سازمان امنیت آلمان: جمهوری اسلامی هنوز بهدنبال تکنولوژی غیرمجاز هستهای است
سازمان امنیت آلمان و آژانسهای اطلاعاتی وابسته به آن گزارش کردهاند که جمهوری اسلامی ایران علیرغم تعهد خود در امضای قرارداد هستهای سال ۲۰۱۵ هنوز در تلاش برای بهدست آوردن تکنولوژی غیرمجاز هستهای و قطعات مورد نیاز برای راکتورهای آب سنگین است.
نشریه آمریکایی تاور (Tower) امروز، سهشنبه ۲۰ تیرماه در گزارشی به نقل از مجله ویکلی استاندارد (Weekly Standard) مینویسد: «یک گزارش از ایالت هامبورگ نتیجهگیری کرده است که هیچ نشانه و سندی که نشان دهد تهران بطورکامل از سیاستهای اتمی خود در سال ۲۰۱۶ عقبنشینی کرده باشد، به چشم نمیخورد. پس از اعلام قرارداد هستهای در سال ۲۰۱۵ که بطور موقت برنامه هستهای ایران را در مقابل اعطای میلیاردها دلار به آن کشور محدود کرد، جمهوری اسلامی اکنون تلاش برای یافتن تکنولوژی حمل موشک برای برنامه موشکی خود را ادامه داده است.»
گزارش هامبورگ میافزاید که سه شهروند آلمانی در رابطه با نقض ممنوعیت صادرات ۵۱ سوپاپهای ویژه به ایران در دادگاههای آلمان محکوم شدهاند. این قطعات سوپاپ میتواند در راکتور آب سنگین اراک مورد استفاده قرار بگیرد که سپس در تولید پلوتونیوم (Plutonium) برای تسلیحات اتمی از آن استفاده میشود. راکتور آب سنگین اراک به عنوان بخشی از قرارداد هستهای بسته شده بود.
گزارش هامبورگ نتیجهگیری میکند که بطورکلی جمهوری اسلامی به دنبال محصولات و اطلاعات علمی و تخصصهایی در زمینه ساختن تسلیحات کشتار جمعی و تکنولوژی موشکی است.
گزارش۱۸۱ صفحهای هامبورگ میافزاید: «ایران از زمان انعقاد قرارداد هستهای در ۴۹ عملیات مختلف خریدهای غیرقانونی تسلیحاتی، فعالیتهای تروریستی، جنگهای سایبری، جاسوسی، و حمایت از سازمانهای تروریستی مانند حزبالله فعال بوده است.»