سایه خبرهای دروغ بر همهپرسی تایوان درباره ازدواج زوجهای همجنس
روز شنبه ۳ آذر (برابر با ۲۴ نوامبر)، مردم تایوان در زمینه چگونگی ثبت ازدواج زوجهای همجنس رای میدهند، این در حالی است که فضای مجازی پیشاپیش درباره موضوع همجنسخواهی لبریز از خبرهای جعلی و دروغین شده است.
ازدواج زوجهای همجنس در تایوان قانونی نیست، ولی اکثر دفاتر ازدواج همین الان هم این ازدواجها را ثبت میکنند. در سال ۲۰۱۷، دادگاه عالی این کشور طی حکمی اعلام کرد که برابر قانون اساسی این کشور، زوجهای همجنس نیز از حق ازدواج برخوردارند. این دادگاه به دولت تایوان دو سال فرصت داد تا قوانین مربوط به ازدواج افراد همجنس را آماده و تصویب کند.
پس از حکم دادگاه عالی، گروههای محافظهکار در مخالفت با آن دست به اعتراض زدند. سپس طوماری امضا کردند تا دولت ناچار شود همهپرسی برگزار کند. دولت هم تسلیم این خواسته شد و حق ازدواج زوجهای همجنس را به رایگیری گذاشت.
گروههای محافظهکار معترض معتقدند ازدواج فقط میان «مرد» و «زن» معنا دارد.
حال آنکه در ازدواج زوجهای همجنس، آنها میتوانند همجنسگرای مرد، همجنسگرای زن یا جنس سوم باشند، بدین معنی که لزوما جنسیت مرد یا زن ندارند.
محافظهکارهای معترض از رنگ صورتی استفاده میکنند، شعارشان «حفظ ساختار خانواده» است و اسم جنبششان را گذاشتهاند «شادمانی نسل بعدی».
در روزهای نزدیک به همهپرسی، رسانههای اجتماعی تایوان مملو از خبرهای جعلیای شده که پایه و اساس علمی ندارند.
بنا به ادعای یکی از این نوشتهها، ازدواج زوجهای همجنس باعث کاهش جمعیت کشور خواهد شد، چون بچههای کمتری بهدنیا خواهند آمد؛ موضوعی که حقیقت ندارد، و در کشورهایی که ازدواج زوجهای همجنس را قانونی کردهاند، این زوجها خانواده تشکیل میدهند، بعضا بچههای خودشان را دارند یا بچههایی را به فرزندی قبول میکنند.
براساس ادعایی دیگر، با تصویب قانون ازدواج با همجنس، تایوان «بهشت افراد مبتلا به ایدز» میشود و سلامت کشور بهخطر میافتد، بعد هم هزینههای درمانی به گردن مالیاتدهندهها خواهد افتاد. دولت این ادعا را رد کرده و گفته است هزینه ذکرشده در رسانههای اجتماعی بسیار بیشتر از هزینههای فعلی درمان اچآیوی است، و همسرهای خارجی زوجهای همجنس پس از ازدواج بلافاصله از حق بیمه همگانی برخوردار نخواهند شد.
چون ابتلا به اچآیوی ابتدا در دهه ۱۹۸۰ در میان همجنسگرایان آمریکایی و سپس اروپایی مشاهده شد، این تصور اشتباه وجود دارد که این ویروس، یک بیماری مرتبط به همجنسخواهی است. اما ویروس اچآیوی جنس و جنسیت نمیشناسد و اگر فردی رابطه جنسی پرخطر و بدون استفاده از کاندوم داشته باشد، در خطر ابتلا قرار میگیرد.
در مقابل محافظهکارهای معترض، طرفدارهای ازدواج افراد همجنس، از رنگ آبی کمرنگ استفاده میکنند که میانش نقش دایرهای سفیدرنگ دارد. آنها خواهان حقوق برابر با سایر شهروندان تایوانی هستند و از حمایت برندهای بزرگی چون گوگل، مایکروسافت و آیبیام برخوردارند.
در همهپرسی روز شنبه، پنج گزینه به رای گذاشته میشود. دو گزینه، بهنفع ازدواج با همجنس و سه گزینه بهنفع حفظ انحصار ازدواج میان مرد و زن است.
در این همهپرسی، بهجز ازدواج زوجهای همجنس، چند مورد دیگر هم به رای گذاشته میشوند، از جمله موضوع نیروگاههای هستهای، استفاده از نیروگاههای زغالسنگی و همچنین واردات غذا از ژاپن، در معرض رای مردم قرار میگیرند.