سن مصرف قلیان در میان نوجوانان به ۱۴ سال رسید
علیرضا رئیسی، معاون وزیر بهداشت میگوید که پایین بودن میزان مالیات در نظرگرفته شده برای دخانیات و سیگار باعث شده، دسترسی به این مواد آسانتر و سن مصرف قلیان در میان نوجوانان، بهخصوص دختران به ۱۴ سال برسد.
علیرضا رئیسی، در نشست خبری روز یکشنبه ۱۵ بهمن اعلام کرد که در حال حاضر سالیانه حدود ۵۰ تا ۵۵ میلیارد نخ سیگار در کشور مصرف میشود. همچنین او از مرگ سالانه ۵۰ تا ۵۷ هزار نفر فرد سیگاری در ایران خبر داد و گفت که هر سال مبلغی در حدود ۲۰ تا ۳۰ هزارمیلیارد تومان به نظام سلامت هزینه وارد میشود.
به گفته رئیسی، سال ۸۵ مصوب شد که مالیات بر سیگار به ویژه بر خرده فروشی، سالیانه ۱۰ درصد افزایش پیدا کند که این رقم در حال حاضر کمتر از رقم به تصویب رسیده است.
او پایین ماندن میزان مالیات را به برخی لابیگریها نسبت داد و خاطر نشان کرد: « به دلیل پایین نگه داشتن مالیات بر سیگار، سالانه ۳ تا ۴ هزار میلیارد تومان به جیب دلالان میرود».
رئیسی در ادامه گفت که نبودن نظارت کافی بر روی میزان مالیات بر خرده فروشی سیگار باعث شده که نوجوانان بهراحتی به سیگار دسترسی پیدا کنند، بهگونه ای که سن مصرف قلیان در نوجوانان بهخصوص دختران به ۱۴ سال برسد.
درحالیکه رقم مالیات بر خرده فروشی سیگار در ترکیه ۸۴ درصد است، این رقم در ایرن زیر ۱۰درصد است که پس از افغانستان، پایینترین میزان مالیات بر خرده فروشی سیگار را دارد.
نشریهی فارینپالیسی روز ۹ بهمنماه گزارشی از تهران درمورد مصرف دخانیات منتشر کرد و در آن از نافرجام بودن تلاشهای حکومت ایران در مبارزه با مصرف سیگار و قلیان سخن گفت.
طبق این گزارش، بیشاز یک دهه است که ایران، یکیاز جامعترین قوانین را در مبارزه با سیگار کشیدن تصویب کرده است، ولی در مبارزه با دخانیات موفق نبوده است.
بر اساس قانون موجود در ایران، کشیدن سیگار در اماکن بسته همچون ساختمانها، هتلها، رستورانها و ماشینهای سواری ممنوع است.