هشدار رهبر جمهوری اسلامی در مورد تکرار تجربهی «دوقطبیشدن کشور» و «دودستگی مردم»
آیتالله علی خامنهای، با اشاره به تجربهی سال ۱۳۵۹ در نظام جمهوری اسلامی که به گفتهی او، «رئیسجمهور وقت، جامعه را دو قطبی، و مردم را به دو دستهی مخالف و موافق تقسیم کرد»، این «دوقطبیشدن کشور» و «دودستگی مردم» را خطرناک دانست و تأکید کرد که این تجربه نباید تکرار شود.
رهبر جمهوری اسلامی، عصر دوشنبه، ۲۲ خردادماه، در مراسم افطاری ماه رمضان، به میزبانی خودش و با حضور سران قوا و جمعیاز مسؤولان کشور سخن میگفت.
-
مشارکت در انتخابات یعنی «ابراز اعتماد به نظام اسلامی» / حمایت رهبری از دولت مستقر
آیتالله خامنهای در رابطهبا انتخابات ۲۹ اردیبهشت، کار باارزش همهی مشارکتکنندگان را «ابراز اعتماد به نظام اسلامی» خواند و گفت: «کار مشترک مردم فارغ از اینکه به چه کسی رأی دادند، این بود که به صندوق رأی جمهوری اسلامی و به حرکت عظیم مقررشده در قانون اساسی یعنی انتخابات، «اعتماد» کردند».
رهبر جمهوری اسلامی، در ادامه با انتقاد از برخی افراد که با تفسیرهای غلط در پی تقسیمکردن مردم هستند، افزود: «نباید با بگومگوها و تقسیم کردن مردم، کار بزرگ ملت در انتخابات را خراب و ضایع کرد».
او مشی همیشگی خود را حمایت از همهی دولتهای بر سر کار دانست و تأکید کرد که «بعد از این نیز همینگونه خواهد بود».
-
منافع ملی، ملاک اصلی تصمیمگیری در ادارهی کشور/ تحمیل خواستههای استکباری، تحت عنوان «هنجارهای بینالمللی»
آیتالله خامنهای در بخش دیگری از سخنان خود در مورد مدیریت صحیح کشور، به ملاکهای تصمیمسازی و تصمیمگیری پرداخت و با اشاره به «منافع ملی» بهعنوان ملاک اصلی، گفت: «البته منافع ملی آن زمانی واقعاً منافع ملی است که با «هویت ملی و انقلابی ملت ایران» در تعارض نباشد».
رهبر جمهوری اسلامی با تعریف «هویت ملی» بر اساس سه عنصر «مسلمان بودن، انقلابی بودن و عمق تاریخی»، گفت: «منافع ملی باید با هویت ملی تطبیق داده شود: نه اینکه هویت ملی تابعی از موضوعاتی تحت عنوان منافع ملی قرار گیرد؛ زیرا در واقع آن موارد، «منافع تخیلی» است، نه منافع ملی». او افزود که «نباید تعریف منافع ملی در چارچوب هویت اسلامی، انقلابی و تاریخی، به معنای بسته شدن راه استفاده از پیشرفتهای بشری، تأویل شود».
آیتالله خامنهای در ادامه با تأکید بر اینکه «منافع ملی ما نباید تحت تحمیل خارجی قرار گیرد»، یکی از شیوههای «قدرتهای استکباری» را برای تحمیل خواستهها و تأمین منافعشان، مطرح کردن چیزی باعنوان «هنجارهای بینالمللی» و متهم کردن کشورهای به گفتهی او، مستقل و ظلمستیز به «هنجارشکنی» دانست.
رهبر جمهوری اسلامی با اشاره به طرح موضوع «بیثباتسازی منطقه» در مورد ایران ازسوی آمریکاییها، تحت عنوان «هنجارهای بینالمللی»، در پاسخ به آنها گفت: «اولاً این منطقه چه ارتباطی به شما دارد و ثانیاً عامل بیثباتی منطقه، شما و عمّالتان هستید».
-
«دوقطبیشدن کشور» و «دودستگی مردم»؛ تجربهای خطرناک که نباید تکرار شود/ اهمیت فاصلهگذاری با دشمن
آیتالله خامنهای در ادامه با تأکید بر «تأثیر تعیینکنندهی انسجام و وحدت ملی» و این مسأله که «نباید در زمینهی مسائل کلان در کشور کشمکش و بگومگو باشد»، «دوقطبیشدن کشور» و «دودستگی مردم» را تجربهای خطرناک دانست وگفت: «در سال ۵۹، رئیسجمهور وقت جامعه را دو قطبی، و مردم را به دو دستهی مخالف و موافق تقسیم کرد، که نباید این تجربه تکرار شود».
اشارهی رهبر جمهوری اسلامی در این سخنان به دوران ریاستجمهوری ابوالحسن بنیصدر است که به تلاش برای ایجاد جریانی جدید در برابر جریان اصلی انقلاب به رهبری آیتالله خمینی متهم میشود. آیتالله خامنهای در ۳۱ خرداد سال ۱۳۶۰، در جلسهی طرح عدم کفایت سیاسی بنیصدر در مجلس شورای اسلامی، با اشاره به آنچه که «فشار تبلیغاتی بنیصدر نسبتبه جریان خط امام» نامید، گفته بود که او «عملاً در مقابل رهبری ایستاد و رهنمودهای امام امت مبنیبر خط آرامش و جلوگیری از تشنجآفرینی را آشکارا زیر پا نهاد».
رهبر جمهوری اسلامی در ادامهی سخنان خود، «فاصلهگذاری واضح با دشمن خارجی و عوامل داخلی او» را زمینهساز وحدت ملی دانست و یادآوری کرد که در حوادث سال ۸۸، «عدهای در خیابانها بهصراحت علیه اساس انقلاب و باورهای دینی شعار دادند و چون با آنها مرزبندی و فاصلهگذاری نشد، مشکلات ادامه یافت».
-
«اعتماد نکردن به دشمن»؛ از مسائل ضروری در مدیریت کشور/ اعتماد به مسؤولان پیگیر برجام
آیتالله خامنهای در بخش دیگری از سخنان خود، «تکیه بر ظرفیتهای داخلی و اولویتدادن به تولید ملی» و همچنین، «اعتماد نکردن به دشمن» را از دیگر مسائل ضروری در مدیریت کشور دانست و افزود: «میتوانستیم به دشمن اعتماد نکنیم؛ اما در جاهایی به علتهایی، مثلاً برای گرفتن بهانه از دست آمریکاییها کوتاه آمدیم که البته بهانه گرفته نشد و ضربه هم خوردیم». او تأکید کرد: «هرجا عرصهی کار با بیگانگان است، باید با دقت، وسواس و احتیاط کامل وارد شد و در لحن و بیان هم بهگونه ای سخن گفت که اعتماد به دشمن در آن احساس نشود، زیرا هم در داخل و هم نزد بیگانگان تأثیر منفی خواهد داشت».
رهبر جمهوری اسلامی، با تأکید بر اعتماد به مسؤولان پیگیر برجام، تصریح کرد: «در پذیرش برجام، شرایط صریحی را بهصورت مکتوب مشخص کردهایم که هیأت نظارت بر برجام باید مراقبت کند تا این شرایط بهدقت رعایت شود».
-
ما مسؤولان در این چند سال، دربارهی مسائل اقتصادی خیلی حرف زدهایم
آیتالله خامنهای در رابطهبا مسائل اقتصادی کشور، بر نکاتی ازجمله «مدیریت صحیح واردات، ازجمله جلوگیری شدید از واردات محصولاتی که به تولید مشابه داخلی ضربه میزند»، «استفادهی مردم از محصولات داخلی بهعنوان زمینهی لازم برای ارتقای کیفیت این محصولات»، «مقابله با قاچاق»، «اجرای صحیح و شایستهی اصل ۴۴» و «اهمیت امنیت سرمایهگذاری» تأکید کرد.
رهبر جمهوری اسلامی، با اشاره به بخشهایی از سخنان رئیسجمهوری که پیش از او در همین مراسم ایراد کرده بود، گفت: «رئیسجمهور محترم در سخنانشان مواردی را گفتند که «باید بشود»، اما مخاطب و مجری عمدهی این موارد، خود ایشان و تیم کاری دولت هستند». او افزود: «ما مسؤولان در این چند سال، دربارهی مسائل اقتصادی خیلی حرف زدهایم؛ اما اکنون باید وارد عمل شد؛ به همین علت، «ارائهی نقشهی راه روشن و جامع» از اولین کارهایی است که دولت باید انجام دهد».
-
نباید ملت را از فضای مجازی محروم کرد
رهبر جمهوری اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود، ضمن انتقاد از کوتاهیها در زمینهی ایجاد شبکهی ملی اطلاعات برای کنترل صحیح فضای مجازی، گفت: «بهمنی از مسائل ضد ارزشی و مخالف منافع ملی، مطالب درست و نارست، اطلاعات غلط یا صحیح و حتی شبهاطلاعات بر ذهن جامعه فرود میآید که باید این فضا کنترل شود؛ اما نباید ملت را از فضای مجازی محروم کرد».
-
مشکل اصلی آمریکا، با اصل جمهوری اسلامی است
آیتالله خامنهای بسیاری از مسائل با آمریکا را اساساً غیرقابلحل عنوان کرد، زیرا به گفتهی او، «مشکل آمریکا با ما ناشی از مسائلی همچون انرژی هستهای و حقوقبشر نیست؛ بلکه مشکل آنها با اصل جمهوری اسلامی است».
رهبر حمهوری اسلامی، مسائلی همچون «حقوق بشر، تررویسم و ادعای ایجاد بیثباتی از سوی ایران در منطقه» را بهانههای آمریکا علیه نظام اسلامی دانست و گفت: «آمریکا، خود تروریست و تروریستپرور و حامی رژیمی همچون رژیم صهیونیستی است که مغز تروریسم است و از روز اول با ترور و ظلم بوجود آمده است؛ بنابراین، با آمریکا نمیتوان کنار آمد».