روزشمار یک انقلابـ دوم بهمنماه
(سهشنبه دوم بهمنماه ۱۳۵۷ برابر با بیستودوم ژانویه ۱۹۷۹ میلادی)
استعفای رییس شورای سلطنت
آیتالله خمینی آقای جلالالدین تهرانی را پس از آنکه او کتبا به غیرقانونی بودن شورای سلطنت که خود ریاستش را به عهده داشت اعتراف کرد، پذیرفت. تهرانی دیشب طی نامهای به رهبر شیعیان، استعفای خود را از ریاست شورای سلطنت اعلام کرد.
بختیار: سنگر قانون اساسی را خالی نمیکنم
شاپور بختیار، نخستوزیر، طی پیامی به مردم ایران، ضمن انتقاد از مطبوعات بهخاطر «انتشار اکاذیب و مسموم نمودن اذهان عمومی» اعلام کرد سنگر قانون اساسی را خالی نمیکند. او گفت کلیه زندانیان سیاسی آزاد شدهاند، با این حال روزنامههای مسموم علیه دولت مینویسند. تمام اراجیف و شایعات استعفای او و خالی کردن سنگر مقدس قانون اساسی و حرکت به سوی مجهول مطلق بیاساس است. بختیار گفت: «آنچه در اثر اعتصابات و کمکاریها به اقتصاد کشور وارد شده است از آنچه تبهکاران و دزدان در پانزده سال اخیر بر پیکر این کشور وارد آوردند بیشتر است.» شاپور بختیار، نخستوزیر، طرحی جهت منحرف ساختن هواپیمای آیتالله خمینی و نشاندن آن در جایی دور از تهران و دستگیری او و همراهانش را داشت. این طرح به نتیجه نرسید. سالها بعد این طرح فاش شد.
بازگشت رضا براهنی و چهارده نویسنده تبعیدی به کشور
روزنامه اطلاعات نوشت: «پانزده تن از شاعران و نویسندگان و پژوهندگان سیاسی که سالها در کشورهای اروپایی و آمریکایی به حالت تبعید به سر میبرند و دوران تبعید پارهای از آنها به ۲۵ سال میرسد، امروز وارد تهران میشوند.» در میان آنها، نام دکتر رضا براهنی، هوشنگ سپهری، جواد صدیق، بابک زهرایی و پرویز نجفی به چشم میخورد. رضا براهنی، از نویسندگان چپگرا، در مقالهای در اطلاعات نوشت: «علمای عالیقدر اسلام که بهرغم برچسبهای بیشرمانه و دروغها و افترا و تهمت و بهتان سرمایهداری و متحد پلیدش صهیونیسم، صدای آزادیخواهی در سراسر ایران در دادهاند، مردمان سراسر گیتی را یکسره متحیر و مبهوت کردهاند.»