت دوازدهم» منتشر و آن را پاسخی به شایعات اخیر عنوان کرده است.
این متن مدعی شده که با نزدیک شدن به معرفی اعضای کابینهی جدید ازسوی رئیسجمهوری و تشکیل دولت دوازدهم (تا ۱۰ روز آینده)، «از حدود دو هفته قبل، یک جریان خبری که از پشتیبانی پرحجم رسانههای خارج از کشور نیز برخوردار است، درصدد القای این ادعاست که تکتک اعضای کابینه، با نظر رهبر جمهوری اسلامی انتخاب میشوند» و از این جهت لازم دانسته است تا رویکرد رهبری را درخصوص دولت و قوهی مجریه، تشریح کند.
این متن، رویکرد کلی رهبر جمهوری اسلامی را در قبال دولتها، «رویکرد حمایتی» عنوان و به سخنان او در دیدار ماه رمضان با مسؤولان نظام (۲۲ خرداد ۹۶) اشاره میکند که در آنجا، شیوهی همیشگی خود را (در گذشته و حال و آینده)، حمایت از دولت بر سر کار اعلام کرده است.
نویسندهی متن، در توضیح «رویکرد حمایتی»، تأکید کرده است که دولت باید بتواند از مشکلات کشور و مردم گرهگشایی کند و یک لازمهی اساسی آن، انتخاب مسؤولانی است که از «بُن دندان، به اصول انقلاب و وظایف خود معتقد باشند و شأن خود را نوکری و خدمتگزاری به مردم بدانند»، نه آنکه «مسؤولیت را همچون غنیمت و طعمهای بدانند و آن را وسیلهی برای بیشتر چنگزدن به دنیا کنند».
در ادامه آمده است که رویهی ثابت در همهی دولتها، هماهنگی با رهبری در انتخاب وزیران «دفاع»، «امور خارجه» و «اطلاعات» بوده و این موضوع براساس تکالیفی دانسته شده است که در قانون اساسی برای رهبری در امور سیاست خارجی و دفاعی- امنیتی تعیین شده است.
همچنین تأکید شده است که رهبر جمهوری اسلامی، در مورد برخی وزارتخانهها مثل «علوم»، «آموزشوپرورش» و «ارشاد اسلامی» نیز حساسیتهایی دارد؛ زیرا انحراف در آنها، موجب «انحراف در حرکت کلان کشور بهسمت آرمانها» میشود و مراقبت درخصوص حرکت عمومی بهسمت آرمانها، وظیفهی رهبری است، اما در انتخاب مسؤولان این وزارتخانهها ورود نمیکند؛ در خصوص اکثریت کابینه نیز رهبری نظری ابراز نمیکند، اما همواره تأکید دارد که وزیران، «افرادی کاری و بهدور از حاشیه باشند»
در ادامهی متن با اشاره به سخنان آیتالله خامنهای در مراسم ۱۴ خرداد امسال، آمده است که: «کارآمدی و موفقیت دولت، موفقیت نظام است و ضعف و ناکارآمدی دولت نیز به حساب نظام گذاشته میشود»، پس باید مسؤولان بخشهای مختلف، از افراد «کارکن و فعّال و پایکار و توانا» انتخاب شوند.
در پایان نتیجهگیری شده است که: «شایعات و القائات اخیر پایه در واقعیت ندارد و دغدغهی رهبر انقلاب اسلامی در قبال کابینه، بهطور ذاتی معطوف به کارآمدی و انتخاب افرادی است که فکر و ذکر آنان، کار شبانهروزی و حل مشکلات مردم باشد».