شما صفحه ای از سایت قدیمی ایران اینترنشنال را مشاهده می کنید که دیگر به روز نمی شود. برای مشاهده سایت جدید به iranintl.com مراجعه کنید.
مصاحبه اختصاصی

الیوت آبرامز: بایدن با ایران مذاکراتی را شروع خواهد کرد که دولت ترامپ برنامه‌ریزی کرده بود

 

الیوت آبرامز، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران و ونزوئلا، در گفت‌وگوی اختصاصی با ایران اینترنشنال ضمن تاکید بر کارایی سیاست فشار حداکثری در برابر جمهوری اسلامی، گفت: «دولت [جو] بایدن مذاکراتی را با ایران شروع خواهد کرد که دولت [دونالد] ترامپ آنها را برنامه‌ریزی کرده بود.» 

او درباره دومین پرواز جنگنده‌های بی-۵۲ آمریکا بر فراز خلیج فارس طی یک ماه اخیر گفت: «همان‌طور که می‌دانید رییس جمهوری [ترامپ] تعداد نظامیان را در عراق و افغانستان کاهش داد. مطمئنا ایشان به دنبال درگیری و برخورد با ایران نیست، ولی ما شاهد رفتارهای پرخاشگرانه ایران در منطقه مدیترانه و خلیج فارس تا باب‌المندب هستیم.»

این مقام وزارت خارجه آمریکا درباره این که این پروازها حامل چه پیامی به ایران است و آیا همچنان گزینه نظامی آمریکا علیه ایران روی میز است یا نه، ادامه داد: «پیام روشن این است که آمریکا با تمام قوا در آن منطقه حضور دارد و کاملا قدرت رویارویی با هرگونه رفتاری از جانب ایران را دارد.»

آبرامز که به تازگی به منطقه خلیج فارس سفر و با مقام‌های دولت‌های عربی این منطقه گفت‌وگو کرده است، درباره واکنش احتمالی این دولت‌ها به بازگشت آمریکا به برجام در دوران بایدن گفت: «ناخرسندی، فکر می‌کنم، و این کلمه‌ای است که به کار می‌برم.»

او ادامه داد: «همسایه‌های ایران به طور کلی نگرانی‌های زیادی دارند. این توافق، یک توافق کامل نبود. خورشید آن رو به افول نهاده و زمانش خیلی کوتاه بود. چون هیچ چیزی در مورد برنامه موشکی و هیچ اشاره‌ای به رفتارهای ایران در این منطقه نکرده و نوع عملکرد و حمایت ایران از تروریسم و دستیابی ایران به ده‌ها، صدها و میلیاردها دلار با بازگشت به برجام و اتمام تحریم‌ها، موجب ناخشنودی کامل همه خواهد شد.»

 

نباید فشار حداکثری را کنار گذاشت

نماینده ویژه آمریکا در امور ایران درباره اظهارات بعضی از تحلیلگران مبنی بر عدم کارایی سیاست فشار حداکثری آمریکا علیه جمهوری اسلامی گفت: «این تحلیلگران اشتباه می‌کنند.کارزار فشار حداکثری هدفش فشار حداکثری است برای دستیابی به یک توافق بسیار بهتر با استفاده از اهرم فشار.»

او ادامه داد: «این یک شبه به دست نمی‌آید، شما این کارزار را شروع می‌کنید و سپس با گذشت هر ماه و هر سال، اهرم شما قوی‌تر می‌شود و سپس مورد استفاده قرار می‌گیرد. دولت ترامپ برنامه‌ریزی کرد که در سال ۲۰۲۱ از این دستاورد استفاده کند و به توافق بهتری با ایران دست یابد.»

آبرامز تاکید کرد: «نباید این اهرم را کنار گذاشت و یا برای یک توافق کوچک از آن استفاده کرد، باید این اهرم را به کار برد تا ایران تغییر رفتار دهند.»

آبرامز همچنین درباره این که آیا به نظر او، جو بایدن سیاست فشار حداکثری را ادامه خواهد داد یا نه، گفت: «من از طرف رییس جمهور بایدن و یا دولت ایشان حرف نمی‌زنم. ولی تصور می‌کنم که هر دو گروه در آمریکا، یا اکثریت [نیروهای سیاسی] در آمریکا از کمبودهای برجام و یا مشکلات برجام مطلع‌اند. این که این توافق این مشکلات را پوشش نداده، یا تعداد سال‌های پوشش داده شده خیلی کوتاه بوده است. به عنوان مثال تحریم‌های تسلیحاتی سلاح‌های متعارف که در سال ۲۰۱۵ تصویب شد تنها برای مدت کوتاه ۵ ساله بود،‌که اشتباه باورنکردنی است.»

او ادامه داد: «به هر روی من فکر می‌کنم که دولت بایدن با ایران مذاکراتی را شروع خواهد کرد که دولت ترامپ آنها را برنامه‌ریزی کرده بود. سوال این است که در این مذاکرات چه عملکردی را پیش خواهید گرفت؟ آیا متوجه هستید که سیاست فشار حداکثری اهرم بزرگی را به دست آمریکا داده، و بعد از این اهرم طوری استفاده کنید که ایران را مجبور کنید که تغییر رفتار بدهد، چه در زمینه هسته‌ای، چه در زمینه موشکی و چه رفتارهای منطقه‌ای.»

 

هنوز چیزهای زیادی برای تحریم داریم

در حالی که در سال‌های اخیر آمریکا بخش‌های گوناگون جمهوری اسلامی، از سفیران تا بانک‌ها را تحریم کرده، این مقام دولت واشینگتن درباره اولویت آمریکا در تحریم‌ها نیز گفت: «ما در مورد برنامه‌های هسته‌ای ایران، تحریم‌هایی را مشاهده کردیم که احتمالا برای آمریکا اولویت محسوب می‌شود، همچنین در مورد برنامه موشکی و موارد تروریستی که برای ما بسیار اهمیت دارد، در مورد حمایت از گروه‌های تروریستی و مساله براندازی یا از بین بردن تروریسم که احتمالا مهمترین مساله برای همسایگان ایران است.»

او ادامه داد: «این سوال شما بستگی به این دارد که از کدام کشور پرسیده شود؟ من فکر می‌کنم برای ما‌ نیازی نیست که اینها را جدول‌بندی کنیم، چون توان انجام همه این موارد را داریم، تحریم‌ها علیه حمایت‌های تروریستی، تحریم‌ها به دلیل نقص‌ حقوق بشر، تحریم‌های برنامه‌های موشکی ایران، و نیازی نیست که هیچ کدام از این تحریم‌ها متوقف شود، و همگی باید ادامه یابد.»

آبرامز همچنین درباره توافق عادی‌سازی روابط میان اسرائیل و برخی از کشورهای عربی منطقه و این که آیا دیگر کشورهای منطقه مثل عربستان سعودی خواهند توانست به این توافق بپیوندند یا نه، گفت: «امیدواریم به مرور شاهد این باشیم، همانطور که می‌دانید سال‌ها طول کشید تا این توافق صورت بگیرد. درست است که بعضی روابط سال‌های خیلی قبل وجود داشته، ولی کشورهایی که حالا روابط عادی دارند، زمان زیادی را برای برقراری روابط عادی صرف کردند. امید ما این است که شما‌ وقتی چند سال دیگر بازگشتید، همه کشورهای منطقه خلیج با هم روابط عادی داشته باشند، اما من انتظار ندارم که یک‌شبه این اتفاق بیافتد.»

او همچنین در پاسخ به این اظهار نظر دولت ایران که می‌گوید آمریکا دیگر چیزی را برای تحریم کردن باقی نگذاشته، گفت: «این گفتارهای دولت ایران همیشه من را به خنده وا می‌دارد. خیر، ما هنوز خیلی چیزها را می‌توانیم تحریم کنیم، و شما هر هفته تحریم‌های جدیدی را شاهد خواهید بود. الان در ماه دسامبر هستیم، هنوز تا ماه ژانویه هم ادامه خواهد داشت.»

 

رژیم ایران هرگز درباره کشتار ۶۷ توضیح نداد

این مقام دولت آمریکا همچنین به نقض حقوق بشر در ایران اشاره کرد که از آغاز روی کار آمدن جمهوری اسلامی وجود داشته است. او با اشاره به نامه کارشناسان حقوق بشر سازمان ملل متحد به ایران درباره قتل عام زندانیان سیاسی در سال ۶۷ گفت: «آن کشتار بی‌رحمانه زندانیان وحشتناک بود، که رژیم هرگز در مورد آن توضیحی نداد.»

آبرامز همچنین با اشاره به اعدام نوید افکاری تاکید کرد: «متاسفانه ایران تغییر رفتاری نشان نمی‌دهد و همواره حقوق بشر ایرانیان را نقض می‌کند.»

او ادامه داد که تا زمانی که ایران به «حمایت از تروریسم، رفتار خرابکارانه در منطقه و برنامه هسته‌ای خودش ادامه» دهد، «اهداف زیادی برای تحریم ها وجود دارد و خواهد داشت».

آبرامز در پایان با اشاره به روز دهم دسامبر روز حقوق بشر گفت: «روز جهانی حقوق بشر روز مهمی است، و دردناک است که شاهد وضعیت ناگوار ایرانیان باشیم.»

او تاکید کرد: «ولی ما می‌خواهیم که ایرانیان بدانند ما‌ با رژیم ایران مشکل داریم و همواره در کنار ملت ایران هستیم و می‌دانیم که ملت ایران به آزادی که سال‌ها به دنبالش است، خواهد رسید. آنها دوباره حقوق انسانی خودشان را که از زمان کوروش کبیر بخشی از تمدن آنها بوده است، پس خواهند گرفت.»

تازه چه خبر؟
سازمان حقوق بشر ایران به نقل از منابع آگاه از «مرگ مشکوک» شاهین ناصری، از شاهدان شکنجه نوید افکاری، در سلول انفرادی زندان تهران بزرگ خبر داد. برادر...More
طالبان اسامی شماری از افراد از جمله دو نفر از فرماندهان نظامی طالبان را که به سمت‌های مهم دولتی منصوب کرده است، اعلام کرد. به گفته ذبیح‌الله مجاهد،...More
حسن زرقانی دادستان مشهد از بازداشت شش متهم پرونده کودک‌ربایی در این شهر خبر داد و اعلام کرد که متهم اصلی پرونده هنوز دستگیر نشده وفراری است. زرقانی...More
پارلمان اروپا در قطعنامه‌ای اعلام کرد گروه شبه‌نظامی حزب‌الله لبنان که بارها وفاداری ایدئولوژیک قوی خود به جمهوری اسلامی را نشان داده، دولت لبنان را...More
ارتش سودان در بیانیه‌ای که از تلویزیون دولتی این کشور پخش شد، اعلام کرد تلاش برای کودتا را خنثی کرده و اوضاع تحت کنترل است. یک عضو شورای حکومتی سودان...More