جسد دومین کشتهشده در اعتراضات اخیر در سنندج به خاک سپرده شد
۱۰ روز پس از پایان اعتراضات خیابانی در ایران، جسد دومین جانباخته این اعتراضات در شهر سنندج، روز شنبه، ۲۳ دیماه، به خانوادهاش تحویل داده شد.
خانواده کیانوش زندی ۲۴ ساله، به کمپین حقوق بشر ایران گفتهاند که ماموران وزارت اطلاعات مادر او را به محلی از پیش تعیین شده برده و فرزندش را همانجا دفن کردهاند.
گفته میشود، کیانوش زندی همراه دوست خود سارو قهرمانی روز ۱۲ دیماه بازداشت یا کشته شده بودند. خانواده سارو قهرمانی میگوید آنها در درگیری با نیروهای امنیتی در مقابل ترمینال سنندج بر اثر اصابت گلوله همان لحظه احتمالا جان باخته بودند. شاهدان عینی به کمپین حقوق بشرایران گفتهاند که ماشین این دو شخص از سوی مأموران امنیتی به رگبار بسته شده است. این کمپین مینویسد که هنوز مشخص نیست که آیا کیانوش زندی براثر این تیراندازی کشته یا زخمی شده است و پس از بازداشت و در بیمارستان یا بازداشتگاه جان باخته است.
پدر سارو قهرمانی در مقابل دوربینهای تلویزیون ایران گفت که پسرش از اعضای مسلح حزب کومله بوده و در درگیری با نیروهای امنیتی کشته شده است. خانواده کیانوش زندی نیز میگویند ماموران امنیتی به خانواده اش گفتهاند بگویند فرزندانشان در تصادف رانندگی جان باخته است. اکنون هر دو موضوع از سوی این خانوادهها تکذیب شده است.
مختار زندی، فعال مدنی در سنندج که با خانواده این دو نفر ملاقات داشته، به ایران اینترنشنال گفت: «کیانوش زندی و سارو قهرمانی، در خیابان منتهی به ترمینال از سوی یک ایست یازرسی دستور توقف دریافت میکنند که به دلایل نامعلوم این دستور را اجرا نمیکنند و به سوی آنها تیراندازی میشود و هر دو همانجا جان میبازند. در نتیجه قضیه درگیری به هیچ عنوان واقعیت ندارد». مختار زندی افزود: «این دو شخص هیچگونه سابقه سیاسی نداشته و عضو هیچ گروه سیاسی نبودهاند».
فرشته قاضی، نویسنده گزارش کمپین حقوق بشر ایران درباره کیانوش زندی نیز در گفتگو با ایران اینترنشنال گفت: «به گفته شاهدان عینی، پس از به رگبار بستن ماشین این دو شخص، مأموران با جرثقیل ماشین مورد هجوم را بردند، بدون اینکه خودرو را باز کنند تا بررسی کنند که چه کسی در داخل خودرو بوده است».
جسد سارو قهرمانی، روز شنبه ۲۳ دیماه توسط نیروهای امنیتی به پدر و مادر وی تحویل و در بهشت محمدیه سنندج به خاک سپرده شد.
در جریان اعتراضات اخیر در شهرهای مختلف ایران که ۱۰ روز به طول انجامید، حداقل ۲۵ نفر جان خود را از دست دادند.