شما صفحه ای از سایت قدیمی ایران اینترنشنال را مشاهده می کنید که دیگر به روز نمی شود. برای مشاهده سایت جدید به iranintl.com مراجعه کنید.

جبل‌الطارق رفع توقیف نفتکش گریس ۱ را تکذیب کرد

یک منبع عالی‌رتبه در دولت جبل‌الطارق خبر رفع توقیف نفتکش ایرانی گریس ۱ در روز سه‌شنبه ۲۲ مرداد  را تکذیب کرد.

خبرگزاری فارس پیش‌تر از قول مقام‌های جبل‌الطارق نوشته بود این نفتکش سه‌شنبه آزاد می‌شود.

در همین حال یک سخنگوی وزارت خارجه بریتانیا اعلام کرد: «تحقیقات درباره نفتکش گریس‌۱ موضوعی مربوط به حکومت #جبل‌الطارق است».

این سخنگو با بیان این که تحقیقات درباره این نفتکش گریس ۱ در حال انجام است، اعلام کرد که بریتانیا فعلا قادر به توضیح بیشتر در این باره نیست.

دولت جبل‌الطارق ساعاتی قبل اعلام کرده بود  تلاش می‌کند تا تنش‌های ناشی از توقیف نفتکش ایرانی گریس ۱ را برطرف کند. 

یک سخنگوی دولت جبل‌الطارق گفته بود: «ما همچنان تلاش می‌کنیم مشکلاتی که از زمان توقیف قانونی گریس ۱ ایجاد شده را کاهش دهیم.» 

این مقام دولت  جبل‌الطارق همچنین افزود دستور توقیف این نفتکش ایرانی شنبه آینده منقضی می‌شود. 

از سوی دیگر سازمان بنادر و دریانوردی ایران از تبادل اسناد و مدارک بین جمهوری اسلامی و بریتانیا برای آزادسازی کشتی توقیف‌شده «گریس ۱» در جبل‌الطارق خبر داد.

به گزارش خبرگزاری ایرنا، جلیل اسلامی، معاون دریایی سازمان بنادر و دریانوردی جمهوری اسلامی ایران، با اشاره به «علاقه بریتانیا برای آزادسازی کشتی ایران»‌ گفت: «اسنادی بین دو کشور مبادله شده که به آزادسازی این کشتی کمک می‌کند.»

نیروی دریایی بریتانیا، نیمه‌شب چهارشنبه ۱۲ تیرماه با فرود یک هلیکوپتر بر روی عرشه نفتکش «گریس ۱»، متعلق به ایران، آن را به دلیل تلاش برای انتقال نفت به سوریه در جبل‌الطارق توقیف کرد. بریتانیا فروش نفت به سوریه را بر خلاف تحریم‌های اتحادیه اروپا خوانده بود.

پس از آن، کشتی ایران با حکم دادگاه جبل‌الطارق برای تحقیق و بررسی‌های بیشتر در توقیف این کشور باقی ماند.

معاون سازمان بنادر و دریانوردی ایران همچنین اعلام کرد که امیدوار است این کشتی پس از آزادسازی بتواند «با پرچم جمهوری اسلامی به تردد خود ادامه دهد.»

هیچ کشوری نگران تردد در خلیج فارس نباشد

این مقام سازمان بنادر و دریانوردی ایران با اشاره به موضوع توقیف کشتی بریتانیا در خلیج فارس گفت:‌ «هیچ کشوری نباید نگران تردد با پرچم خود در خلیج فارس باشد.»

سپاه پاسداران جمهوری اسلامی ۱۵ روز پس از توقیف کشتی ایران در جبل‌الطارق، یک کشتی متعلق به بریتانیا را در تنگه هرمز توقیف کرد. این اقدام با اعتراض بریتانیا و انتقاد کشورهای اروپایی روبه‌رو شد.

مقام‌های نظامی و سیاسی ایران این اقدام را واکنشی در برابر توقیف کشتی «گریس ۱» خواندند.

معاون دریایی سازمان بنادر و دریانوردی جمهوری اسلامی ایران با اشاره به این موضوع گفت:‌ «پس از توقف نفتکش بریتانیایی، آمریکا و بریتانیا اقدام به فضاسازی علیه ایران داشتند.»

او در همین رابطه ائتلاف نظامی آمریکا برای امنیت دریایی خلیج فارس را «شکست خورده» خواند و گفت «هیچ کشوری جز اسرائیل به آن نپیوسته است.»

آمریکا طرح ائتلاف دریایی را پس از توقیف کشتی‌ها در تنگه هرمز از سوی ایران و با هدف امنیت تردد در این گذرگاه نفتی مطرح کرد. پس از دعوت از ۶۰ کشور برای مشارکت در آن، تاکنون بریتانیا، اسرائیل و استرالیا از مشارکت در این ائتلاف خبر داده‌اند.

مقام‌های نظامی و سیاسی جمهوری اسلامی در روزهای گذشته این حضور نظامی را موجب «ناامنی بیشتر» در منطقه و «امکان ایجاد جنگ» دانسته‌اند.

تحریم‌ها بر عملکرد بنادر تاثیر منفی داشته است

جلیل اسلامی با اشاره به فشارهای بین‌المللی علیه کشتیرانی ایران اعلام کرد که «عملکرد کشتیرانی چه در حوزه نفتی چه تجاری، روند عادی خود را با وجود برخی ناهنجاری‌ها در پیش دارد.»

او اضافه کرد که در ۲ ماه اخیر «ملاحظاتی» در تردد برخی از کشتی‌های نفتی به وجود آمده است. او منظور از این ملاحظات را توضیح نداد و آن را عادی خواند.

اسلامی در پاسخ به سوالی درباره کاهش ۱۸ درصدی عملکرد کانتینری بنادر کشور اعلام کرد «بخشی از فعالیت های صنعتی متاثر از تحریم‌ها و بخشی غیرمتاثر از تحریم‌ها کاهش داشته که در سهم عملکرد کانتینری بنادر تاثیر منفی داشته است.»

این مقام سازمان بنادر و دریانوردی اشکالات پیش آمده در تردد ناوگان دریایی ایران را در مقایسه با حجم مبادلات «بسیار ناچیز» خواند.

اسلامی همچنین اشاره کرد که تنش‌های به وجود آمده در خلیج فارس باعث افزایش قیمت بیمه برای کشتیرانی در این منطقه شده است.

او در پایان ابراز امیدواری کرد که ایران با «مقاومت» در برابر تحریم‌ها بتواند وضعیت بنادر را به حالت گذشته بازگرداند.

تازه چه خبر؟
طالبان اسامی شماری از افراد از جمله دو نفر از فرماندهان نظامی طالبان را که به سمت‌های مهم دولتی منصوب کرده است، اعلام کرد. به گفته ذبیح‌الله مجاهد،...More
حسن زرقانی دادستان مشهد از بازداشت شش متهم پرونده کودک‌ربایی در این شهر خبر داد و اعلام کرد که متهم اصلی پرونده هنوز دستگیر نشده وفراری است. زرقانی...More
پارلمان اروپا در قطعنامه‌ای اعلام کرد گروه شبه‌نظامی حزب‌الله لبنان که بارها وفاداری ایدئولوژیک قوی خود به جمهوری اسلامی را نشان داده، دولت لبنان را...More
ارتش سودان در بیانیه‌ای که از تلویزیون دولتی این کشور پخش شد، اعلام کرد تلاش برای کودتا را خنثی کرده و اوضاع تحت کنترل است. یک عضو شورای حکومتی سودان...More
روزنامه همشهری گزارش داد عده‌ای با دسترسی به سامانه‌های وزارت بهداشت و با گرفتن مبلغ بین ۲ تا ۵ میلیون تومان، گواهی جعلی واکسن آسترازنکا صادر می‌کنند...More