جایگاه متفاوت زنان در عربستان سعودی
۲۳سپتامبر برابر با اول مهر، روز ملی عربستان سعودی و هشتادو ششمین سالگرد این حکومت پادشاهی است.
سال ۱۹۳۲، ملک عبدالعزیر خاندان آل سعود را به قدرت رساند و هماکنون نام محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی به عنوان یکی از چهرههای این کشور در رسانههای بینالمللی خبرساز شده است.
او از زمان رسیدن به سمت ولیعهدی، تلاش کرده است تا جایگاه زنان در جامعه این کشور را بهبود بخشد. اهدای حق رانندگی به زنان یکی از نمونههای بارز اقداماتی است که در این راستا در عربستان صورت گرفت، حقی که دههها از زنان این کشور سلب شده بود.
یا بهعنوان مثال، سینماها به عربستان سعودی بازگشت.
در تازهترین تغییر، یک دادگاه در عربستان سعودی به نفع دختری حکم داد که درخواست کرده بود بدون اذن پدر، پاسپورت داشته باشد. این دختر گفته بود اگر نتواند شخصا پاسپورت دریافت کند، «انگار حق داشتن پاسپورت را ندارد». دادگاه به پدر او حکم داد که بایستی اجازه داشتن پاسپورت به دخترش را بدهد.
با اینحال، زنان این کشور در مقایسه با دیگر کشورها، همچنان از برخی حقوق برخوردار نیستند، مثل حق طلاق و حضانت از کودکان.
در ماههای اخیر، فعالان حقوق زنان در این کشور با سختگیریها و فشارهای بیشتری روبهرو شدهاند. چندین فعال نیز بازداشت شده و برای آنان احکامی سنگین درخواست شده است.
حتی وقتی کانادا به این رفتار عربستان اعتراض کرد، دولت حاکم بر ریاض روابط تجاری با این کشور را قطع کرد و به شهروندانی که با بورسیه تحصیلی آنجا بودند، دستور داد از کانادا خارج شوند. از آن زمان تاکنون روابط این دو کشور همچنان تیره باقی مانده است و کانادا میگوید از دفاع از حقوق بشر دست نمیکشد.