اختصاصی؛ وکلای نوید افکاری هنوز هم به پروندهاش دسترسی ندارند
یک فرد مطلع از وضعیت پرونده برادران افکاری به ایراناینترنشنال گفت پرونده نوید افکاری در اجرای احکام که منجر به اعدام او شد هنوز در اختیار وکلا قرار داده نشده و فشارهای امنیتی بر خانواده این زندانیان سیاسی همچنان ادامه دارد.
این فرد نزدیک به خانواده افکاری میگوید: «وکلا تا حالا نتوانستهاند پرونده موجود در اجرای احکام را ببینند. به آنها میگویند پرونده موجود نیست.»
به گفته او، وکلا حتی امکان اطلاع از محل ثبت پرونده را ندارند و برای مطلع شدن از شعبه محل پرونده در دیوان عالی کشور باید شفاهی آن را بپرسند و روی وبسایت مراجع رسمی اطلاعاتی در مورد پرونده وجود ندارد.
نوید افکاری که در ارتباط با اعتراضات مرداد ۱۳۹۷ بازداشت شد و بیش از یک سال در زندان به سر برد، روز شنبه ۲۲ شهریورماه با وجود ابهامات و انتقادات در زمینه روند دادرسی در شیراز اعدام شد.
وکلای پرونده او نسبت به عدم رعایت تشریفات قبل از اعدام از جمله دیدار با خانواده، و همچنین اجرای حکم اعدام پیش از تعیین تکلیف پرونده در دیوان عالی کشور انتقاد کرده بودند.
فرد نزدیک به خانواده افکاری همچنین از ادامه فشار به آنها خبر داد و گفت: «هر زمان خانواده بر سر مزار نوید در روستای «سنگر» میروند، ماموران اطلاعاتی خودروی آنها را متوقف میکنند و هر بار بهانهای میگیرند و تلاش دارند آنها را بترسانند تا کمتر رفتوآمد کنند.»
او افزود: «گاهی به برخی از اعضای خانواده زنگ میزنند و تهدید میکنند که اگر اطلاعرسانی کنید و فلان حرف را بزنید، وحید و حبیب [برادران زندانی نوید] همچنان در انفرادی خواهند ماند.»
پرونده را کش دادند تا اعدام در دادگاه کیفری تایید شود
این منبع مطلع در زمینه صدور حکم اعدام افکاری میگوید قاضی دادگاه انقلاب پرونده را «کش داد» تا اعدام این زندانی سیاسی در ارتباط با پرونده دیگرش با اتهام «قتل» در دادگاه کیفری صورت گیرد.
افکاری در دو دادگاه کیفری و انقلاب دارای دو پرونده جداگانه بود که در آنها به اعدام محکوم شد.
محمود ساداتی، قاضی دادگاه انقلاب، او را به اتهام «محاربه» به این مجازات محکوم کرد و مهرداد تهمتن، قاضی دادگاه کیفری، نیز او را به اتهام «قتل مامور حراست اداره آب و فاضلاب شیراز» به اعدام محکوم کرد.
فرد مطلع از پرونده میگوید در شعبه تجدیدنظر دادگاه انقلاب «پرونده بلاتکلیف ماند و اکنون هم پرونده به دیوان فرستاده شده، اما ثبت نشده است.»
پزشک قانونی ضرب و جرح را تایید کرد
این منبع مطلع در ادامه به ایران اینترنشنال گفت که در پی شکنجه نوید افکاری و برادرانش، حبیب و وحید، آنها شکایت کردند.
با این حال او افزود: «اجازه ثبت شکایت ندادند، اما پزشک قانونی بچهها را معاینه و ضرب و جرح را تایید کرد و برای حبیب و وحید دستکم ۱۵ اثر آسیبدیدگی مشاهده کرد.»
افکاری پیش از اعدام طی نامهای نوشته بود در دوران بازجویی شکنجههایی از جمله «پوشاندن صورت با پلاستیک برای ایجاد حالت خفگی»، «ضربوشتم با باتوم در حالت دستوپا بسته»، «توهین و اهانتهای رکیک» و «ریختن الکل در بینیاش» را تحمل کرده است.
نیروی انتظامی و دادگستری شیراز منکر این مساله شدهاند.
با این حال فرد مطلع از پرونده میگوید «مشخص نیست تکلیف شکایت برادران افکاری به کجا رسیده، زندان میگوید پیگیر شکایت است، اما هیچ خبری از پیگیری نیست و خانواده را سر میدوانند.»
او افزود: «جراحات وارده به سر بچهها هنوز واضح است. کتف و گردن وحید در جریان انتقال به انفرادی و کتک زدن آسیب دیده است. درد گردن وحید که بعد از اقدام به خودکشی ایجاد شد، با کتک زدن هنگام انتقال به انفرادی تشدید شده است، اما مسئولان زندان حاضر نیستند برای درمان آنها اقدامی کنند.»
درباره حبیب و وحید پاسخگو نیستند
فرد نزدیک به خانواده افکاری در ادامه گفتوگو با ایراناینترنشنال، از عدم پاسخگویی مسئولان قضایی درباره وضعیت حبیب و وحید افکاری انتقاد کرد.
او گفت: «وحید و حبیب در انفرادی هستند و هیچکس پاسخگو نیست. در زندان مرتب میگویند دستور از بالاست و از دست آنها هیچ کاری ساخته نیست. اگر سروصدا نکنید، ما تلاش داریم اینها را از انفرادی خارج کنیم.»
این فرد مطلع همچنین اشاره کرد که درخواست تبدیل قرار حبس به وثیقه برای حبیب افکاری رد شده است.
او درباره قاضی پرونده گفت: «محمود ساداتی یک سال حبیب را در بازداشت موقت نگه داشت. ساداتی گفت قانون من هستم و تلاش برای آزادی موقت حبیب بر اساس قانون، ناکام ماند.»
پیشتر مادر و پدر برادران افکاری در نامهای به قاضی ناظر بر زندان عادلآباد شیراز، به اینکه دو فرزند دیگرشان از یک هفته قبل از اعدام نوید افکاری به سلول انفرادی منتقل شده و تحت شکنجه قرار گرفتند، اعتراض کردند.
آنها همچنین ضمن تاکید بر بازگرداندن فوری فرزندانشان به بند عمومی بعد از بیش از ۴۷ روز، خواستار پاسخگویی مقامهای قضایی درباره وضعیتشان شدند.