مجلس لایحه مقابله با تامین مالی تروریسم را تصویب کرد
لایحه پیوستن ایران به کنوانسیون مقابله با تامین مالی تروریسم (CFT) در مجلس ایران تصویب شد. در رأیگیری برای تصویب این لایحه، از میان ۲۷۱ نماینده حاضر در جلسه علنی مجلس، ۱۴۳ نماینده رای موافق، ۱۲۰ نماینده رای مخالف و ۵ نماینده رای ممتنع دادند.
در این جلسه، پیش از رأیگیری اصلی درمورد لایحه، موضوع علنی و یا غیرعلنی برگزارشدن رأیگیری برای لایحه CFT به رأی گذاشته شد، که در آن رأیگیری، نمایندگان درنهایت با ۱۱۷ رأی مخالف، ۱۱۱ رأی موافق و ۱۷ رأی ممتنع از مجموع ۲۶۴ نمایندگان حاضر در جلسه، با رایگیری علنی درمورد لایحه CFT مخالفت کردند.
بررسی لایحه الحاق ایران به کنوانسیون مقابله با تامین مالی تروریسم( CFT ) که پیش از این، یکبار با رای اکثریت نمایندگان برای مدت دو ماه به تعویق افتاده بود، پس از آن، بار دیگر به کمیسیون امنیت ملی مجلس ارجاع شد و امروز بار دیگر به جلسه علنی مجلس آمد.
در بررسی کلیات لایحه، دو مخالف و دو موافق، هر کدام بهمدت ۱۵ دقیقه صحبت کردند. محمد دهقان و سیدحسین نقوی حسینی، نمایندگان طرقبه و ورامین بهعنوان مخالف و بهروز نعمتی و محمد فیضی، نمایندگان تهران و اردبیل نیز بهعنوان موافق لایحه صحبت کردند.
دهقان در مخالفت خود با CFT گفت: «میگویند که لایحه CFT را لبنان هم پذیرفته است. حرف ما این است، هزاران حزب الله و غیر حزبالله فدای جمهوری اسلامی ایران. تا جمهوری اسلامی نباشد، حزبالله هم نیست.» او با اشاره به نوسانهای ارزی ماههای اخیر، بهطعنه گفت: «چرا سوال نمیکنید چطور دلار به ۱۹هزار تومان رسید و یکشنبه گذشته، ۱۲هزار تومان شد. علت آن است که آقایان الزامات FATF را اجرا کردند.»
ازسوی دیگر، بهروز نعمتی، عضو هیاتریيسه مجلس و از موافقان پیوستن ایران به CFT، استدلال کرد که «نپیوستن به کنوانسیون مبارزه با تامین مالی تروریسم یعنی بهانه جدی بهدست دشمنان بدهیم. وقتی عضویت را نپذیرفتیم، یعنی به آن الزامات پایبند نیستیم.» او افزود: «حتی دوستان و کشورهایی که در دوران تحریم کمک کردند، امروز به ما میگویند اگر عضویت را نپذیرفتید، ما نمیتوانیم با شما ارتباط داشته باشیم.»
نعمتی همچنین در پاسخ به مخالفان لایحه مبنیبر اینکه پیوستن ایران به CFT باعث افشای اطلاعات محرمانه کشور میشود، گفت: «بعضی میگویند با تصویب این لایحه، اطلاعات ما لو میرود. کدام اطلاعات؟ مگر ما تا بهامروز یک دینار به تروریستها کمک کردیم؟»
نقوی حسینی اما در بیان مخالفتش با CFT، درباره تاثیر پیوستن به آن در گشایش روابط مالی و بانکی ایران و جهان تردید کرد و از روحانی خواست دوخط کتبا تضمین بدهد که «اگر ما به این سازوکار ملحق شویم، مشکل رابطه مالی و بانکی ایران حل میشود» تا اگر نشد، مجلس او را استیضاحکند.