علی ربیعی حمایت نماینده دولت از مصوبه افزایش غنیسازی اورانیوم را رد نکرد
در حالی که دولت حسن روحانی تاکنون چندین بار تصویب قانون لغو اجرای پروتکل الحاقی و افزایش غنیسازی اورانیوم توسط مجلس را مورد انتقاد قرار داده، اکنون علی ربیعی، سخنگوی دولت، تایید کرده که نماینده دولت از این طرح در مجلس حمایت کرده بود.
ربیعی روز چهارشنبه ۲۶ آذرماه در حاشیه جلسه هفتگی هیات دولت در پاسخ به سوالی، اظهارات مطرحشده درباره حمایت سخنگوی سازمان انرژی اتمی، به عنوان نماینده دولت، از طرح موسوم به «اقدام راهبردی برای لغو تحریمها» در کمیسیون انرژی و صحن مجلس، آن را از جنبه فنی خواند.
ربیعی در این زمینه گفت: «عمده مباحث سخنگوی سازمان انرژی اتمی در کمیسیون در خصوص مسائل فنی بوده است.»
بهتازگی مالک شریعتی، سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس، در واکنش به انتقادات دولت از مصوبه نمایندگان اعلام کرد که بهروز کمالوندی، سخنگوی سازمان انرژی اتمی، روز ۱۰ آذرماه به عنوان نماینده دولت از «هماهنگی با مجلس» و «موافقت» با طرح سخن گفته بود.
با این حال، ربیعی اضافه کرد نماینده دولت با این طرح از جنبه «سیاسی» مخالفت کرده بود.
سخنگوی دولت اشاره کرد: «سازمان انرژی اتمی در انتهای مهرماه در نامهای سری به رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با برشمردن تواناییهای فنی این سازمان، در بعد سیاسی به صراحت اعلام کرد که با توجه به جمیع جهات از هرگونه اقدام تقنینی جدید خودداری شود.»
علی ربیعی در ادامه خطاب به نمایندگان گفت: «شاید مناسبات مجلس به گونهای است که تعدادی از نمایندگان به برخی از نامهها دسترسی ندارند، اما انتظار میرود حداقل اگر بنا به هر دلیلی مذاکرات صحن علنی را نمیتوانند دنبال کنند، مشروح مذاکرات را مطالعه کنند.»
او مخالفت دولت در جریان تصویب این طرح را «غیر قابل تشکیک» خواند.
پیش از این و بلافاصله پس از آنکه مجلس ایران طرح تشدید فعالیتهای هستهای را در واکنش به کشتن محسن فخریزاده تصویب کرد، سخنگوی دولت برنامه هستهای را خارج از اختیار مجلس خوانده و از مخالفت دولت با آن سخن گفته بود.
حسن روحانی، رییسجمهوری، نیز این مصوبه را «مضر» خوانده و به صورت تلویحی خطاب به نمایندگان خواسته بود «هول» نشوند و اجازه دهند «باتجربهها» در حوزه دیپلماسی کار خود را انجام دهند.
طرح جنجالی که مجلس ایران تصویب کرده و به تایید شورای نگهبان نیز رسیده است دولت را موظف میکند فورا غنیسازی ۲۰ درصدی را عملیاتی کند و در صورت عدم رفع تحریمها ظرف سه ماه اجرای پروتکل الحاقی را هم به صورت مرحلهای متوقف کند.
این مصوبه پس از تصویب نهایی، بنا بر اعلام یک عضو هیات رییسه مجلس، در مهلت قانونی توسط روحانی ابلاغ نشد و به همین دلیل محمدباقر قالیباف، رییس مجلس، خود اقدام به ابلاغ آن کرد.