کلاهبرداری از شهروندان تحت عنوان «تکنسین تعمیر» الجی و سامسونگ
گزارشهای رسیده به ایراناینترنشنال حاکیست در پی کلاهبرداری برخی افراد با عنوان تکنسین تعمیر شرکتهای کرهای «سامسونگ» و «الجی» در شماری از شهرهای ایران، این دو شرکت پیامکهای هشدار به شهروندان و کاربران محصولاتشان ارسال کردهاند.
یکی از پیامکهایی که سامسونگ اخیرا به شهروندان ارسال کرده و به دست ایران اینترنشنال رسیده هشدار میدهد «مراقب تخلف سودجویان در پوشش نمایندگی سامسونگ باشید.»
این شرکت کرهای در پیامک مورد نظر میگوید «سامسونگ برای ارائه خدمات پس از فروش هرگز بازاریابی تلفنی ندارد.»
گزارشهایی نیز از دریافت پیامکهای مشابه از نمایندگیهای شرکت الجی دریافت شده است.
بر اساس این گزارش، در دست کم یک مورد اخیر، شهروندی از دریافت تماس تلفنی از سوی فردی با عنوان «تکنسین شرکت الجی» و مراجعه او به منزلش برای تعمیر و بازبینی یخچال خبر داد.
او به ایران اینترنشنال میگوید که پس از مراجعه این تکنسین و نصب یک قطعه به مبلغ ۶۰۰ هزار تومان، به دلیل مشکل فنی پیشآمده یخچال از کار افتاد.
این شهروند گلایه میکند که پس از تماس با الجی، مسئولان نمایندگی گفتهاند که تکنسین مورد نظر دیگر با آنها همکاری نمیکند و فقط باید از طریق خود نمایندگیها با تکنسینها تماس گرفته شود.
الجی همچنین از همراهی با درخواست شکایت این شهروند از افرادی که به عنوان تکنسین «سوء استفاده» کردهاند، خودداری کرده است.
این شهروند میگوید تماسش با پلیس فتا برای گزارش این مورد نیز موفق نبوده و متصدی از «زیاد» بودن پروندههای مشابه و خارج شدن آن از دست پلیس گفته است.
سوء استفادههای مجازی از عناوین فنی برای کلاهبرداری از شهروندان در این زمینه در حالی در حال افزایش است که نگاهی به رسانههای اجتماعی و پیامرسانها نشاندهنده پستهای تبلیغاتی در این زمینه است.
برخی حسابهای کاربری توییتر با تبلیغ تحت عنوان «تعمیرات یخچال الجی در تهران با مجموعه تکنسین و تعمیرکار متخصص و مجرب در نمایندگی تعمیرات یخچال الجی» دیده میشود.
از سوی دیگر، شرکتهای الجی و سامسونگ تکنسینهای خود را نیز از طریق تبلیغات در وبسایتها و رسانههای اجتماعی جذب میکنند.
در بازار ایران که به دلیل کنترل نهادهای حاکمیتی بازار آزاد رقابتی برای تمام شرکتهای جهان در دسترس نیست، الجی و سامسونگ دو شرکتی هستند که محصولاتشان توانسته در حوزه لوازم خانگی پرفروش شود.
از سویی نیز پایگاه خبری تابناک بهمنماه سال گذشته گزارش داده بود که همزمان با افزایش تحریمها، این دو شرکت که ۵۰ درصد لوازم خانگی را در اختیار دارند، پس از درگیری با پرونده تخلفی با میزان «۴۷۰۰ میلیارد تومان» قصد ترک بازار کشور را دارند.
وزیر وقت اقتصاد و عضو سابق کمیسیون اقتصادی مجلس در سال ۱۳۹۵ این تخلفات را تایید کرده بودند.