مخالفت مجمع تشخیص مصلحت با پیوستن به کنوانسیون پالرمو
مجمع تشخیص مصلحت نظام، در نامهای به تاریخ هفدهم تیرماه به دبیر شورای نگهبان، اعلام کرده است که تعریف کنوانسیون پالرمو از تروریسم مخالف منافع جمهوری اسلامی است و امکان حق تحفظ هم برای ایران در این معاهده وجود ندارد.
این نامه امروز از سوی خبرگزاری فارس منتشر شده است. براساس نظر مجمع تشخیص مصلحت نظام با وجود تلاش مجلس «امکان اینکه ایران بتواند مفاد کنوانسیون را برابر قوانین و مقررات داخلی خود تفسیر نماید نیست» و حتی نیاز است «قوانین و مقررات خود را اصلاح نمایدم، مسالهای که به تشخیص مجمع تشخیص صلحت نظام «با بند ۴ سیاستهای کلی امنیت ملی در حوزه دفاعی (حراست از منابع حیاتی کشور در خارج) و بند ۲/۲ در حوزه خارجی (تکیه بر استقلال حقوقی کشور) و بند ۸ حوزه خارجی (تامین منافع ملی و مقابله یا مداخله در امور داخلی کشور) مغایر است.»
همزمان خبرگزاری تسنیم امروز گفتوگویی با عباسعلی کدخدایی، سخنگوی شورای نگهبان منتشر کرده است. کدخدایی در این مصاحبه گفته است که «اشکالات پالرمو خیلی اساسی نیست که قابل حل نباشد، احتمالا در یک رفت و برگشت بین مجلس و شورای نگهبان حل شود و یا اینکه با ارجاع به مجمع تشخیص مصلحت نظام حلوفصل شود».
سخنگوی شورای نگهبان به اشکالات مجمع تشخیص مصحلت نظام به کنوانسیون پالرمو هم اشاره کرده و گفته است مجمع: «دو ایراد برای ما ارسال کردند… یکی مغایرت با سیاستهای اقتصاد مقاومتی و دیگری هم مغایرت با سیاستهای کلی و کلان امنیتی بوده است، این دو ایراد را هم ما برای مجلس ارسال کردیم، باید ببینیم که مجلس چه اقدامی انجام میدهد».
مجمع تشخیص مصلحت نظام «پذیرفتن ارجاع به داوری با دیوان بینالمللی دادگستری» را نیز «مغایر با اصل حاکمیت ملی و مداخله در امور کشور و حاکمیت بیگانگان» دانسته و اضافه کرده است ایران در این کنوانسیون حق تحفظ ندارد و به همین دلیل «گروههای مبارز به عنوان گروههای مجرم سازمان یافته تلقی خواهند شد» که این مساله «با بند ۱۰ حوزه خارجی مبنی بر حمایت از جریانات اصیل اسلامی و نیروهای حامی انقلاب اسلامی مغایر است».
مجمع تشخیص مصلحت نظام همچنین تاکید کرده که پذیرفتن این کنوانسیون و دیگر شروط گروه FATF در شرایط تحریم «به معنای تسلیم شدن در برابر خواستهای مخرب نظام سلطه در حوزه اقتصادی» خواهد بود و «توان کشور را در دور زدن تحریمها و کار با اشخاص حقیقی و حقوقی که بایستی کلی بهدوراز چشم بیگانگان صورت گیرد را دچار خدشه میسازد.»