رئیس سازمان پدافند غیرعامل: تلگرام اطلاعات کاربران ایرانی را به آمریکا و اسرائیل میفروشد
سردار غلامرضا جلالی، رئیس سازمان پدافند غیرعامل، میگوید تلگرام برای درآمدزایی اطلاعات بهدستآمده از ایران در فضای مجازی را به اسرائیل و آمریکا میفروشد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، جلالی با اشاره به اعتراضات اخیر در کشور گفت: «عوامل این حادثه یک مثلث سهضلعی بود. ضلع اول فضای مجازی، ضلع دوم بستر و زمینه مشکلات اقتصادی و ضلع آخر تهدیدهای دشمن است».
جلالی ضمن توصیف فضای مجازی به عنوان مهمترین ضلع مثلث فوق گفت، چون هریک از مسؤولین جمهوری اسلامی با نگاه و برداشت متفاوتی با فضای مجازی مواجه میشود، رویکردهای حکومت در این زمینه متنوع است، که عملاْ باعث شده «یک فضای بیکنترل و یا خارج از کنترل داشته باشیم».
جلالی با اشاره به اینکه ۹۵ درصد از سهم شبکههای اجتماعی ایران در اختیار تلگرام است توضیح داد، پاول دورف رئیس شبکه تلگرام در کشور خودش بهعنوان اغتشاشگر شناخته میشود و به دنبال تکرار حادثهای شبیه اعتراضات اخیر در روسیه بوده است.
به گفته او، تلگرام شبکهای است که به حدود ۱۶ دسته از اطلاعات کاربران مثل شماره تلفن، تقویم کاری، عکسها، مکان و... دسترسی دارد و این اطلاعات در سرورهایی ذخیره میشود که در ایران نیستند؛ پاول دورف برای درآمدزایی این اطلاعات را به کسانی که به آنها برای تجزیه و تحلیل مسائل ایران احتیاج دارند میفروشد. او ادامه داد: «مسلماً اطلاعات ما در تلگرام مشتری خاص خودش را دارد، مشتریانی مثل آمریکاییها، رژیم صهیونیستی و منافقین و هر گروهی که ظرفیت نیروی عملیاتی مخالف علیه ما را داشته باشد. و نمونه آن حادثه دهم دی ماه سال جاری است».
جلالی همچنین با اشاره به تولید محتوای بیگانگان در شبکههای اجتماعی بهزبان فارسی تصریح کرد: «در ردیابی از یکی از شبکههای اجتماعی متوجه شدیم هر کدام از اعضای برخی گروههای ضدانقلاب و اروپانشین در خارج، حداقل ۳۰ اکانت و کانال دارند و با هم یک موضوع را انتخاب میکنند و خبرهای خاص جهتدار را بهزبان فارسی تولید و منتشر کرده تا به دست ما برسد، سپس محورهای مد نظرشان را در قالب هشتگ و یا محتواهای مختلف به مردم کشورمان القا میکنند». رئیس سازمان پدافند غیرعامل، نتیجه گرفت: «ما اشراف کامل بر فضای مجازی خود نداریم».
او اضافه کرد، تلگرام در هفته گذشته از پول اینترنتی خود بهنام «گرام» رونمایی کرد که میتواند روی مشاغل و اقتصاد در ایران تاثیر بگذارد تا جایی که ما دیگر «حتی با بانکهای خودمان نتوانیم همکاری داشته باشیم».
جلالی همچنین مدعی شد تلگرام یک فضای تبلیغاتی برای برخی کانالها مثل آمدنیوز فراهم کرده که مرتباً علیه مسئولین ایران دروغ و افترا میگویند. او درباره مقابله با این وبسایتها گفت: «برای مقابله با این موضوع دو راه داریم؛ اول اینکه در بستر همین شبکه پاسخشان را بدهیم که تلگرام به ما چنین اجازهای نمیدهد. دوم اینکه در رسانه ملی پاسخگو باشیم. در رسانه ملی هم بهجای اینکه پاسخ یک جامعه کوچک آن طرف آبی را بدهیم، باید مسئله را برای هشتاد میلیون نفر باز کنیم که باز هم بهنفع آنها و بهضرر ما است».
رئیس سازمان پدافند غیرعامل، در توضیح واکنش حکومت به اعتراضات اخیر بیان کرد: «ما یکسری اقدامات برای مقابله با این موج اغتشاش از جمله بستن تلگرام انجام دادیم... اما وقتی تلگرام بسته شد هشتاد درصد ترافیک سایبری کشور کم شد. ارتباطات تهدیدزا تمام شد و نیروهای امنیتی هم توانستند دستگیریهای بهموقعی در شهرهای مختلف داشته باشند و سرخط جریانها را پیدا کنند».
جلالی با توجه به اهمیت حذف تلگرام از بستر ارتباطاتی ایران گفت: «در مدتی که تلگرام تعطیل شد، پیامرسانهای داخلی جان گرفتند تا جایی که تعداد اعضای آنها به ده میلیون نفر هم رسید...و در این مدت اشکالات و نواقص آنها حل شد».