شما صفحه ای از سایت قدیمی ایران اینترنشنال را مشاهده می کنید که دیگر به روز نمی شود. برای مشاهده سایت جدید به iranintl.com مراجعه کنید.
نشست سازمان ملل متحد درباره تغییرات اقلیمی در مادرید:

اقتصادهای بزرگ جهان همچنان بحران اقلیمی را جدی نمی‌گیرند

 

در نشست اقلیمی سازمان ملل که امسال در مادرید برگزار شد، اقتصادهای بزرگ جهان همچنان در مقابل تعهد‌ها و اقدام‌های اقلیمی جدی‌تر مقاومت کردند و امید به اقدام به‌موقع کشورها برای توقف روند گرمایش زمین کمرنگ‌تر شد. این در حالی است که پیامدهای گرمایش زمین زندگی مردم و محیط زیست را در معرض نابودی قرار داده است.  

به گزارش خبرگزاری رویترز، این نشست دو هفته‌ای قرار بود روز جمعه ۲۲ آذر به پایان برسد، ولی به‌دلیل بحث‌های متعدد در مورد نحوه اجرای پیمان اقلیمی پاریس، که تاکنون موفق به جلوگیری از انتشار روبه‌افزایش گازهای گلخانه‌ای نشده، هنوز به جمع‌بندی نهایی نرسیده است.

شرکت‌کنندگان با اشاره به این‌که در یک سال گذشته جهان شاهد آتش‌سوزی‌ گسترده در منابع طبیعی، گردباد، خشکسالی‌ و سیل بوده‌ است، از بی‌‌میلی و بی‌عملی کشورهایی که بزرگ‌ترین تولیدکننده گازهای گلخانه‌ای‌اند، ابراز خشم کردند.  

اگر اقتصادهای بزرگی مانند چین، هند، ژاپن، برزیل، استرالیا و سایرین با اقدام‌های اقلیمی جدی‌تر و موثرتر موافقت نکنند، دانشمندان می‌گویند همان امید اندک به جلوگیری از افزایش فاجعه‌بار دمای زمین، از بین می‌رود.

با این‌که هیچ‌یک از اقتصادهای پیشروی جهان هنوز در مسیری نیستند که به عقیده دانشمندان برای هدایت شرایط اقلیمی به محدوده‌ای امن‌تر ضروری است، تمام ۲۸ کشور عضو اتحادیه اروپا، به‌جز لهستان، موافقت کردند تلاش کنند تا سال ۲۰۵۰ میزان انتشار گازهای گلخانه‌ای را به صفر برسانند.

محمد ادو، رییس «پاور شیفت افریکا» (Power Shift Africa)، اتاق فکر اقلیم و انرژی در نایروبی، گفت: «در حالی که دانشمندان صف کشیده‌اند تا درباره‌ پیامدهای وحشتناک افزایش انتشار گازهای گلخانه‌ای هشدار بدهند و میلیون‌ میلیون بچه‌ مدرسه‌ای به خیابان‌ها می‌آیند، آنچه ما این‌جا در مادرید با آن مواجهیم، خیانت به مردم سراسر جهان است.» 

پایان نشست مادرید به تاخیر افتاده است و وزرای کشورها همچنان به بحث و گفت‌و‌گو درباره کلاف درهم‌پیچیده‌ مواردی مانند تخصیص بودجه به کشورهای در معرض تغییر اقلیم، بازار‌های کربن و پیام جدی و قاطع متن نهایی نشست مادرید مشغول‌اند.

پیش‌نویس متن نهایی به عقیده شرکت‌کنندگان، ضعیف و از بدترین متن‌هایی بود که در گفت‌و‌گوهای اقلیمی دیده‌اند. آن‌ها خواستار پیامی محکم و قاطعانه‌اند که بر ضرورت تعهد و الزام دوچندان به کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای در سال آینده تاکید کند. 

جنیفر مورگن، مدیر اجرایی سازمان گرین‌پیس اینترنشنال، با ابراز نارضایتی از متن پیش‌نویس گفت: «رویکرد شیلی در این متن نشان می‌دهد که به حرف‌ آلوده‌کننده‌ها گوش داده است، نه مردم.»

ماه گذشته، دونالد ترامپ فرایند خروج ایالات متحده آمریکا، بزرگ‌ترین منتشر‌کننده گازهای گلخانه‌ای، از پیمان پاریس را آغاز کرد. این اقدام رییس‌جمهوری آمریکا الزام‌آوری پیمان پاریس را تضعیف کرده و دست سایر کشورهای بزرگ را برای تخطی از آن بازتر گذاشته است.

تازه چه خبر؟
گزارش‌های رسانه‌ای از مرگ شاهین ناصری، از شاهدان شکنجه نوید افکاری، در زندان تهران بزرگ خبر می‌دهند. منابع نزدیک به خانواده شاهین ناصری در گفت‌وگو با...More
طالبان اسامی شماری از افراد از جمله دو نفر از فرماندهان نظامی طالبان را که به سمت‌های مهم دولتی منصوب کرده است، اعلام کرد. به گفته ذبیح‌الله مجاهد،...More
حسن زرقانی دادستان مشهد از بازداشت شش متهم پرونده کودک‌ربایی در این شهر خبر داد و اعلام کرد که متهم اصلی پرونده هنوز دستگیر نشده وفراری است. زرقانی...More
پارلمان اروپا در قطعنامه‌ای اعلام کرد گروه شبه‌نظامی حزب‌الله لبنان که بارها وفاداری ایدئولوژیک قوی خود به جمهوری اسلامی را نشان داده، دولت لبنان را...More
ارتش سودان در بیانیه‌ای که از تلویزیون دولتی این کشور پخش شد، اعلام کرد تلاش برای کودتا را خنثی کرده و اوضاع تحت کنترل است. یک عضو شورای حکومتی سودان...More