جنگل حرا در جنوب ایران، قربانی احداث یک مرکز پرورش میگو
با واگذاری دو هکتار از جنگل حَرا در بندر دیر استان بوشهر به یک مرکز پرورش میگو و احداث یک جاده برای دسترسی به این مرکز، این جنگل در معرض تخریب قرار گرفته است.
ساکنان بندر دیر و فعالان زیست محیطی به این اقدام اعتراض کرده و روزنامههای تهران نیز با انتشار گزارشهایی نسبت به احداث این مرکز و ساخت جاده آن هشدار داده بودند.
علیرضا حجازی، رییس اداره حفاظت از محیط زیست شهرستان دیر، روز یکشنبه به ایسنا گفت «شرکت تعاونی مهر تکثیر ساحل» که در سال ۹۴ مجوز احداث مرکز تکثیر لارو میگو در محدوده «خور بردستان» را دریافت کرد، از چند روز پیش عملیات خاکریزی و احداث جاده دسترسی به این سایت را آغاز کرده است.
به گفته او، این مرکز پرورش میگو در بستر رودخانه و همچنین در قسمت بالادست جنگل حرا واقع شده و «به دلیل اینکه راه دسترسی از عرض و بستر رودخانه فصلی می گذرد، احداث آن بدون رعایت مسایل زیست محیطی، باعث مسدود شدن قسمتی از مسیر رودخانه و مانع از ورود سیلاب و دسترسی درختان حرّا به آب شیرین میگردد.»
به گفته حجازی، با وجود اعتراض اداره محیط زیست، دستگاه قضایی ایران با احداث این راه موافقت کرده است.
پیشتر احسان عابدی، عضو هیات علمی پژوهشگاه ملی اقیانوسشناسی و علوم جوی ایران، به روزنامه شرق گفته بود: «این جنگل بسیار وابسته به آب شیرین است و حالا دورتادورش راه و سوله و جاده است و از آب شیرین بینصیب و روزبهروز از توان اکولوژیک این جنگل کاسته میشود».
همچنین به گفته او، «مراکز پرورش میگو آبشان را از دریا میگیرند و پساب را هم به دریا میریزند. این پساب دقیقا در محدوده جنگل حرا ریخته میشود و جنگلی که میراث طبیعی است و مردم از آن حفاظت کردهاند و نهال برایش کاشتند، از بین میرود».
به گزارش ایسنا، ساخت این مرکز پرورش میگو و جاده آن، موجب اعتراض نهادهای مدنی و رسانههای منطقه شده است.
در روزهای اخیر مردم دیر پلاکاردهای متعددی در سطح شهر در اعتراض به «تخریب جنگل حرا در تالاب بردستان» نصب کرده و این جنگل را «نماد پایداری دیر» خواندهاند.
جنگلهای حرا در چندین منطقه ساحلی در جنوب ایران واقع شده و به گفته فعالان محیط زیست، حدود ۲۰ درصد از این جنگلها در دو دهه اخیر از بین رفته است.