تحریم هشت شرکت و فرد مرتبط با پتروشیمی ایران، دادخواست توقیف محمولههای سلاح سپاه پاسداران
همزمان با تحریم هشت نهاد و چند فرد مرتبط با بخش پتروشیمی ایران از سوی وزارت خزانهداری آمریکا، وزارت دادگستری این کشور هم دادخواست ضبط محمولههای سلاح سپاه پاسداران را صادر کرد که نیروی دریایی آمریکا پیشتر آن را توقیف کرده بود.
وزارت خزانهداری آمریکا در تحریمهای تازه خود که روز پنجشنبه هشتم آبان اعلام شد هشت شرکت و پنج فرد از جمله شرکتهای واقع در چین را در ارتباط با ایران تحریم کرده است
از جمله افراد و شرکتهای تحریمشده میتوان به اسامی حسین فیروزی آرانی، امیرحسین بحرینی، رمضان اولادی و شرکت پلیمر آریا ساسول و بازرگان کالای باختر اشاره کرد.
دستیار وزیر دادگستری در امور امنیت ملی آمریکا در ارتباط با خبر توقیف محمولههای اسلحه سپاه پاسداران گفت که این دو دادخواست درباره «طرح های پیچیده» سپاه پاسداران برای فرستادن پنهانی اسلحه به یمن و سوخت به ونزوئلاست. او این کشورها را «تهدیدی جدی» برای ثبات و امنیت مناطقی که در آن واقع شدند، خواند.
دور تازه تحریمها؛ تمرکز بر نفت و پتروشیمی
آمریکا روز دوشنبه پنجم آبان هم بیژن زنگنه وزیر نفت جمهوری اسلامی ایران، وزارت نفت، شرکت ملی نفتکش ایران، شرکت ملی نفت ایران و هفتنفر از افراد مرتبط با وزارت نفت را به لیست تحریمهای خود افزوده بود.
در بیانیه وزارتخزانهداری آمریکا برای این تحریمها به نقل از استیو منوچین وزیر خزانهداری این کشور آمده بود که ایران از درآمد نفتی خود برای فعالیتهای بیثباتکننده نیروی قدس سپاه پاسداران در منطقه استفاده میکند.
روزنامه والاسترین ژورنال روز شنبه سوم آبان ماه به نقل از منابع آگاه نوشته بود که دولت دونالد ترامپ در حال طرحریزی تحریمهایی علیه ایران پیش از انتخابات است تا کارزار فشار حداکثری را تقویت کرده و از تلاش برای بیاثر کردن آن در آینده جلوگیری کند.
بنابر این گزارش، با توجه به اینکه نظرسنجیها از جلوافتادن جو بایدن، نامزد دموکراتها، در رقابتهای انتخاباتی خبر میدهند، مقامهای دوات ترامپ نگران هستند که بایدن در صورت پیروزی سیاست فشار حداکثری بر ایران را، که به عقیده کاخ سفید برای رسیدن به یک توافق هستهای و امنیتی با ایران ضروری است، کاهش دهد.
در همین حال الیوت آبرامز، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران روز دوشنبه پنجم آبان گفته بود حتی اگر جو بایدن، نامزد حزب دموکرات در انتخابات ریاستجمهوری، پیروز شود و بخواهد تحریمهای ایران را لغو کند، این مساله به این زودی «امکانپذیر» نخواهد بود.
تحریمهای نفتی آمریکا علیه ایران عملا فروش نفت این کشور طی دو سال گذشته از مسیرهای قانونی را به شکل قابل توجهی محدود کرده است.