ربیعی: قصد دولت پایان مذاکرات وین قبل از شروع دولت بعد است
علی ربیعی، سخنگوی دولت، در نشست خبری هفتگی خود درباره مذاکرات احیای برجام گفت: «نه عجلهای در مذاکرات داریم، نه تصمیمی بر فرسایشی شدن آن»، اما قصد دولت اتمام مذاکرات قبل از شروع به کار دولت بعد است.
او در نشست روز سهشنبه ۱۸ خرداد اعلام کرد که «به چشم انداز لغو همه تحریم های برجامی و فرابرجامی با نتایج عزتمندانه نزدیک شده ایم.»
سخنگوی دولت همچنین گفت که اقدامات درباره مذاکرات وین بر اساس «تایید مقامات عالی نظام» انجام می شود و دولت بعد نیز با این موضوع و برجام برخورد یکسانی خواهد داشت.
عباس عراقچی، رییس هیئت ایران در مذاکرات وین، روز ۱۴ خرداد گفته بود که پیشرفتهای خوبی در مذاکرات حاصل شده اما هنوز درباره برخی « موضوعات کلیدی» اختلاف وجود دارد.
سخنگوی دولت در بخش دیگری از سخنان خود گفت که تصویب لوایح مرتبط با گروه ویژه اقدام مالی (اف آی تی اف) ارتباطی به مذاکرات وین و برجام ندارد و تصمیمگیری در مورد آن در اختیار مجمع تشخیص مصلحت نظام است.
او در عین حال افزود که در صورت احیای برجام امید به تصویب این لوایح قطعا تقویت خواهد شد.
محسن رضایی، دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام، در اولین مناظره انتخابات ریاست جمهوری دولت را متهم کرد که برای تصویب این لوایح تلاش نکرده است. در مقابل عبدالناصر همتی، رییس بانک مرکزی در دولت روحانی و نامزد انتخابات، رضایی را متهم کرد که شش ماه از تصویب این لوایح در مجمع تشخیص مصلحت نظام جلوگیری کرده است.
ربیعی همچنین در انتقاد از سخنان نامزدهای اصولگرا علیه دولت گفت که «برخی برای اثبات خود، ظاهرا چیزی جز نفیانگاری و تخریب دولت نیافتهاند.»
او تاکید کرد که منتقدان به نقش تحریم در بروز مشکلات اقتصادی اشاره نمی کنند و «سوار بر رنج مردم شده و «آدرس غلط میدهند.»
سخنگوی دولت گفت که «حتی بعضی» از منتقدان دولت، خود علت مشکلات اقتصادی در کشور هستند.
ربیعی همچنین از صدا و سیما نیز انتقاد کرد که موضوع تحریم و کرونا را در سوالها از نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری مطرح نکرده و افزود که« گویی تحریم و کرونا از منظر طراحان سوالات، ارزشی برای طرحشدن و قضاوت مردم ندارد.»
در اولین مناظره نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری نامزدهای اصول گرا شدیدا از عملکرد دولت حسن روحانی انتقاد کرد. سخنگوی دولت در نامهای به صدا و سیما این سخنان را «اتهام زنیها، نشر اکاذیب و طرح مطالب ناروا» خوانده و خواستار اختصاص وقت برای پاسخگویی به آنها شده بود.