روحانی سهشنبه به بهارستان میرود
با وجود بحثهای بسیاری که درباره قانونی یا غیرقانونی بودن سوال از رییس جمهوری مطرح شده است، حسن روحانی روز سهشنبه، ششم شهریورماه، برای پاسخگویی به نمایندگان مجلس به بهارستان میرود.
قرار است رییس جمهوری درخصوص پنج موضوع محوری مورد پرسش قرار گیرد که عبارتاند از: «عدم موفقیت دولت در کنترل قاچاق کالا و ارز، استمرار تحریمهای بانکی، عدم اقدام شایسته دولت درباره کاهش نرخ بیکاری، رکود اقتصادی شدید چندساله، افزایش شتابان نرخ ارز خارجی و کاهش شدید ارزش پول ملی».
حسن روحانی در نامهای به علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی، سوال نمایندگان را مغایر با قانون اساسی اعلام کرده بود. اما چنانچه رییس جمهوری و همفکرانش ازجمله غلامعلی جعفرزاده ایمنآبادی، نایب رییس فراکسیون مستقلین مجلس شورای اسلامی تأکید دارند، او برای «جلوگیری از اختلاف»، به خواست خود، در مجلس حاضر میشود.
جعفرزاده ایمنآبادی در گفتوگو با رسانهها گفته بود: «ما معتقدیم آقای روحانی خودش باید در بازههای زمانی مختلف در مجلس شورای اسلامی حضور یابد، به نمایندگان گزارشکار بدهد، با آنها مشورت کند، از آنها کمک بخواهد و تعاملش را افزایش دهد.»
حسن روحانی نیز درباره حضورش در مجلس گفته بود: «برای جلوگیری از هرنوع اختلاف بین قوا و احترام به مجلس شورایاسلامی، انشاءالله در فرصت مقرر به مجلس خواهم آمد و به سوالات پاسخ خواهم داد.»
این درحالی است که برخی نمایندگان مجلس و نزدیکان رییس جمهوری بهصراحت اعلام کردهاند که هدف نمایندگان سوالکننده از رییس جمهوری، نه حل مشکلات مردم، بلکه ضربهزدن به دولت است.
حسینعلی امیری، معاون پارلمانی رییس جمهوری، در گفتوگو با خبرگزاری ایرنا گفته بود: «سوالاتی که نمایندگان مجلس مطرح کردهاند، در راستای وظایف رییس جمهوری نیست؛ در صلاحیت دستگاههای دیگر است که در این خصوص من حاضرم در هر جایی که نمایندگان سوالکننده بخواهند، بیاییم و مناظره کنم.»
او درباره انصراف برخی نمایندگان از طرح سوال و پشیمانشدن آنها از انصراف، گفت: «اینکه نماینده سوالکننده از رییس جمهوری انصراف دهد و مجددا سوال خود را مطرح کند، در هیچ جای قانون پیشبینی نشده و چنین کاری در این مرحله، خلاف قانون اساسی است.»
علاوهبر این، روح الله بابایی صالح، رییس مجمع نمایندگان استان قزوین در مجلس شورای اسلامی نیز در نشستی خبری، سوال از رییس جمهوری و استیضاح علی ربیعی را اشتباه دانست و تصریح کرد: «اگر به اسامی امضاکنندگان سوال از رییس جمهوری نگاهی انداخته شود، میتوان فهمید که این اقدام در چه راستایی بوده است.»
از سوی دیگر، مجتبی ذوالنور، نماینده مردم قم در مجلس، در گفتوگو با خبرگزاری دولتی ایرنا تاکید کرد که هدف طرحکنندگان سوال از رییس جمهوری، کمک و تقویت دولت است. او گفت: «تمام تلاش این است که ضمن حفظ حرمت دولت و مجلس، از هرگونه تحقیر، تخریب و توهین به رییس جمهوری خودداری شود.»
روز دهم مردادماه، سوال ۸۰ نماینده مجلس از رییس جمهوری اعلام وصول شد. بر اساس اصول ۸۸ و ۸۹ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و آییننامه مجلس، سوال از رییس جمهوری هنگامی اعلام وصول میشود که بیش از یکچهارم نمایندگان، تقاضای سوال داشته باشند.