پیشنهاد دوباره طیفی از حامیان دولت برای کنارهگیری حسن روحانی به عنوان بخشی از راه حل مشکلات
پس از آنکه حسن روحانی، رییسجمهوری ایران، انتقادهای مخالفان را «آدرس غلط» دادن به مردم خواند و گفت که «اگر کسی میخواهد لعن و نفرین کند آدرسش کاخ سفید است»، عباس عبدی به روحانی پیشنهاد کرد تا «نه به معنای اعتراض، بلكه به معنای گشودن راه حل» از سمت ریاست جمهوری کنارهگیری کند.
عبدی، روزنامهنگار و فعال سیاسی، طی یادداشتی در شماره یکشنبه ششم مهر ماه روزنامه اعتماد، با «هدف کاهش مشکلات و گشورن راهحل، به حسن روحانی پیشنهاد کرد تا «نه به معنای اعتراض، بلكه به معنای گشودن راه حل» از سمت ریاست جمهوری کنارهگیری کند.
در بخشی از این یادداشت، عبدی با اشاره به اینکه طی ده ماه گذشته هيچ مشكلی حل نشده كه بر مشكلات اضافه هم شده است، عنوان کرد که در اين ۱۰ ماه كدام چشماندازی تيره بود كه تيرهتر نشده است و بنابراين عاقلانه نيست كه اين وضع ادامه يابد.
عباس عبدی که سال ۱۳۵۸ در شمار دانشجویان اشغال کننده سفارت آمریکا در تهران بود، با اشاره به سخنان روز شنبه روحانی که کاخ سفید را عامل گرانی در ایران معرفی کرد، نوشت: «اگر برای حل مشكلات و گرانی آدرس كاخ سفيد داده میشود، در اين صورت كسی كه قادر به گفتوگو با آن نيست بايد كنار برود و راه را باز كند تا ديگران اقدام كنند.»
در بخشی از این یادداشت، عبدی با اشاره به آنچه «اخبار جسته و گريختهای از گفتوگوهای رسمی يا غيررسمی ميان نمايندگان ايران و كاخ سفيد» خواند، تاکید کرد که «اگرچه براساس شواهد و تحليل شخصي خودم به اين اخبار اطمينانی ندارم ولی در هر صورت اين مسيری است كه دير يا زود بايد برگزيد و مهمترين عاملی كه میتواند بر آن موثر باشد، انتخابات امريكا و ويژگي صاحبان قدرت در ايران است.»
عبدی با بیان اینکه برای انتخابات آمريكا سه حالت «پیروزی دونالد ترامپ»، «پیروزی جو بایدن» و «پیروزی بایدن و عدم تمکین ترامپ» متصور است، نوشت: «هيچكدام از اين سه حالت در صورتی كه تغييری در ايران رخ ندهد، نفعی برای ما ندارند.»
او با بیان اینکه نتیجه انتخابات آمريكا «نيازمند مديريتی سياسي در ايران است كه برای آن برنامه داشته باشد» تاکید کرد که «بدون شک و ترديد اين مديريت به روحانی و تيم او سپرده نخواهد شد و با حضور آنان نيز چنين مديريتی را ديگران نيز نمیتوانند عهدهدار شوند. بهتر است كه مدنی رفتار شود و برای ده ماه باقیمانده شخص ديگری عهدهدار حل اين مشكل شود.»
این درحالی است که حسن روحانی روز شنبه انتقادهای مخالفان را «آدرس غلط» دادن به مردم خواند و گفت که «اگر کسی میخواهد لعن و نفرین کند آدرسش کاخ سفید است». او همچنین گفت که در سه سال گذشته تحریمها «حداقل ۱۵۰ میلیارد دلار» به ایران لطمه زده است.
در حالی که روحانی تحریمهای آمریکا را دلیل مشکلات اقتصادی فعلی در ایران اعلام کرده، منتقدان و مخالفان دولت ضعف مدیریت را دلیل این مشکلات میدانند.
محمدرضا باهنر، دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین، نیز واکنش به سخنان روز شنبه روحانی، تاکید کرد که «من زمان دولت محمود احمدینژاد، بارها و بارها گفتم که مشکلات اقتصادی کشور ۳۰ تا ۳۵درصد مربوط به تحریمهای خارجی است، ۶۰ درصد مربوط به ندانمکاریهای خودمان و بروکراسی سنگین است.»
باهنر افزود که «امروز تحریمها شدیدتر شده و شاید این عدد به ۵۰درصد رسیده باشد اما هنوز من مدعی هستم ۵۰درصد دست خودمان است.»
پیشنهاد مشابهی برای کنارهگیری حسن روحانی نیز آذر ماه سال۹۸ از سوی عباس عبدی مطرح شده بود. عبدی در آن هنگام تاکید کرده بود که پیشنهاد استعفای روحانی به معنای «خروج از حاکمیت نیست»، بلکه روحانی باید با استعفا، از تنش بیشتر در درون ساختار قدرت و افزایش شکاف مردم با حکومت جلوگیری کند.