سومین روز بررسی صلاحیت وزرای رئیسی؛ برخی وزرا هیچ مخالفی در مجلس انقلابی نداشتند
سومین روز بررسی رای اعتماد به وزرای پیشنهادی دولت ابراهیم رئیسی دوشنبه در مجلس ادامه پیدا کرد. مجلس در نوبت صبح به بررسی صلاحیت دو وزیر پیشنهادی بهداشت و کار و رفاه اجتماعی پرداخت.
در این جلسه، محمدجواد عسکری، نماینده داراب، طی سخنانی در مخالفت با وزیر پیشنهادی بهداشت گفت: «در برنامههای وزیر پیشنهادی مانند گذشته تقلید از سازمان بهداشت جهانی با آن همه تلفاتی که در کارآزمایی بالینی داشتیم، دیده میشود. اکنون وزارت بهداشت اعلام میکند ۵ هزار میلیارد برای رمدسیور هزینه کردیم اما اثربخشی آن زیرسوال است. شما تناقضات را نگاه کنید! ایشان و دوستانشان امضا کردند که واکسن وارد نکنید اما امروز میگویند هرجا به ما واکسن بدهد وارد میکنیم.»
او در ادامه افزود: «امروز در برخی حوزهها گعدههای رانت و مافیا تشکیل شده است اگر دولت قوی و دولت آقای رئیسی نمیتواند جلوی برخی را بگیرد چه کسی قرار است بگیرد؟»
همچنین فتحالله توسلی، نماینده مخالف وزیر پیشنهادی بهداشت خطاب به او گفت: «چرا دختر و داماد شما درست یک هفته قبل و زمانی که به عنوان وزیر پیشنهادی معرفی شدید، به تهران منتقل شدند؟ انشالله هیچ رانت و پارتیبازی در این زمینه وجود نداشته باشد.»
در این جلسه، بهرام عیناللهی، وزیر پیشنهادی بهداشت در دفاع از برنامههای خود با بیان اینکه دفاع از سلامت مردم نباید معطل شخص یا چیز دیگری شود، گفت: «تا پایان بهمن سال جاری واکسیناسیون کرونا را به پایان میرسانیم.»
پس از آن نوبت به حجتالله عبدالملکی، وزیر پیشنهادی کار و رفاه اجتماعی رسید. هاجر چنارانی، مخالف وزیر پیشنهادی کار گفت: «افراد زیادی تماس گرفتند که در مخالفت با عبدالملکی حرف نزنید. این مدل کابینه که معرفیشده درست نیست چون تخصصها جای خود نیست و وزرا جابه جا گذاشته شدهاند.»
همچنین عبدالحسین روحالامینی، نماینده مخالف تاکید کرد: «عبدالملکی داور موفقی در مسابقه تلویزیونی میدان بودند، اما اشراف به حوزه این وزارتخانه ندارد. تفاوت کمیته امداد با یک وزارتخانه خیلی زیاد است.» برنامه میدان، یک مسابقه تلویزیونی بود که ظاهرا چند داور به بررسی طرحهای اقتصادی و سرمایهگذاری و کارآفرینی مردم میپرداختند.
ناصر موسوی لارگانی، مخالف وزیر پیشنهادی کار هم در این جلسه گفت: «آقای علمالهدی در مشهد گفت که اگر وزرای ضعیف انتخاب شوند مردم به دوست فحش نمیدهند بلکه یقه مجلس را میگیرند. وزیر پیشنهادی هم میگوید اگر من را انتخاب نکنید وزیر بعدی را هم من انتخاب میکنم. وای به حال این وزارتخانه.»
اصغر سلیمی نماینده دیگر در مخالفت گفت: «حقوق دریافتی بازنشستگان کفاف هزینه اولیه زندگی را هم نمیدهد. وزیر پیشنهادی قول میدهد شرکتهای زیرمجموعه وزارت کار حیاط خلوت نزدیکان و اطرافیانش نشود؟»
در این جلسه، محمد موحد نماینده موافق وزیر پیشنهادی کار صراحتا اعلام کرد که دولت رئیسی از بهترین دولتهای تاریخ جمهوری اسلامی خواهد بود و وزرای او از بهترین و برجستهترین و کارکشتهترین وزاری تاریخ انقلاب هستند.
سپس عبدالملکی، وزیر پیشنهادی کار، به ایراد سخنرانی پرداخت و گفت: «افتخار دارم که بیش از نیمی از عمر ۴۰ سالهام را کار اجرایی انجام دادهام. بیش از دهها سال سابقه مدیریت در همین عمر کم خود دارم. کمک به ازدواج زنان سرپرست خانوار از برنامههای من است. برای ما باعث سرافکندگی است که تعداد زیادی از زنان بیسرپرست و بدسرپرست در نوبت حمایت هستند.»
او افزود: «تمام مدیران نامربوط، فاسد و رانتی در اسرع وقت شناسایی و برکنار خواهند شد... رسانههای معاند علیه من فعالاند چون میدانند با فساد مبارزه میکنم. پشتیبانی رهبری و رییس جمهور و مجلس را هم داریم.»
در جلسه عصر مجلس هم رای اعتماد به وزرای جهاد کشاورزی، دادگستری، دفاع و راه و شهرسازی مورد بررسی قرار گرفت. وزرای دادگستری، دفاع و راه و شهرسازی هیچ مخالفی در بین نمایندگان نداشتند و به همین دلیل نماینده موافقی هم صحبت نکرد.
ویس کرمی، نماینده مخالف وزیر پیشنهادی کشاورزی در ابتدای جلسه عصر گفت: «فضایی به وجود آوردند که حتی وزیر انتخابنشده را هم نمیشود نقد کرد. آقایان بگذارید کمی حرف بزنیم. فراکسیون در مجلس زیاد است، یک گزارش بدهید ببینیم در این ۴۰ سال این فراکسیونها به چه دردی خورده است. در هر استان صدها نفر با تحصیلات و سوابق مشابه وزیر پیشنهادی وجود دارد ولی همای سعادت روی دوش بعضیها بیشتر مینشیند.»
وزیر پیشنهادی دادگستری در این جلسه گفت که با این ترکیب دولت، قوه قضاییه و مجلس، هیچ بهانهای برای ناکارآمدی نداریم.
محمدرضا آشتیانی، وزیر پیشنهادی دفاع هم که مخالفی در مجلس نداشت گفت: «ایران به دنبال آرامش در منطقه، حمایت از مقاومت و حذف نظام سلطه و یکجانبهگرایی در جهان است. نیروهای مسلح و قدرت منطقهای ما به هر اقدام ماجراجویانه و نابخردانه دشمن پاسخی قاطع خواهند داد و هزینهای به دشمن تحمیل خواهند کرد که از توان و تحملش خارج باشد.»
رستم قاسمی وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی هم بدون مخالفی در بین نمایندگان به ایراد سخنرانی پرداخت. قاسمی که در دوره محمود احمدینژاد وزیر نفت بود در سخنرانی خود برای تصدی وزارت راه و شهرسازی چندین بار به اشتباه از برنامههای آتی خود در وزارت نفت سخن گفت.