گزارش مجلس درباره بحران ایدز در «چنار محمودی»: وزارت بهداشت مقصر نیست
دو ماه پس از ناآرامیهای روستای «چنار محمودی» در استان چهارمحال و بختیاری در پی شیوع گسترده بیماری ایدز در این منطقه، هیات ویژه مجلس ایران در گزارش خود اعلام کرده که وزارت بهداشت مرتکب تخلفی در این موضوع نشده است.
محمد نعیم امینیفرد، عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، روز یکشنبه اول دیماه در ارتباط با نتیجه پیگیریهای هیات ویژه نمایندگان درباره این مساله گفت:«گزارش مقدماتی به کمیسیون اعلام شد و طبق گزارشی که این تیم آماده کردهاند، هیچگونه دخالت سوئی که منجر به شیوع بیماری ایدز در چنار محمودی شود، صورت نگرفته و انتقال بیماری بر اساس روشهای شایع در دنیا صورت گرفته است.»
این نماینده مجلس همچنین اظهار کرد که وزارت بهداشت در ماجرای شیوع ایدز در این روستا تخلفی نداشته و هرگز سرنگ آلوده عامل شیوع اچ.آی.وی در این منطقه نبوده است.
با این حال، او هیچگونه توضیح بیشتری درباره منظور خود از روشهای شایع در دنیا و دلیل مشخص شیوع ناگهانی این بیماری در بین اهالی روستای چنار محمودی ارایه نداد.
پیش از این در مهرماه، برخی وبسایتهای خبری و رسانههای اجتماعی ایران با انتشار تصاویری، از تجمع اعتراضی تعدادی از مردم این روستا در مقابل مرکز بهداشت و فرمانداری شهرستان لردگان در اعتراض به استفاده از «سرنگ آلوده» در انجام تست قندخون اهالی چنارمحمودی خبر داده بودند.
طی این تجمعها، برخی از مردم این روستا با در دست داشتن نوشتههایی مبنی بر انتقال آلودگی ایدز از طریق سرنگهای «شبکه بهداشت» به این موضوع اعتراض کردند.
با آنکه مقامهای وزارت بهداشت تعداد مبتلایان را «انگشتشمار» عنوان کردند، بشیر خالقی، عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، از ابتلای دستکم ۲۰۰ نفر سخن گفت و این مساله را دارای «پشت پرده» دانسته بود.
کمی بعد، رییس دادگستری چهارمحال و بختیاری نیز از بازداشت یک بهورز به اتهام استفاده از سرنگ آلوده و تشکیل پرونده برای او خبر داد.
با این حال، فرمانده سپاه پاسداران چهارمحال و بختیاری تجمعهای اعتراضی مردم را کار «سلطنتطلبان و ضد انقلاب» خواند.
علیاکبر حقدوست، رییس مرکز ملی تحقیقات راهبردی آموزش علوم پزشکی، روز سهشنبه هفتم آبانماه اعلام کرد که پیش از حوادث روستای چنار محمودی، وزارت بهداشت در گزارشی لردگان را به عنوان یکی از کانونهای محتمل ویروس اچآیوی در ایران معرفی کرده بود.
همزمان با بررسیهای وزارت بهداشت از این روستا در دو ماه اخیر، نمایندگان کمیسیون بهداشت و درمان مجلس نیز در سفر به این منطقه به همراه اعضایی از کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی موضوع را بررسی کردند.
این نمایندگان اکنون اعلام کردهاند «از آنجا که با نوعی از شعلهوری بیماری در یک جامعه محدود روبروییم که مولفههای خاص خود را دارد، باید مراقبتها با توجه به ماهیت این بیماری بیشتر شود.»
روزنامه سازندگی در گزارشی که چند روز پس از ناآرامیها منتشر کرده بود نوشت در پی این بحران بسیاری از افراد خانوادههای مبتلا در روابط و فعالیتهای روزانه زندگی خود دچار مشکل شده و به «خانهنشینی» روی آوردهاند.