وزیردفاع ایران: تضعیف سپاه، کمک به گسترش ناامنی در جهان است
سرتیپ امیر حاتمی، وزیر دفاع ایران، روز پنجشنبه ۲۰ مهر، در واکنش به موضع اخیر آمریکا درباره سپاه، تروریستخواندن و تحریم این نهاد نظامی را یک اقدام تروریستی خواند و هشدار داد: «هر توطئه و اقدام تضعیفکننده این نهاد ضدتروریستی، کمک به گسترش تروریست و ناامنی در منطقه و جهان است.»
به گزارش ایسنا، سرتیپ حاتمی افزود: «سپاه، ارتش و سایر قوای کشور، متحد و یکپارچه در مقابل سیاستها و اقدامات خصمانه و تنشآفرین دولت آمریکا ایستادهاند و اجازه نخواهند داد با توسعه جنگ نیابتی و تروریسم امنیت منطقه را به خطر بیندازند.» وزیر دفاع ایران تصریح کرد: «به وضوح روشن است که پشت صحنه این گونه اقدامات خصمانه لابی صهیونیست در آمریکاست و البته آتشافروزی جدیدی است که دودش به چشمان مردم و ارتش آمریکا خواهد رفت.»
وزیر دفاع ایران گفت: «راهی که ترامپ انتخاب کرده جهان را به سوی جنگ و خونریزی سوق میدهد و مردم، نخبگان و عقلای آمریکا و جهان چنین سیاستها و اقدامات خشن و خطرناکی را برنمیتابند.»
او هشدار داد: «ترامپ تصمیمی اتخاذ نکند که برکناری او از قدرت را به مطالبهای جهانی و اقدامی ضروری برای پایان جنگ، خشونت و ناامنی تبدیل شود.»
وزیر دفاع ایران، سپاه پاسداران را نهادی خواند که در خط مقدم مبارزه با تروریسم قراردارد که هرگونه تعرض با این نهاد نظامی، تعرض به کلیت نظام است. به گفتهی وزیر دفاع ایران مجموعه کشور اعم از ملت، قوای سهگانه و نیروهای مسلح با قاطعیت هر تعرضی را خنثی و سرکوب خواهند کرد.
قرار است دونالد ترامپ تا فردا ۲۱مهر، استراتژی کلی آمریکا در قبال ایران، از جمله آینده برجام را اعلام کند. منابع خبری در آمریکا اخیرا گزارش دادند که واشنگتن قصد دارد از تایید پایبندی ایران به برجام خودداری کند و همزمان برای اعمال فشار بیشتر بر ایران، سپاه پاسداران را در فهرست سازمانهای تروریستی قرار دهد.
احتمال قرارگرفتن سپاه پاسداران در لیست گروههای تروریستی، واکنش تند مقامهای جمهوری اسلامی را بهدنبال داشته است. محمدعلی جعفری، فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، ۱۶مهر، هشدار داد که اگر آمریکا تحریمهای جدید علیه سپاه پاسداران ایران را اجرا کند، باید پایگاههای منطقهای خود را تا شعاع ۲ هزار کیلومتری برد موشکهای ایران منتقل کند. حسن روحانی نیز روز گذشته درخصوص تحریم احتمالی سپاه پاسداران از سوی آمریکا هشدار داد و گفت: «اگر آمریکا بخواهد خطای بعدی را مرتکب شود و علیه سپاه پاسداران اقدام کند، «خطا اندر خطا است» چون این نیروها در دل مردم جای دارند و آمریکا با مقاومت و ایستادگی مردم مواجه خواهد شد.»
بهرام قاسمی، سخنگوی وزارت خارجه ایران، نیز روز دوشنبه، ۱۷ مهرماه، گفت که در صورت چنین اقدامی آمریکا باید تبعات «پاسخ سخت، قاطع و کوبنده» ایران را بپذیرد.
دونالد ترامپ، برجام را مایه شرمساری کشورش خوانده و میگوید که ایران با انجام آزمایشهای موشکی روح برجام را نقض کرده است. رئیسجمهور آمریکا همچنین هفته پیش ایران را متهم کرد که بر خلاف توافقش با قدرتهای جهانی، روابط و مبادلاتی با کره شمالی داشته که با روح برجام در تضاد است.
انتشار گمانهها درباره احتمال خروج آمریکا از برجام به نگرانیها از آینده این توافق دامن زده و اتحادیه اروپا را نیز به واکنش واداشته است. رهبران اتحادیه اروپا و کمیسیون اروپا در اظهارنظرهای جداگانهای اعلام کردند که خواستار پایبندی همه طرفها به توافق برجام هستند.
-
قرارگرفتن نام سپاه در لیست تروریستی را اعلان جنگ تلقی میکنیم
همزمان علی اکبر صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی ایران که سفر یک روز و نیمهای به لندن داشت، علاوه بر دیدار و گفتوگو با بوریس جانسون، وزیر خارجه بریتانیا، در یک سخنرانی در نشست نخبگان رسانهای بریتانیا درباره احتمال قرار گرفتن نام سپاه پاسداران در فهرست گروههای تروریستی گفت: «این اقدام در صورت عملیشدن، نشانهای از رفتار خصمانه دولت آمریکا علیه ملت ایران است و با توجه به این که ارتش و نیروهای مسلح هر کشور، ضامن صیانت و امنیت آن کشور است، لذا این اقدام را به مثابه اعلام جنگ تلقی میکنیم.»
صالحی بار دیگر تأکید کرد که ایران قصد ساختن بمب هستهای ندارد و برجام نیز متضمن ثبات در خاورمیانه است.
علی اکبر صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی ایران روز چهارشنبه۱۹ مهر، در لندن، با بوریس جانسون، وزیرخارجه بریتانیا دیدار و گفتوگو کرد.
بوریس جانسون، وزیر خارجه بریتانیا پس از این دیدار در صفحهی توییتر خود نوشت: «بریتانیا تلاش میکند توافق هستهای را حفظ کند اما ایران باید (در این زمینه) نقش خود را بازی کند و از ایفای نقش مخرب در منطقه خودداری کند.»
بوریس جانسون، بعد از دیدار و گفتوگو با علی اکبر صالحی، با محمد جواد ظریف، وزیر خارجه ایران هم تلفنی گفتوگو و بر حمایت بریتانیا از توافق هستهای تأکید کرد. رسانههای بریتانیایی گزارش دادهاند که جانسون با اینحال از برنامه موشکی ایران «عمیقاً» اظهار نگرانی کرده است.