واگذاری مراکز بهاران به قرارگاه امام رضا؛ چالش جدید شهرداری تهران
در آخرین جلسه شورای شهر در روز شنبه، ۱۷ تیرماه، غلامرضا انصاری، عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران، در تذکر پیش از دستور خود، از انعقاد قرارداد غیرقانونی میان شهرداری و قرارگاه جهادی امام رضا خبر داد.
انصاری با اشاره به جزئیات قرارداد شهرداری تهران با قرارگاه امام رضا، گفت:«دیوان محاسبات، سازمان بازرسی و شورای شهر آینده باید بهصورت جدی به این مسأله ورود کنند، تا مشخص شود قراردادهای اینچنینی با مجوز چه کسی صورت گرفته است».
به گفته انصاری، ۲۳ مرکز بهاران شهرداری تهران، در سطح مناطق مختلف پایتخت، با قرارداد سهساله و مبلغ نامشخص در اختیار قرارگاه امام رضا قرار گرفته است.
در اسفند سال ۹۴، شهردار تهران، محمدباقر قالیباف، دستور ساخت مجتمعی با عنوان بهاران در مناطق ۲۰ گانه تهران را صادر کرد. قالیباف هدف از تأسیس این مجتمع را توانمندسازی اجتماعی اقشار آسیبپذیر جامعه بخصوص معتادان عنوان کرد.
حال با گذشت دو سال از راهاندازی و فعالیت این مجتمع، شورای شهر تهران معتقد است که این مرکز بیهویت بوده و معلوم نیست چه ماهیتی دارد ودر کجا به ثبت رسیده است.
به گزارش خبرگزاری ایلنا، انصاری پیش از این هم در اسفند ۹۵ از قالیباف خواسته بود که ماهیت این مجموعه را مشخص کند، اما پاسخی دریافت نکرد و ماجرای قرارگاه جهادی امام رضا در میان اخبار انتخابات ۹۶ گم شد.
ناصر امانی معاون برنامهریزی، توسعه شهری و امور شوراهای شهرداری تهران در پاسخ به تذکر انصاری اعلام کرد، این قرارگاه یک شرکت خصوصی است و انعقاد قرارداد میان شهرداری و این شرکت خصوصی کاملا قانونی است.
با این حال انصاری این سخنان امانی را نشاندهنده وجود تناقضات آشکار در ماهیت این قرارداد دانست و گفت: «اگر شرکت خصوصی است، بر اساس قانون نمیتواند بدون ترک تشریفات قرارداد امضا کند. دیوان محاسبات، سازمان بازرسی و شورای آینده باید به صورت جدی در این مساله ورود کنند، تا مشخص شود؛ قراردادهای این چنینی با مجوز چه کسی صورت گرفته است. از طرف دیگر اگر به قول امانی این مجموعه یک شرکت خصوصی است، پس چرا اسمش قرارگاه است؟
براساس گفتههای انصاری در گذشته تنها فعالیت این قرارگاه در حوزه پوشش آسیبهای اجتماعی و فرهنگی بود، اما حالا با واگذاری مدیریت ۲۳ مرکز بهاران این قرارگاه در امور اجرایی وارد خواهد شد. از قرار، شهرداری پیش از این نیز برای کمک به مناطق جنگی و ارائه خدمات به زائرین اربعین از این قرارگاه کمک خواسته بود.
با وجود آنکه معاون برنامهریزی، توسعه شهری و امور شوراهای شهرداری تهران مدعی است، این قرارگاه یک شرکت خصوصی است، در سایت رسمی قرارگاه جهادی امام رضا هیچ اشاره به ماهیت آن نشده است. بر اساس اطلاعاتی که در سایت رسمی موجود است این قرارگاه با حضور جمعی از جوانان مومن و انقلابی به صورت خودجوش و مردمی از سال ۱۳۹۲ مشغول به کار است.
امروز هفدهم تیرماه«رضا قدیمی» مدیرعامل سازمان خدمات اجتماعی شهرداری تهران در واکنش به اظهارات عضو شورای شهر گفت : «سیاسی کردن آسیبهای اجتماعی جفا در حق نیازمندان است و مراکز بهاران در اختیار خیریهها و سمنهاست نه قرارگاه امام رضا».
مدیر عامل سازمان خدمات اجتماعی شهرداری تهران با اشاره به اظهارات انصاری درباره واگذاری ۲۳ مجتمع بهاران شهرداری تهران به قرارگاه جهادی امام رضا گفت: « متأسفانه اطلاعات اشتباه در کنار نگاه سیاسی به مقولههای اجتماعی،تبدیل به آفتی شده است که کار ساماندهی آسیبهای اجتماعی پایتخت را با اختلال مواجه خواهد کرد.»
او در ادامه گفت: «شایعه واگذاری سهساله همه مجتمعهای کارآفرینی و توانمندسازی بهاران به قرارگاه جهادی امام رضا از اساس کذب است و از ابتدا بنا بر آن بوده که اداره این مجموعهها بهصورت خودگردان بوده و بدون جابهجا شدن هیچ پولی، خیریهها و سازمانهای مردمنهاد ساختمانهای بهاران را در اختیار بگیرند و بهصورت تخصصی در حوزه ساماندهی آسیبهای اجتماعی وارد شوند.»
قدیمی گفت: «نکته مهم در اداره مجتمعهای بهاران این است که برخلاف شایعات و ادعاهای مطرحشده، اداره این مجتمعها هیچ منفعت مالی برای شهرداری تهران ندارد و همچون مراکز پرتو، به تشکلهای مردمنهاد صاحبنظر و مجرب در این حوزه واگذار میشود و نهتنها درآمدی ندارد، بلکه هزینههایی نیز به شهرداری تهران تحمیل میکند».