محکومیت مدیران بانک سرمایه به ۲۰ سال زندان
قاضی اسدالله مسعودیمقام، رییس دادگاه رسیدگی به پرونده متهمان بانک سرمایه، از صدور حکم سه متهم این پرونده خبر داد.
او روز دوشنبه ۲۷ اسفندماه گفت علی بخشایش مدیرعامل سابق بانک سرمایه، پرویز کاظمی رییس سابق هیاتمدیره این بانک و وزیر رفاه در دولت محمود احمدینژاد و محمدرضا توسلی عضو سابق حقوقی بانک سرمایه هر کدام به ۲۰ سال زندان، ۷۴ ضربه شلاق در ملاعام و انفصال دائم از خدمات دولتی محکوم شدند.
اتهام بخشایش مشارکت در اخلال عمده در نظام اقتصادی کشور از طریق اخلال در نظام پولی و بانکی و مشارکت در ۴۶ فقره خیانت در امانت عنوان شده است. کاظمی و توسلی هم به اتهامی مشابه و به ترتیب مشارکت در ۴۱ و ۴۰ فقره خیانت در امانت متهمند.
این افراد در طول چهار جلسه در شعبه سوم دادگاه ویژه رسیدگی به جرایم اقتصادی محاکمه شدند و پرونده آنها بخشی از پروندههای اخیر فساد و اختلاس در ایران است.
در حال حاضر، دادگاه پرونده موسوم به «فساد پتروشیمی» با اتهاماتی علیه ۱۴ نفر شامل چند مدیر شرکت بازرگانی پتروشیمی در ایران در حال برگزاری است.
متهم ردیف اول پرونده بانک سرمایه: من یار نظام بودهام
آخرین جلسه رسیدگی به پرونده حسین هدایتی و ۱۰ نفر دیگر متهم به فساد اقتصادی در شعبه سوم دادگاه ویژه جرایم اقتصادی در تهران برگزار شد.
در این جلسه هدایتی، متهم ردیف اول که با اتهام ارتشا جهت دریافت وام ۶۰۰ میلیارد تومانی از بانک سرمایه مواجه است، هر گونه اخلال در نظام اقتصادی کشور را رد کرد و خود را «یار نظام» جمهوری اسلامی ملقب کرد.
او گفت: «من هیچ زمانی هیچ مشکلی برای اقتصاد بوجود نیاوردهام. بنده فقط ملکی را خریداری کردم و وامی روی آن گرفتم.»
هدایتی هرگونه سوء استفاده از شهرتش را در زمینه فوتبال را جهت اخذ وام نیز مردود دانسته و گفت: «من اگر مشهور نبودم نمیتوانستم از بانک سرمایه و بقیه بانکها وام بگیرم؟! همه میتوانند وام بگیرند، من هم گرفتم.»
اشاره هدایتی به کمکهای ملی کلان او به تیم پرسپولیس تهران تاسیس باشگاه فوتبال استیل آذین تهران است. او همیشه تیم پرسپولیس را تیم «محبوب» خود معرفی کرده و کمکهای مالی را در این راستا دانسته است.
او به فعالیت گذشته خود در «عرصههای تولیدی و صنعتی» و «حمایت ازتیمهای ملی و پرسپولیس» اشاره کرد و گفت از زمان انقلاب اسلامی در سال ۱۳۵۷ در زمینه کشاورزی، تولید و به ویژه پرورش میگو «یار نظام» بوده و زمان جنگ با عراق در جبهه حضور فعالی داشته است.
هدایتی صدا و سیمای جمهوری اسلامی را متهم به انعکاس نادرست اخبار کرد و گفت: «من معتقدم اخلالگر کسانیاند که منابع ارزی این کشور را به تاراج بردهاند و همچنین در قاچاق کالا و ارز از هیچ ضربهای به پیکره اقتصاد این کشور کوتاهی نکردهاند.»
اشاره او احتمالا به بابک زنجانی است که در دوره قبلی تحریمها علیه ایران در اوایل دهه ۹۰ خورشیدی در پوشش دور زدن تحریمها و فروش نفت ایران مبلغ زیادی را به خزانه کشور باز نگرداند. زنجانی در دادگاه بدوی به اعدام محکوم شده است.
دیگر متهمان حاضر در دادگاه هدایتی به جرم پولشویی و اخذ غیرقانونی وامهای کلان بازداشت شدهاند.
قوه قضاییه جمهوری اسلامی در سالهای اخیر به پروندههای اقتصادی حساسیت بیشتری نشان داده و حتی در اقدامی غیر متعارف به انتشار اسامی متهمین نیز پرداخته است.
در آبان ماه گذشته، وحید مظلومین به جرم اخلال در بازار سکه و ارز اعدام شد.