وقتی در ایران تفرقه داریم، چطور وحدت اسلامی ایجاد کنیم
سالهاست که هفتهای بهنام وحدت جشن گرفته میشود که آغازش میلاد پیامبر به روایت اهل سنت و پایانش هفده ربیعالاول و همان میلاد پیامبر اسلام به روایت شیعیان است.
در این یک هفته از برادری سنی و شیعه گفته میشود و کنفرانس وحدت اسلامی هم با بودجه هنگفتی که از دولت میگیرد، در همین روزها برگزار میشود. اما بهنظر میرسد که بازار وحدت کساد است و برخی روزنامهها در یادداشت و مقالههای خود، اعلام کردهاند که وحدت که هیچ، میان کشورهای اسلامی دشمنی برقرار است و از طرفی در ایران هم چندان حقوق اهل سنت رعایت نمیشود.
روزنامه آرمان در یادداشت صفحه اول، با عنوان «چرا به وحدت اسلامی نمیرسیم؟»، نوشته است که مسلمانان بهدلیل اینکه اخلاق اسلامی را رعایت نکردهاند، دچار نفرین پیامبر شدهاند. یادداشت آرمان را محمد محمودی، دبیر پایگاه اطلاعرسانی هاشمی رفسنجانی نوشته و عجیب نیست که بیشتر نوشتهاش در شرح کوششهای هاشمی در مسیر وحدت است و این را هم گفته است که در سال نود و چهار، هاشمی رفسنجانی با بیان اینکه در کنفرانسهای وحدت اسلامی، وحدتی ندیده است، در این همایش شرکت نکرد.
مسیح مهاجری، مدیر مسئول روزنامه جمهوری اسلامی هم با عنوان «ارزیابی کارنامه وحدت»، این وحدتبخشی را شکستخورده دانسته و نوشته است که وقتی در کشور تفرقه داریم، چطور میخواهیم وحدت ایجاد کنیم. از وحدت اسلامی بگذریم و به اختلافات درون ایران بازگردیم.
شنبه ها را میتوان روز امامان جمعه دانست که هر چقدر تند و آتشین خطبه بخوانند، احتمال اینکه فردا تیتر یک باشند، زیادتر است. احمد خاتمی، امام جمعه موقت تهران، دیروز به یادداشت عباس عبدی در روزنامه ایران اشاره کرد و گفت آرزوی آزادی حجاب و شراب را به گور خواهید برد و همین کافی بود که روزنامه کیهان که چند روزی به آن یادداشت جنجالی نقد میکرد و ایراد میگرفت، برای حسن ختام، حرفهای احمد خاتمی را تیتر صفحه اول کند.
روزنامه ایران البته در کمال خونسری به بحث کتابخوانی پرداخته و اشارهای به گفتههای امام جمعه نکرده است. برای آنها که نمیدانند چه خبر است، بگوییم که عباس عبدی در روزنامه ایران نوشته بود با توجه به اینکه میزان مرگومیر ناشی از مصرف مشروبات الکلی غیراستاندارد بالا رفته، بهتر است مراکزی برای آزمایش مشروب درنظر گرفته شود، چراکه دولت درقبال جان همه مردم مسئول است.
علمالهدی، امام جمعه مشهد هم امروز توانسته است تیتر یکِ روزنامه اعتماد شود، با عکس کلوزآپش در صفحه اول. اعتماد از قول امام جمعه مشهد تیتر زده است که ظریف راست میگوید و در کشور، پولشویی هست. البته در ادامه علمالهدی تاکید کرده که مخالفت با برجام و «افایتیاف» نشانه حمایت از پولشویی نیست.
پیروز حناچی، شهردار منتخب تهران هنوز پادرهواست و اینطور که شرق در صفحه اولش خبر داده است، حکمش به تایید وزارت کشور نرسیده و دلیلش هم اینکه برادرش از اعضای سازمان مجاهدین خلق است. هرچند این استدلال ازلحاظ حقوقی و بهدلیل شخصیبودن جرم، سرتاپا غلط است، اما مورد استناد قرار میگیرد. بحث حقوق شد، این را هم بگوییم که «عبدالفتاح سلطانی»، وکیل دادگستری، پساز هشتسال زندان و بعد از گذشت چندماه از درگذشت دخترش، بهصورت مشروط آزاد شد و روزنامه مستقل، تنها جریدهای است که خبر و عکس این وکیل دادگستری را در صفحه اول چاپ کرده است. سلطانی هشتسال به بهانه اخلال در امنیت کشور و در واقع به جرم دفاع از مجرمان سیاسی در زندان بود.