جدال ظریف با پول کثیف
انتظار نمیرفت که یک اظهارنظر از محمدجواد ظریف درباره پولشویی که اتفاقا از کسانی دیگر هم شنیده شده بود، چنین بلوایی برپا کند و بهقول روزنامه آفتاب یزد، استیضاح ظریف کلید بخورد. بهمیدان آمدن صادق لاریجانی، رییس قوهقضاییه و گفتن اینکه حرفهای ظریف، مثل خنجری به قلب نظام است، ماجرای ظریف و پولشویی را وارد مرحله ای تازه کرد و تعقیب قضایی وزیر خارجه را جدی کرد و این همانی است که تندروها در هفته اخیر از دستگاه قضا میخواستند.
با اینحال، آنچنان که شرق تیتر زده است، تعیین ضربالاجل ازسوی قوهقضاییه برای ارائه مستندات پولشویی از طرف ظریف، صحت ندارد. در این گیر و دار، اتفاق دیگری هم افتاده و اینکه میثم نصیری احمدآبادی، مذاکرهکننده ارشد ایران در کارگروه ویژه اقدام مالی (FATF)، ممنوعالخروج شده و دلیلش اینکه بنابر ادعای مسئولان قضایی، نصیری احمدآبادی، چند وقت پیش به کنسولگری آمریکا در امارات متحده عربی رفته و درخواست اقامت کرده است. کیهان در یادداشتی، این همکار وزیر خارجه را رسما به خیانت، آنهم در شرایط جنگی، متهم کرده است. روزنامههای اصولگرا، امروز بحث پولشویی را در مقیاس جهانی هم مطرح کردند، تا اینطور وانمود کنند که برخلاف ادعای ظریف درباره پولشویی در ایران، وضع جاهای دیگر خرابتر است. روزنامه خراسان مدعی شده که بزرگترین پولشویی دنیا در دانمارک اتفاق افتاده است و روزنامه جوان هم خبر داده که هشتاد درصد از پولشوییهای دنیا در آمریکا و اروپا اتفاق میافتد.
اما بشنوید از جرمی هانت، وزیر خارجه بریتانیا. او در مصاحبهای که از سفارت آنکشور در تهران، با روزنامه گاردین کرد،نسبتبه وقوع جنگی بزرگ میان ایران و عربستان هشدار داد. آقای هانت همچنین از ایران خواست که دستاز بازداشت شهروندان دوتابعیتی بردارد و در غیر آنصورت، عواقبش را بپذیرد.
هشدار جنگی وزیر خارجه بریتانیا در روزنامه تجارت بازتابی پیدا کرده، اما روزنامه اصولگرای وطن امروز، با کار کردن عکسی از جرمی هانت، اسم این سفر را عملیات آزادسازی جاسوس گذاشته و در سرمقالهاش باعنوان «مستر هانت! آدم باش!» نوشته است که غرب و بهویژه انگلیس میخواهند جنگی علیه ایران راه بیندازند و برای همین، طوفانی از اخبار بد درباره ایران راه انداختهاند. در این یادداشت، ذکر خیری هم از وزیر خارجه ایران شده و آمده است که «انگلیسیها خودشان را نمیتوانند بشورند، اما با جواد ظریف چه کنیم؟»
ظریف و دردسرهایش را رها کنیم و به شورای شهر تهران برویم که احتمالا در هفتههای آتی، بحرانی پیشرو خواهد داشت. دیروز در جلسه شورای شهر، محمدعلی افشانی، شهردار سابق تهران تودیع و پیروز حناچی که هنوز حکمش به تایید وزارت کشور نرسیده است، رسما سرپرستی شهرداری تهران را عهدهدار شد. همشهری، روزنامه شهرداری تهران، گزارش مفصلی دراینباره داده و مدعی شده که افشانی در همین ششماهی که شهردار بود، کارهای بزرگی کرده است.
یک نامه تلخ هم بخوانیم از فتحالله بیات، رییس اتحادیه کارگران فصلی و قراردادی که در روزنامه جهان صنعت آمده و نوشته که اصلا در ایران چیزی بهعنوان قانون کار مطرح نیست، چراکه در این شرایط که کار و شغل پیدا نمیشود، کارگران تن به هر شرایطی که کارفرما بخواهد، میدهند، بیشتر کار میکنند و کمتر حقوق میگیرند و قرارداد هم نمیبندند و وضعیت بد معاش و اقتصاد بهگونهای است که قانون کار منسوخ شده است.