هشدار رئیس ستاد کل نیروهای مسلح به قرار گرفتن سپاه در فهرست تروریستها
سرلشکر محمد باقری، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح ، قدرت موشکی ایران را دفاعی و غیرقابل مذاکره خوانده و هشدار داده: همردیف شمردن سپاه با گروههای تروریستی و اعمال تحریم های مشابه، ریسک بزرگی برای آمریکاییها و پایگاهها و نیروهای آنها در منطقه است.
به گزارش خبرگزاری ایرنا، محمد باقری در همایش فرماندهان نیروی زمینی سپاه که روز دوشنبه ۲۶ تیرماه در مشهد برگزار شد، با ارائه تحلیلی از وضعیت و شرایط منطقه گفت: «پیدایش تهدیدات نوین امنیتی که با طراحی و پیدایش قدرتهای استکباری و مرتجعین منطقه و غفلت و بیتوجهی برخی همسایگان، جمهوری اسلامی را هدف قرار داده است و کشاندن تهدید به داخل ایران را دنبال میکند، لزوم هوشمندی و آمادگی بیشتر برای مقابله و خنثی سازی آنها را مورد تاکید حوزه دفاعی و امنیتی قرار می دهد.»
مهرماه سال ۱۳۸۶ سنای آمريکا با ۷۶ رای مثبت در برابر ۲۲ رای منفی، از دولت وقت آمريکا خواست که سپاه پاسداران را در فهرست سازمانهای تروريستی قرار دهد. یکماه بعد دولت وقت آمریکا سپاه پاسداران را مورد تحریم قرار داد. ۲۳ دیماه ۹۵ نیز جمهوریخواهان طرحی را به سنا و مجلس نمایندگان معرفی کردند که براساس آنها از وزیر امورخارجه این کشور خواسته شده تا سپاه پاسداران و اخوانالمسلمین را در «فهرست سازمان های تروریستی» قرار دهد.
با وجود این مقامهای دفاعی و امنیتی آمریکا از تصمیم کاخ سفید برای افزودن سپاه پاسداران به فهرست گروههای تروریستی نگرانند و یکی از آنها به واشنگتن پست گفته است درباره رفتار ایران ما طرحها مختلفی را برای اقدام بررسی میکنیم اما آنچه نهایتا تصمیم به اجرای آن میگیریم متفاوت است.
رئیس ستادکل نیروهای مسلح ایران همچنین به طرح همهپرسی استقلال کردستان عراق واکنش نشان داده و گفته: «این اقدام سرآغازی بر پدید آمدن مشکلات و چالشهای جدید در این منطقه است و به هیچوجه قابل پذیرش همسایگان عراق نیست.»
مسعود بارزانی، رییس دولت اقلیم کردستان عراق، روز چهارشنبه ۱۷ خرداد اعلام کرد که همهپرسی استقلال کردستان در ۲۵ سپتامبر امسال برگزار خواهد شد. پارلمان عراق روز ۱۲ فروردین سال جاری با نصب پرچم اقلیم کردستان در کرکوک مخالفت کرد. پیشتر مقامهای دولت مرکزی عراق نسبت به برگزاری هرگونه همهپرسی در خصوص استقلال کردستان عراق هشدار داده بودند. علاوه بر حکومت مرکزی عراق و جمهوری اسلامی، ترکیه و سوریه نیز مخالف استقلال کردستان عراق هستند.
آیتالله علی خامنهای روز سهشنبه ۳۰ خرداد، در دیدار با حیدرالعبادی، نخست وزیر عراق، با برگزاری همه پرسی استقلال کردستان عراق مخالفت کرد و دامن زنندگان به این موضوع را مخالف استقلال و هویت عراق خواند.
عضو شورایعالیامنیت ملی با اشاره به بروز اختلاف و تنش بین برخی کشورهای منطقه میان کشورهای عربی نیز گفت : «توصیه جمهوری اسلامی ایران چه برای قطر و چه برخی اختلافات دیگر در حاشیه خلیج فارس مفاهمه و گفت و گو در فضایی به دور از خشونت و دودستگی است.»
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به سخنان اخیر مقامات آمریکایی که از ضرورت تغییر نظام جمهوری اسلامی سخن گفته اند، تصریح کرد: «ملت ایران که متحد و یکپارچه در سایه امنیت مثال زدنی، انتخاباتی با شور و عظمت را برگزار کرد در یک امنیت، در یک نظام مردمسالار بر تصمیم خود در دفاع از انقلاب اسلامی و جمهوری اسلامی محکم ایستاده است و اجازه دخالت در سرنوشت و امنیت کشورمان را به دیگران نمی دهد.»
وزارت امورخارجه امریکا در گزارشهای سالانه خود درباره وضعیت «تروریسم جهانی»، جمهوری اسلامی ایران را «بزرگترین دولت حامی تروریسم در جهان» معرفی می کند.