وزرای خارجه فرانسه و بریتانیا: هدف نشست مشترک با آمریکا رسیدن به رویکرد متحد در مورد ایران بود
وزرای خارجه فرانسه و بریتانیا، نشست عصر جمعه وزرای خارجه چهار کشور آمریکا، آلمان، فرانسه و بریتانیا را «مهم، عمیق و با هدف رسیدن به رویکرد متحد در مورد ایران» توصیف کردند.
دومینیک راب، وزیر خارجه بریتانیا، درباره نشست عصر جمعه خود با وزرای خارجه آلمان، فرانسه و آمریکا گفت وزرای خارجه این چهار کشور در نشست خود درباره اینکه چگونه یک رویکرد متحد میتواند نگرانیهای مشترک نسبت به ایران را برطرف کند، بحث کردهاند.
همزمان ژان ایو لودریان، وزیر خارجه فرانسه، نیز با اشاره به برگزاری جلسه مشترک با وزاری خارجه آمریکا، بریتانیا و آلمان درباره ایران، کفت که این جلسه، «جلسهای مهم و عمیق درباره رسیدگی به چالشهای هستهای و امنیتی ایران» بوده است.
از سوی دیگر، دولت بریتانیا از گفتوگوی بوریس جانسون، نخستوزیر این کشور با امانوئل مکرون، رییسجمهوری فرانسه خبر داد و افزود که رهبران دو کشور ضمن بحث درباره موضوعات بینالمللی از جمله ایران، یمن، لیبی و روسیه، توافق کردند که رهبری اروپا همچنان به نقش اساسی خود در ایجاد امنیت در جهان ادامه دهد.
وزارت خارجه آمریکا نیز در پاسخ به پرسشهای شبکه العربیه اعلام کرد که «موضوع ایران نگرانی جدی و اولویت برای دولت آمریکا» است.
در پاسخ وزارت خارجه آمریکا تاکید شده است که «رابرت مالی نماینده ویژه آمریکا در امور ایران، اکنون در تلاش برای تشکیل تیمی از متخصصان است و ما در مرحله مشورت با متحدانمان درباره پرونده هستهای ایران هستیم».
وزارت خارجه آمریکا با تاکید براینکه «در مرحله بعد به بحث درباره برنامه موشکی و گروههای نیابتی ایران خواهیم پرداخت»، افزود که «ما به تلاشها و همکاری جامعه بینالمللی احتیاج داریم.»
وزارت خارجه آمریکا تاکید کرد که دولت ایالات متحده «فعلا در حال مشورت» است و گامی در زمینه موضوع ایران برنداشته است.
پیشتر یک مقام رسمی آمریکا از گفتوگوی آنتونی بلینکن، وزیر خارجه این کشور با وزرای خارجه بریتانیا، فرانسه و آلمان، درباره ایران خبر داد.
این مقام آمریکایی که نامش فاش نشده، روز جمعه ۱۷ بهمن به رویترز گفت: «در جلسه روز جمعه او [بلینکن] با سه کشور اروپایی، وزیر خارجه [آمریکا] فرصتی خواهد داشت تا با برخی از نزدیکترین همتایانش درباره برخی چالشهای مشترک، به ویژه کووید-۱۹، ایران، روسیه، چین، میانمار و تغییرات اقلیمی گفتوگو کند.»
رویترز نوشت که این جلسه جدیدترین گام دولت جدید آمریکا برای یافتن راهحلی در زمینه احیای برجام است؛ توافقی که کمتر از شش سال پیش در وین به امضا رسید، اما آمریکا در دوران ریاست جمهوری دونالد ترامپ از آن خارج شد.
ای درحالی است که خبرگزاری فرانسه روز جمعه در گزارشی درباره پرونده هستهای ایران نوشت با توجه به نقض تعهدات هستهای ایران، زمان برای احیای برجام به سرعت در حال گذر است.
مقامهای جمهوری اسلامی از جمله محمدجواد ظریف تاکید کردهاند که ابتدا آمریکا باید تحریمها را لغو و به برجام بازگردد، و این درحالی است که جو بایدن، رییس جمهوری آمریکا، و مقامهای دولت او گفتهاند که ابتدا جمهوری اسلامی ایران باید تعهدات خود در برجام را به طور کامل رعایت کند.