علیرضا زالی اعلام کرد: بیماران کرونا با وضعیت وخیم و ۲۰ تا ۲۹ ساله، بیشترین ورودی به بیمارستانهای تهران
علیرضا زالی، فرمانده عملیات مقابله با بیماری کرونا در پایتخت، گفت که با تغییر الگوی ورودی بیماران مبتلا به کرونا به بیمارستانها، اکنون بیماران با وضعیت وخیمتر به بیمارستانها مراجعه میکنند و بستری میشوند و بیشترین آمار بستری در دو هفته اخیر به گروه سنی ۲۰ تا ۲۹ سال تعلق دارد.
زالی تاکید کرد که تغییر الگوی ورود بیماران با وضعیت وخیم به بیمارستانها، هم برای مردم و هم برای کادر درمانی ایجاد نگرانی بیشتری میکند.
فرمانده عملیات مقابله با بیماری کرونا در پایتخت تاکید کرد که «وقتی بیماران با وضعیت جسمی وخیم تری به مراکز درمانی مراجعه می کنند، افراد در ارتباط با آنها از جمله کادر پزشکی بیشتر در معرض بیماری قرار می گیرند.»
فرمانده عملیات مقابله با کرونا در پایتخت، در خصوص توزیع نسبی گروههای سنی افرادی که در تهران بستری شدند، گفت: «بیشترین گروه سنی بستری، افراد بین ۵۰ تا ۵۹ سال و گروه دوم افراد بین۳۰ تا ۳۹ سال بود، اما در دو هفته اخیر شاهد افزایش بستری گروه سنی ۲۰ تا ۲۹ سال هستیم.»
فرمانده عملیات مقابله با کرونا: تاکنون ۷/۷ درصد از بیماران جانباختهاند
زالی با اشاره به اینکه از مجموعه بیمارانی که تا ۵ مردادماه در تهران بستری شدند، ۶۱ درصد ترخیص شدند اعلام کرد که «تاکنون ۷/۷ درصد از بیماران جانباختهاند.»
او گفت که ۲۱ درصد آمار جانباختگان در گروه سنی ۹۰ سال به بالا و ۱۸ درصد در گروه سنی۸۰ تا ۸۹ سال رخ داده است و بالاترین میزان فوتی بین گروه سنی ۷۰ تا ۷۹ سال و بعد ۶۰ تا ۶۹ سال بوده است و در گروههای سنی پایین تر میزان کمتری از مرگ و میر را شاهد بودیم.
فرمانده عملیت مقابله با کرونا در پایتخت با اشاره به جمع آوری اطلاعات ۵۰ هزار بیمار ترخیصی در تهران، گفت که با بررسی این اطلاعات مشخص شده است که «بالاترین میزان ابتلا درمناطق شرقی و جنوب شرقی» پایتخت گزارش شده است که در این مناطق شرایط اجتماعی، اقتصادی و امکاناتی متفاوتی نسبت به سایر مناطق مشاهده میشود.
او به توزیع جمعیتی، فرهنگی و اقتصادی کاملا متفاوت در مناطق ۲۲ گانه پایتخت اشاره کرد و گفت که حاشیههای شهر در قسمتهای شرقی، جنوبی و غربی استان تهران یکی از چالشهای استقرار یک شبکه بهداشتی عدالت محور هستند.
زالی افزود که در حال حاضر در تهران روزانه بالغ بر ۹۰۰ هزار نفر از مترو و ۱ میلیون و ۶۰۰ هزار نفر از وسایل حمل و نقل عمومی استفاده می کنند که جمعیتی معادل دو استان است و روزانه بالغ بر ۴۰۰ هزار خودرو به شهر تهران وارد میشوند و جمعیت شناور در روزهای اخیر بالغ بر ۱ میلیون نفر گزارش شده است.
فرمانده عملیات مقابله با کرونا در پایتخت گفت همه این عوامل و همچنین هم جواری استان تهران با استان قم، البرز، سمنان و مازندران کنترل اپیدمی را سختتر کرده است.
به گفته زالی، طبق نظرسنجی تازه که با همکاری شهرداری تهران انجام شده، ۷۳ درصد مردم پایتخت معتقدند ویروس کرونا در تهران ضعیف نشده است و بخش قابل توجهی از والدین اعلام کردند در صورت بازگشایی مدارس، فرزندانشان را به کلاس درس نمیفرستند.
زالی گفت که چنین شرایطی طبق مطالعات انجام شده بخش قابل توجهی از مردم از رفتن به مساجد در صورت بازگشایی در زمان شیوع، امتناع میکنند، و بسیاری از مردم معتقدند در مکانهای عمومی، وضعیت بهداشتی مطلوب نیست .
زالی درباره آثار روانی شیوع کرونا در پایتخت گفت که ۶۴ درصد مردم احساس ناامیدی شدید نمیکنند اما در مقابل ۳۵ درصد از مردم اظهار کردند دچار افسردگی و اضطراب شدهاند و بخش قابل توجهی از آنها به واسطه این بحران کاهش درآمد داشتهاند.
رییس بیمارستان سینا: شیوع کرونا از محاسبه ما خارج شده است
همزمان روسای سه بیمارستان در تهران از کمبود تخت بیمارستانی برای بستری بیماران مبتلا به کرونا، کاهش سن مبتلا و خارج شدن اوضاع از محاسبات و پیشبینیهای انجام شده خبر دادند.
خسرو صادقنیت، رییس مجتمع بیمارستانی خمینی تهران، با بیان اینکه «شدت بیماری افزایش پیدا کرده است و حتی ابتلای سنین پایینتر را هم بیشتر از گذشته میبینیم»، گفت: «نسبت به اردیبهشت و خرداد افزایش چشمگیر بیماری را داریم و بدحالی بیماران نیز افزایش یافته است.»
صادق نیست با اشاره به اینکه در شرایط کنونی بیش از ۶۰۰ تخت به بیماران غیرکرونا اختصاص پیدا کرده و خدمات در مجتمع بیمارستانی خمینی در تمام رشتههای تخصصی به بیماران ارائه میشود، گفت که وجود دو جبهه بیماران کرونا و غیرکرونا کار بیمارستان را دشوارتر کرده است و اگر این شدت مراجعه بیماران کرونایی افزایش پیدا کند، قدر مسلم ما هم در ارائه خدمت دچار مشکلاتی خواهیم شد.
رییس مجتمع بیمارستانی خمینی تهران درباره میزان ابتلای پرسنل این بیمارستان کرونا گفت که تعداد ابتلای پرسنل ما به کرونا افزایش چشمگیری داشته است و حتی هماکنون یکی از اساتید ما و سه نفر از کادر درمان در آیسییو بستری هستند.
محمد طالبپور، رییس بیمارستان سینا، درباره وضعیت این بیمارستان در اوج گیری دوباره کرونا، گفت: «هرچند اکثر این افراد بهبود پیدا میکنند، اما شیوع بیماری حتی از محاسبه ما نیز خارج شده طوری که روزانه در حال تغییر است.»
طالبپور گفت که بیمارستان سینای تهران حدود ۵۰۰ تخت دارد که همواره اشغال است و بیماران مختلفی در آنها بستری هستند و در زمان حاضر ۱۴۰ تخت بیمارستان سینا به بیماران مبتلا به کرونا اختصاص دارد. در بخش آیسییو بیمارستان سینا، ۳۰ تخت اشغال شده و اورژانس نیز همواره شلوغ است.
او گفت که در زمینه تجهیزات کمبود نداریم، اما مشکل این است که دیگر تختی نداریم که بستری کنیم. گاهی ضریب اشغال ما ۱۱۰ و ۱۲۰ درصد میشود و این هجوم بیماران مبتلا به کرونا و غیرکرونا مدیریت را دشوارتر کرده است.
فرهاد زمانی، رییس بیمارستان فیروزگر تهران، نیز گفت که این بیمارستان به شکل شدیدی درگیر بیماری کروناست و بیماران مبتلا در حال حاضر در حدود ۲۰۰ تخت این بیمارستان بستری هستند، علاوه بر بخشهای پیشبینی شده اکنون به دلیل افزایش مراجعه به بیمارستان، بخشهای دیگر نیز به بیماران کرونایی اختصاص پیدا کرده است.
رییس بیمارستان فیروزگر افزود که شماری از بیماران بدحال بوده و دستکم ۷۰ بیمار در آیسییو و ۱۵ بیمار زیر دستگاه تنفسی قرار دارند.