دو سال پس از سقوط هواپیمای تهران یاسوج؛ رییس سازمان هواپیمایی به زندان محکوم شد
بهرام پارسایی، سخنگوی کمیسیون اصل ۹۰ مجلس ایران درباره پرونده سقوط هواپیمای تهران-یاسوج اعلام کرد که بر اساس رای دادگاه بدوی، رییس سازمان هواپیمایی به دلیل «عدم پاسخگویی» به این کمیسیون «به انفصال از خدمات دولتی و ۶ ماه زندان» محکوم شد.
هواپیمای ایتیآر ۷۲ متعلق به شرکت آسمان صبح روز ۲۹ بهمن سال ۹۶، پس از پرواز از فرودگاه مهرآباد و طی مسیر به سمت یاسوج در منطقه دناکوه سمیرم سقوط کرد. در این حادثه، ۶۶ تن از مسافران، خدمه و کادر پروازی کشته شدند.
دو سال پس از این حادثه، سخنگوی کمیسیون اصل ۹۰ مجلس ایران، روز سهشنبه۳۰ مهر، در گفتوگو با ایسنا از وزارت راه و شهرسازی خواست که پیش از نهایی شدن احکام دادگاه، نسبت به برکناری مقامات مسئول در سازمان هواپیمایی اقدام کند.
سخنگوی کمیسیون اصل ۹۰ با اشاره به «ایستادگی قاضی و اشراف» او به پرونده گفت که نتیجه قضایی این بود که «یخزدگی» علت سقوط هواپیماست و هم مجلس و هم دستگاه قضایی ایران «سازمان هواپیمایی، شرکت فرودگاهها و شرکت آسمان را مقصر میدانند.»
او ادامه داد: «بر اساس گزارش کمیسیون یکی از مواردی که یخزدگی هواپیما را ثابت میکند این است که سقوطهای قبلی هواپیمایی ایتیآر علتش یخزدگی بوده و اساسا با توجه به شرایط جوی نباید اجازه پرواز داده میشد. این دادهها و مستندات حاکی از این است که خلبان مقصر نبوده و این برای اولین بار است که خلبان مقصر اعلام نشده است.»
همچنین سخنگوی کمیسیون اصل ۹۰ شورای اسلامی با تاکید بر این که «کمیته بررسی سوانح هوایی کمیته مستقلی نیست»، گفت: «بر اساس یک بخشنامه نادرست رییس سازمان هواپیمایی حکم ریاست این کمیته را امضا میکند در حالی که این کمیته قرار است عملکرد سازمان هواپیمایی را مورد بررسی قرار دهد.»
به همین دلیل، پارسایی «سرعت عمل» در تهیه گزارش سقوط هواپیمای تهران – یاسوج از سوی کمیته بررسی سوانح هوایی را «دارای شائبه» دانست و ادامه داد: «کمیته بررسی سانحه به دنبال مقصر نشان دادن خلبان هواپیمای تهران – یاسوج بوده» است.
او با بیان این که در تحقیقات درباره سقوط هواپیمای تهران یاسوج «از سازمان هواپیمایی کشوری، شرکت فرودگاهها و شرکت آسمان هم استعلام کردیم که بخشی از آنها پاسخ داده نشد و بخشی از پاسخها نیز غیرمرتبط بود»، پیشنهاد داد که برای بررسی دقیق علت سقوط هواپیماها در ایران، «نحوه انتخاب کمیته رسیدگی به سوانح هوایی» تغییر کند.
این اظهارات سخنگوی کمیسیون اصل ۹۰ شورای اسلامی در حالی است که همزمان ولی داداشی، عضو این کمیسیون اعلام کرد که تحقیقات درباره علت اصلی سقوط این هواپیما همچنان ادامه دارد.
او به خبرگزاری تسنیم گفت: «قرار است گزارشی از مجموع جلسات کارشناسی کمیسیون اصل نود مجلس درباره بررسی علل سقوط هواپیمای ATR تهران-یاسوج از سوی این کمیسیون تهیه شود» و «قرائت و یا عدم قرائت این گزارش در جلسه علنی مجلس، منوط به نظر هیئترئیسه مجلس است.»