سومین روز عملیات ترکیه در عفرین؛ آلمان از دخالت نظامی ترکیه در عفرین اظهار نگرانی کرد
زیگمار گابریل، وزیر امور خارجه آلمان نگرانی دولت متبوعش را از عملیات نظامی ترکیه در عفرین سوریه به همتای ترک خود اعلام کرد.
به گزارش رویترز، روز دوشنبه دوم بهمن، زیگمار گابریل در یک تماس تلفنی با همتای ترکیهای خود به وی گفت که آلمان از گسترش دامنه خشونتها در شمال غربی سوریه و تاثیر احتمالی آن در ایجاد یک بحران انسانی بر مردم این منطقه نگران است.
به گفته دفتر وزارت خارجه آلمان، در این گفتگوی تلفنی هر دو طرف بر روند تلاشهای دیپلماتیک برای حل بحران سوریه تاکید کردند.
این در حالیاست که رجب طیب اردوغان در تازهترین اظهاراتش در خصوص عملیات نظامی ترکیه در عفرین گفت که ترکیه حاضر نیست یک قدم از مواضعش عقب نشینی کند.
فرانسه نیز از ترکیه خواسته تا این عملیات را فورا متوقف کند.
دامنه درگیریهای میان ارتش ترکیه و نیروهای کرد در عفرین روز دوشنبه گسترش یافت و دو طرف از دستاوردهای نظامی خود خبر دادهاند. ناظران حقوق بشر و نیز تعدادی از کشورها مانند آلمان و فرانسه نسبت به بروز یک بحران انسانی در اثر این علمیات نظامی در عفرین هشدار دادهاند.
- بوریس جانسون: حفظ امنیت مرزها را حق ترکیه میدانیم
بوریس جانسون، وزیر امور خارجه بریتانیا با به رسمیت شناختن حق ترکیه در حفظ امنیت مرزهایش، به طور تلویحی از عملیات ترکیه در عفرین سوریه حمایت کرد.
جانسون در واکنش به عملیات نظامی ترکیه در عفرین در یک پیام توییتری، گفت: «ما تحولات در عفرین را به دقت دنبال میکنیم، ترکیه در حفظ امنیت مرزهایش حق دارد. هدف ما کاهش تنش و خشونت در منطقه و تمرکز بر مهمترین مسئله است؛ یک راهحل سیاسی که به رژیم اسد پایان دهد.»
Watching developments in Afrin closely. Turkey is right to want to keep its borders secure. We share goal of reducing violence and keeping focus on most important task: a political process in Syria that leads to the end of the Asad regime.
— Boris Johnson (@BorisJohnson) January 22, 2018
این در حالیاست که مقامات فرانسه به شدت به دخالت نظامی ترکیه واکنش نشان دادهاند. نشست ساعات آینده شورای امنیت سازمان ملل به درخواست وزیر امور خارجه این فرانسه در همین راستا برگزار میشود. همچنین وزیر دفاع این کشور با هشدار به ترکیه گفت که ترکیه باید فورا عملیات نظامی در عفرین را متوقف کند.
ایران، سوریه و مصر از جمله دیگر کشورهایی هستند که تاکنون به این تحولات واکنش نشان دادهاند و از دولت ترکیه خواستهاند تا این عملیات را متوقف کند.
- ترکیه کنترل ۱۱ روستا در عفرین را در دست کرفت
۱۳:۳۲
به گزارش خبرگزاری فرانسه، روز دوشنبه دوم بهمنماه، نیروهای ارتش ترکیه توانستهاند در پیشروی خود در خاک سوریه، کنترل ۱۱ روستا از جمله «اوغول پینار» را در دست گیرند. ارتش ترکیه اعلام کرده که این عملیات مرحله به مرحله اجرا خواهد شد و هیچ عقبنشینی در کار نیست. این در حالی است که نیروهای کرد موسوم به «یگانهای مدافع خلق»، تاکید کردهاند که تمامی حملات زمینی را با شکست مواجه کردهاند.
خبرگزاری فرانسه به نقل از یک نهاد ناظر حقوق بشر برای سوریه که در بریتانیا مستقر است کشتهشدن ۲۱ تن غیر نظامی از جمله شش کودک را در بمبارانها و توپباران ارتش ترکیه تایید کردهاست. امری که موجب اعتراضهای داخلی و بینالمللی شدهاست.
در پاسخ به این اعتراضها، رجب طیب اردغان با هشدار به مخالفان عملیات نظامی ترکیه در عفرین، گفته که کسانی که به ندای حزب «دموکراتیک خلقها» برای برگزاری اعتراض پاسخ دهند هزینه سنگینی خواهند پرداخت. پلیس ترکیه تاکنون مانع برگزاری راهپیمایی در استانبول و دیاربکر شده و ۲۲ نفر از شهروندان معترض به عملیات نظامی ترکیه را دستگیر و زندانی کرده است.
قرار است شورای امنیت سازمان ملل امروز ساعت ۱۱:۳۰ به وقت نیویورک موضوع عفرین را به درخواست فرانسه به بحث بگذارد.
با افزایش نگرانیها از به خطرافتادن جان هزاران نفر ساکن منطقه عفرین و بوجود آمدن یک بحران انسانی دیگر، واکنشها نسبت به دخالت نظامی ترکیه علیه کردها در عفرین بالا گرفته است.
این در حالی است که مولود چاووش اوغلو، وزیر امور خارجه ترکیه در دیدار با ابراهیم جعفری همتای عراقی خود در بغداد روز یکشنبه یک بهمن، با اشاره به عملیات شاخه زیتون ترکیه در عفرین گفت که ارتش ترکیه باید عملیات مشابهی را در مناطق دیگر سوریه، عراق و کوههای ترکیه نیز تا نابودی کامل آنها (گروههای کرد) انجام دهد.
- ۸:۰۰ متیس: آنکارا واشنگتن را درجریان عملیات عفرین قرار داده بود
جیمز متیس، وزیر دفاع آمریکا، گفته است که ترکیه، واشنگتن را درجریان علمیات نظامی علیه «یگانهای مدافع خلق» در عفرین سوریه قرار داده بود.
به گزارش خبرگزاری رویترز، متیس که در مسیر سفر خود به آسیا، یکشنبه اول بهمنماه، در هواپیما با خبرنگاران گفتوگو میکرد، گفت:« ترکیه بهصراحت به ما گفت. آنها پیشاز حمله به ما اطلاع داده و با ما مشورت کرده بود». او در ادامه، تأکید کرد که اکنون درحال بررسی مسیر پیش رو هستند و رویکرد مناسبی را اتخاذ خواهند کرد.
وزیر دفاع آمریکا، دربارهی واکنش آمریکا پساز در جریان قرار گرفتن نسبتبه تصمیم ترکیه، هیچ توضیحی نداد.
متیس گفت:« آنکارا نگرانیهای امنیتی واقعی دارد؛ ترکیه تنها همپیمان ما در پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) است که با شورشهای داخلی روبروست».
وزیر دفاع آمریکا همچنین گفت که «کُردها و جنگجویان مورد حمایت واشنگتن، اثربخشی خود را نشان دادند. آنها هزاران قربانی داشتند، اما دیدیم که چگونه داعش را شکست دادند».
- ۵:۰۰ کشتهشدن ۹ غیرنظامی در تبادل آتش میان دوطرف
سومین روز عملیات نظامی ترکیه در عفرین در شمالغربی سوریه درحالی آغاز میشود که در روز گذشته، در بمباران عفرین توسط ارتش ترکیه، ۸ غیرنظامی کشته شدند. ازسوی دیگر، حسین صنفردی، شهردار شهر ریحانلی ترکیه در مرز با سوریه نیز، شامگاه یکشنبه یکم بهمنماه، اعلام کرد که درپی پرتاب موشک از خاک سوریه بهسمت این شهر، یک تن کشته و ۳۲ نفر زخمی شدند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، صنفردی در گفتوگو با شبکهی خبری ترکیهای «ان تی وی» گفت: «بر اساس آخرین اطلاعات، بهدنبال پرتاب موشک از خاک سوریه به شهر ریحانلی، ۳۲ نفر زخمی شدهاند که از میان آنها، وضعیت دو نفر، وخیم گزارش شده است. در این حادثه، یک سوری ساکن ریحانلی نیز جانش را از دست داده است».
خبرگزاری دوغان ترکیه گزارش داده است که سه موشک ازسوی سوریه، بهسمت ریحانلی پرتاب شده که موجب آسیب به منازل و خودروها شده است.
مولود چاووشاوغلو، وزیر خارجهی ترکیه، «یگانهای مدافع خلق» را مسؤول این حادثه معرفی کرده است.
چاووشاوغلو در صفحهی توئیتر خود نوشت: «این حملهی تروریستی علیه غیرنظامیان بیگناه، چهرهی واقعی یگانهای خلق را نشان میدهد».
ازسوی دیگر، یک سخنگوی «یگانهای مدافع خلق» نیز از کشتهشدن ۸ غیرنظامی، درپی بمباران منطقهی عفرین سوریه، توسط جنگندههای ترکیه خبر داد.