استفاده از موشک نظامی بالیستیک قدر در پرتاب ماهواره نور
خبرگزاری تسنیم، وابسته به سپاه پاسداران، در گزارشی اعلام کرد که در پرتاب ماهواره نور از موشک نظامی بالیستیک قدر استفاده شده و پیشران سوخت مایع آن از «نمونههای بهبود یافته» در موشک های شهاب ۳ است.
این خبرگزاری، گزارشی را درباره ماهوارهبر قاصد منتشر کرد که ماهواره نور به وسیله آن پرتاب شده است. بر اساس این گزارش، ماهوارهبر قاصد «یک ماهوارهبر سه مرحلهای» است که «مرحله اول پیشران راکتی سوخت مایع، مرحله دوم، سوخت جامد و مرحله سوم بنا بر شواهد موجود، سوخت مایع است».
به گفته این خبرگزاری، «این سه مرحله با یک ساختار خطی و در طول هم قرار گرفتهاند که در مرحله اول قاصد، سپاه به جای توسعه یک پیشران جدید، از یک ابتکار آزموده شده در دنیا استفاده کرده و آن هم به کارگیری یک موشک نظامی بالستیک در مأموریت پرتاب ماهواره است».
بر اساس این گزارش، سپاه پاسداران در مرحله اول این ماهوارهبر از موشک قدر استفاده کرده است.
به گفته این خبرگزاری، « پیشران سوخت مایع موجود در موشکهای قدر از نمونههای بهبود یافته در موشک های شهاب۳ و مشابه موتور مرحله اول ماهوارهبر سفیر۱ است». بر اساس این گزارش در مرحله دوم ماهوارهبر قاصد از پیشران سوخت جامد سلمان استفاده کرده است.
خبرگزاری فارس در سال ۹۳ موشک «قدر» را نمونه پیشرفتهتر شهاب ۳ ذکر کرده بود که با سوخت مایع و با برد ۱۶۵۰ کلیومتر کار میکند.
پیش از این برخی از کارشناسان اعلام کرده بود که اگر در موشک ماهواره بر از سوخت جامد یا نوعهای خاصی از سوخت مایع استفاده شده باشد، این تجربه میتواند در ساخت موشک بالیستیک دوربرد مورد استفاده قرار گیرد.
در همین حال امیر علی حاجی زاده، فرمانده نیروی هوا فضای سپاه پاسداران، گفته بود که نمونه بعدی ماهوارهبر قاصد قرار است در مرحله اول خود نیز از پیشران سوخت جامد استفاده کند.
خبرگزاری تسنیم با اشاره به این سخنان نوشت: «بنا بر شواهد موجود، آمادهترین موشک سوخت جامد برد بلند و رسانهای شده توسط سپاه موشک سجیل است».
پیش از این از موشک «سجیل» به عنوان اولین موشک دوربُرد سوخت جامد ایران نام برده شده بود.
خبرگزاری فارس سال ۹۳، از سه نوع موشک ایرانی «شهاب»، «قدر» و «سجیل» به عنوان «نامزدهای اصلی نابودی اسرائیل» نام برده بود.
پیش از این برخی کشورها فعالیتهای فضایی ایران را پوششی برای تکمیل و تولید موشکهای بالستیک قارهپیمای قادر به حمل کلاهکهای هسته ای دانستهاند.