روحانی: باید از ظرفیتهای قانون اساسی استفاده کنیم
حسن روحانی، رئیس جمهوری اسلامی ایران، میگوید قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران از ظرفیتهای زیادی برخوردار است و ما باید از همهی این ظرفیتها استفاده کنیم.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، این سخن روحانی صبح روز سهشنبه ۲۴ بهمنماه، در «نشست مشترک وزیران و استانداران با رؤسای سازمانهای اقتصادی» بیان شد؛ نشستی که با هدف تحقق برنامههای دولت در بخشهای تولید و اشتغال برگزار شده بود و در آن، علاوهبر رئیس جمهوری، تعدادی از وزرا و رؤسای سازمانهای مختلف نیز گزارشهای از عملکرد حوزههای زیر نظر خود در زمینهی اقتصاد مقاومتی، اشتغال و کارآفرینی ارائه کردند.
- این مسیر قابل بازگشت نیست و مردم امروز هم ۹۸/۲ درصد به جمهوری اسلامی رأی میدهند
روحانی در این نشست، با اشاره به آنچه «حضور پرشور مردم» در راهپیمایی ۲۲ بهمن خواند، افزود که با وجود برخی مشکلات، «امروز هم اگر از مردم سوال شود، در مقابل دخالت بیگانگان، اختناق یا استبداد، باز هم با ۹۸/۲ درصد، به جمهوری اسلامی رأی میدهند».
رئیس جمهوری گفت که ممکن است مردم در نحوهی اجرای برنامهها و ادارهی امور، انتقاداتی داشته باشند، اما خواهان احترام به فرهنگ ملی و دینیشان هستند و معتقدند که «این مسیر قابل بازگشت نیست» و ملت ایران،مسیری را که انتخاب کرده، با قدرت ادامه میدهد.
این درحالی است که او در سخنرانی ۲۲ بهمن خود، از «لزوم مراجعه به آرای عمومی برای حل اختلاف نظرها» گفته بود. سخنی که بحثهای فراوانی برانگیخت و منجر به طرح خواست رفراندوم درمورد اصل نظام حکومتی ایران، ازسوی بعضی افراد و گروهها و همچنین انتقادات فراوان به روحانی ازسوی افراد دیگر شده بود.
- در اعتراضات اخیر پلیس بدون اسلحه در خیابان بود
روحانی در بخش دیگری از سخنان خود، درخصوص اعتراضات مردمی دیماه سال جاری گفت: «از روز اول به پلیس دستور دادیم بدون اسلحه وارد خیابان شود؛ من این موضوع را به رئیس جمهور فرانسه که گفتم، بسیار متعجب شد و گفت چرا این مسأله اعلام نمی شود».
این گفتهی روحانی در حالی است که در اعتراضات خیابانی اخیر ایران، دستکم ۲۵ نفر کشته و هزاران نفر نیز دستگیر شدند و اخیراً نیز تعدادی از بازداشتشدگان تحت عنوان «خودکشی» جان خود را در زندان، از دست دادهاند.
- از ظرفیتهای قانون اساسی استفاده کنیم
حسن روحانی، در سخنان خود، با اشاره به ظرفیتهای بسیار زیاد قانون اساسی، تأکید کرد که «ما باید از این ظرفیتها استفاده کنیم».
رئیس جمهوری با اشاره به فصل سوم قانون اساسی، در مورد حقوق ملت، بر اجرای کامل این فصل، تأکید کرد.
او گفت که همهی مسؤولان باید بار اجرای قانون اساسی را بر دوش خود احساس کنند و البته، مسؤولیت رئیس جمهوری را در این زمینه، از همه سنگینتر و سختتر عنوان کرد، «چرا که مسؤولیت اصلی رئیسجمهور، اجرای قانون اساسی است».
- بازسازی مناطق زلزلهزده تا سال آینده تمام شود
روحانی در بخش دیگری از صحبتهای خود، با اشاره به حوادث غیرمترقبهی سال جاری، تأکید کرد که همهی بازسازیهای مربوط به حوادث مترقبهای چون زمینلرزههای کرمانشاه و کرمان و مناطق دیگر کشور، باید تا پیش از آغاز فصل سرمای سال آینده، به پایان رسیده باشد.
- در زندگی خصوصی مردم دخالت نکنیم
روحانی تأکید کرد سال آینده که سال چهلم انقلاب است، باید برای مردم ایران، سال «نشاط و امید و شادمانی» باشد و سختگیریها کنار گذاشته شود و در زندگی خصوصی مردم دخالت نشود.
او اساس دین اسلام را نه بر مبنای زندان و دادگاه، که برمبنای کار بر روی فرهنگ و ابلاغ دانست و گفت که پیامبر هم حریص به هدایت مردم بود، اما خدا میگوید اینکه یکی هدایت میشود و دیگری هدایت نمیشود، تشخیص این برعهدهی خداست.
- وظیفهی مافوق طاقت برای خودمان درست نکنیم
حسن روحانی با اشاره به اینکه نباید برای خودمان وظیفهی مافوق طاقت درست کنیم، گفت که اگر یک وظیفهی دینی مشکل داشت و سخت بود، این یعنی که آن با اسلام فاصله دارد و اسلام دین حرج نیست و دین سهل است.
- چهلمین سال و نیم قرن عمر انقلاب را نیز جشن خواهیم گرفت
او بار دیگر تأکید کرد که سال آینده باید سال شادمانی مردم به مناسبت چهلمین سال پیروزی انقلاب باشد و بسیاری از دشمنان میخواهند که ما سال آینده، پیروزی انقلاب را جشن نگیریم.
رئیس جمهوری ایران همچنین تأکید کرد که دشمنان میخواهند که نیمقرن عمر انقلاب را نیز جشن نگیریم، گفت که آنها می خواهند نیم قرن انقلاب را نیز را جشن نگیریم، «اما باید گفت که راه حاکمیت ملی ما ادامه پیدا میکند».
- سرعت اینترنت؛ یکی از ضرورتهای اشتغال و اقتصاد آینده
روحانی اشتغال را از مهمترین مطالبات مردم ایران دانست و اعلام کرد که سال آینده، باید در این زمینه، حرکت فوقالعاده انجام شود.
او تأکید کرد که تمام منابع پیشبینیشده و اختصاص یافته برای اشتغال روستایی باید تا پایان تیرماه سال آینده، مصرف شده باشد و شغل ایجاد شده باشد. روحانی اعلام کرد که از امروز تا پایان سال ۹۷، هر صنف و بنگاهی اگر فردی را مشغول به کار کند، از دادن بیمه تا پایان ۹۷ معاف است.
رئیس جمهوری ایران افزود که باید بگذاریم اشتغال ایجاد شود و به قوانین دستو پاگیر خودمان نچسبیم و راه را برای مردم باز کنیم.
او با تأکید بر اهمیت بسیار زیاد فضای مجازی، گفت که سرعت اینترنت، یکیاز ضرورتهای اشتغال و اقتصاد آیندهی ماست.
روحانی با بیان اینکه فضای مجازی میتواند تولیدکننده را به مصرفکننده متصل کند، افزود این واسطهها هستند که تا حد زیادی موجب گرانی میشوند و با استفاده از فضای مجازی، میتوانیم واسطهها را برداریم.
- دولت میتواند مجانی به وزارت مسکن، زمین واگذار کند
رئیس جمهوری ایران با اشاره به اینکه در بخش گردشگری و صنایع دستی در سال ۹۶، تاکنون ۵۶ هزار شغل بهوجود آمده است،تأکید کرد که بنابراین امکان ایجاد اشتغال بیشتر وجود دارد.
او ادامه داد که برای گردشگری، هتلهای ارزان قیمت سهستاره میخواهیم، بانکها باید کمک کنند و دولت نیز زمینهای فراوان در استانهای مختلف دارد. روحانی اضافه کرد که طبق قانون، دولت میتواند تمام زمینهایش را بهطور مجانی، برای مسکن به وزارت مسکن واگذار کند.
رئیس جمهوری ایران، با اشاره به زمینهایی که نزدیک بافتهای فرسوده واقع شدهاند، گفت که این زمینها باید برای نشاط و سلامت مردم، بهصورت رایگان برای ترمیم بافتهای فرسودهی حدود ۸۰ ساله، مورد استفاده قرار گیرد.
- میخواهیم جوانها را خانهدار کنیم
او با تأکید بر اینکه «میخواهیم جوانها را خانهدار کنیم» و «بافت فرسوده را از بین ببریم» و «سرمایهگذاری ایجاد کنیم»، افزود شرایطی باید فراهم شود که همهی جوانهای خانهاولی اگر یک مقدار پول در بانک بگذارند، بتوانند وام بانکی با بهرهی ۶ درصد بگیرند. او افزود که بنابراین باید۱۰۰ هزار واحد در سال، بدین شکل ایجاد شود.
- لزوم برنامهریزی با فرض ادامهی خشکسالی به همین منوال
رئیس جمهوری ایران با اشاره به مشکلات زیستمحیطی در کشور، درمورد بحران کمآبی و خشکسالی گفت: «فرض بگیریم خشکسالی به همین منوال ادامه پیدا کند؛ بنابراین باید بر این اساس، برنامهریزی داشته باشیم».
روحانی با اشاره به گزینش مالچپاشی بهعنوان یکی از راههای مقابله با مشکل گردوغبار، با انتقاد از اینکه «مدتها منتظر بودیم که نوع مالچ چه باشد»، افزود که محیط زیست کشور باید متحول شود و نباید وقت را از دست داد و مشکلات ریزگرد و آلودگی هوا باید از بین رود. او افزود که در خوزستان، طبق گفتهی استاندار، ۱۲هزار هکتار مالچپاشی صورت گرفته است و سال آینده باید این رقم بیشتر شود.
رئیس جمهوری ایران با تأکید بر اینکه برای حل معضل آلودگی هوا باید سیستم حملونقل را متحول و نوسازی کنیم، گفت: «کامیونی که برای ۷۰ سال پیش است، از همه جایش دود بلند میشود؛ بنابراین باید اینچنین خودروهایی از رده خارج شوند».
- کامیون نصف قیمت به مردم میدهیم
رئیس جمهوری ایران با تأکید بر اینکه برای حل معضل آلودگی هوا باید سیستم حملونقل را متحول و نوسازی کنیم، گفت: «کامیونی که برای ۷۰ سال پیش است، از همه جایش دود بلند میشود؛ بنابراین باید اینچنین خودروهایی از رده خارج شوند».
رئیس جمهوری ایران با تأکید بر اینکه مردم باید در جادهها احساس امنیت کنند، افزود که در سال آینده، باید ۷۰ هزار کامیون سنگین و نیمهسنگین تولید و کامیونهای فرسوده از رده خارج شوند.
او اعلام کرد که دولت تمام منابع ارزی قطعات مورد نیاز خودروسازها را تأمین میکند و کامیون، نصف قیمت تحویل مالک کامیون فرسوده میشود، بنابراین وزارت صنعت و معدن و تجارت، باید بتواند اینکار را در سال آینده به خوبی انجام دهد.
- میان مردم نباید احساس تفاوت و تبعیض وجود داشته باشد
به گفتهی روحانی، باید کاری کرد که جوانان بتوانند وارد مدیریت کنونی کشور شوند.
او با تأکید بر اینکه نباید تفاوتی بین مذاهب و اقوام مختلف وجود داشته باشد، افزود که همه باید احساس کنند نگاه وزیر به آنها یکسان است و نگاه فرماندار و استاندارها نیز بدین شکل است.
رئیس جمهوری ایران گفت که در استانداری، فرمانداری و اداره، همهی مردم باید احساس یکسانی کنند و نباید احساس تفاوت و تبعیض وجود داشته باشد.
او با تاکید بر اینکه با شعار، کاری درست نمیشود، افزود: «اینکه قوم و خویش من کارش یک روزه حل شود، اما برای مردم ماهها طول بکشد، این عدالت نیست».