احتمال ارتباط صدای آژیر خطر در تهران با حمله سایبری
شبکه العربیه روز شنبه یازدهم بهمنماه به نقل از منابع خود اعلام کرد شنیده شدن صدای آژیر خطر در تهران و اختلال در مسیر پروازهای فرودگاه بینالمللی «امام خمینی» میتواند به دلیل حمله سایبری باشد.
شامگاه جمعه صدای آژیر خطر در غرب پایتخت ایران شنیده شد و مقامهای رسمی در تهران اظهارات ضد و نقیض در این باره مطرح کردند.
این در حالی است که محمد امیرانی، عضو هیات مدیره و راهبر عملیات هوانوردی شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی ایران، اخلال در سامانه مخابراتی شرکت فرودگاهها طی ۲۴ ساعت گذشته را رد کرد.
او روز شنبه به ایلنا گفت شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی ایران «از تمام تجهیزات لازم در لایههای مختلف برای حفاظت امنیتی از شبکه مخابراتی استفاده کرده و از لحاظ نفوذ ناپذیری دارای رتبه قابل قبولی است.»
گزارشها درباره قطعی برق
وبسایت اسرائیلی جروزالم پست روز شنبه نوشت هنوز منابع آگاه قادر به تایید جزئیات درباره شنیده شدن آژیر خطر در تهران نیستند.
این نشریه به نقل از یک زن ساکن تهران نوشت مدت زمان شنیده شدن آژیر خطر، ده دقیقه بوده است. همچنین برخی در رسانههای اجتماعی اعلام کردهاند صدای آژیر از منطقه «شهرآرا» در نزدیکی فرودگاه تهران شنیده شده است.
جروزالم پست ادامه داد هواپیمای پرواز ۸۷۴ ترکیش ایرلاین، که قرار بود در تهران به زمین بنشیند، ظاهرا پس از چند بار چرخیدن بر فراز تهران پس از به صدا درآمدن آژیر خطر، مسیر خود را تغییر داد و در ساعت یک و نیم بامداد در باکو به زمین نشست.
واکنش نیروهای مسلح
در حالی که مقامهای جمهوری اسلامی از ارائه توضیحات شفاف درباره این حادثه خودداری میکنند، گمانهزنی در این باره به ویژه در رسانههای اجتماعی فراوان است.
خبرگزاری تسنیم وابسته به سپاه پاسداران به نقل از یک مقام در نیروهای مسلح نظریه ورود جنگندههای اسرائیلی در آسمان ایران را رد کرد و گفت شنیده شدن صدای آژیر خطر «هیچ ارتباطی با تهدیدات هوایی که منجر به فعال شدن سیستم پدافند هوایی کشور بشود، نداشته است.»
پیشتر حساب توییتر «آئرورا اینتل» که عمدتا خبرهای امنیتینظامی را منتشر میکند، نوشت که آژیر در تهران برای این به کار افتاده که ظاهرا یک هواپیما، دور سیستم دفاع هوایی مرتبط با تولید موشک بالستیک حرکت کرده است.
ادامه اظهارنظرهای متناقض
پیشتر حمیدرضا گودرزی، معاون امنیتی استانداری تهران در نخستین واکنش به این حادثه گفته بود: «سیستم صوتی یکی از سازمانها در شهرک آزمایش دچار اختلال شده که همین موضوع موجب شنیده شدن آژیر در غرب تهران شده است.»
روابط عمومی فرودگاه بینالمللی خمینی نیز اعلام کرد دلیل تغییر مسیر هواپیمای ترکیشایر «شرایط جوی» بوده که خلبان تصمیم میگیرد بهجای فرود در این فرودگاه به باکو برود.
اعلام «شرایط جوی» به عنوان علت بازگشت هواپیمای ترکیش ایر، در حالی است که به نوشته ایلنا، همزمان با این پرواز، هواپیمایی از شرکت هواپیمایی ایران ایر در فرودگاه بین المللی خمینی به زمین نشسته بود.