کنارهگیری برایان هوک از سمت نماینده ویژه آمریکا در امور ایران
نیویورک تایمز گزارش داد برایان هوک، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران، قصد دارد تصمیم خود را برای استعفا از مقامش اعلام کند. قرار است الیوت آبرامز ، سیاستمدار محافظهکار و نماینده فعلی آمریکا در امور ونزوئلا، جانشین هوک شود.
مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا، در بیانیهای راجع به استعفای برایان هوک از سمت نماینده ویژه وزارت امور خارجه آمریکا در امور ایران، اعلام کرد: «هوک در مقابله با رژیم ایران به نتایجی تاریخی دست پیدا کرد.» او افزود: «هوک در مذاکره برای آزادی مایکل وایت و ژیو وانگ از زندان موفق بود.»
پمپئو عملکرد هوک را در مقام مدیر سیاستگذاری تحسین کرد و افزود او مجموعهای از راهبردهای جدید را عملی کرده که در خدمت منافع امنیت ملی آمریکا و متحدانش بوده است. وزیر خارجه ایالات متحده همچنین هوک را مشاور مورد اعتماد و دوست خوب خود خواند.
برایان هوک وکیل و سیاستمدار ۵۲ ساله آمریکایی، در دوازده سال گذشته در وزارت خارجه آمریکا سمتهایی چون مشاور سیاستگذاری وزیر امور خارجه و مدیر برنامهریزی وزارت امور خارجه آمریکا را بر عهده داشت و پس از آن در مهر ماه سال ۹۷ به عنوان نماینده ویژه آمریکا در امور ایران منصوب شده بود.
مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا، ضمن تایید استعفای برایان هوک، اعلام کرد که الیوت آبرامز ، نماینده فعلی آمریکا در امور ونزوئلا، جانشین برایان هوک در سمت نماینده ویژه آمریکا در امور ایران میشود.
الیوت آبرامز، هفتاد و دوساله دیپلماتی است که در حال حاضر نماینده ویژه آمریکا در امور ونزوئلاست و از دوره ریاست جمهوری رونالد ریگان سمتهای مختلفی در وزارت خارجه آمریکا بر عهده داشته است و در ماجرای ایران کنترا نیز اتهاماتی متوجه او شده بود.
او به عنوان عضو ارشد شورای روابط خارجی آمریکا، در شهریور ماه سال ۹۶ طی مقالهای در در روزنامه «اسرائیل هیوم» تاکید کرده بود که دولتهای غربی، درمورد اصلاحات در ایران، خودفریبی میکنند.
الیوت آبرامز دو ماه پس از انتخابات ریاست جمهوری سال ۹۶ ایران، نوشته بود که «در طول این انتخابات بسیاری از رهبران کشورهای غربی، شدیدا امیدوار بودند که انتخاب مجدد حسن روحانی، به انجام اصلاحات اساسی در ایران منجر خواهد شد و بحث همه آنها هم این بود که این سیاستمدار میانهرو با انتقادهای شدید از دخالت سپاه پاسداران در امور سیاسی و اقتصادی کشور، دادن وعدههای آزادی به زنان و حضور اقلیتها در کابینه، به اصلاحات موردنیاز ایران، جامهی عمل خواهد پوشاند اما تنها دو ماه پس از پیروزی مشخص شد که هیچ اصلاحاتی در کار این دولت نیست و همه وعدههای روحانی، برای جلب آرا بوده است».
او همچنین نوشته بود که «روحانی پس از انتخابات، لحن خود را نسبتبه سپاه پاسداران بهکلی تغییر داده است و ۵۴۰میلیون دلار نیز به بودجه سالانه آنها افزوده است و حتی به قرارگاه خاتمالانبیا اختیار کامل داده است تا هر پروژهای را که بالاتر از ۵۲ میلیون دلار ارزش دارد، برای خودش بردارد. درمورد وزرای زن و حضور اقلیتها در کابینه هم که هیچ نشانی به چشم نمیخورد.»
آبرامز در همان مقاله سال۹۶ با اشاره به وضعیت مهدی کروبی در حصر که در آن هنگام به اعتصاب غذا دستزده بود، نوشت دولتی که نمیتواند پس از ۶ سال، فردی مانند کروبی را از زندان آزاد کند، ماهیت واقعی خود را بر ما آشکار میکند.