شما صفحه ای از سایت قدیمی ایران اینترنشنال را مشاهده می کنید که دیگر به روز نمی شود. برای مشاهده سایت جدید به iranintl.com مراجعه کنید.

امیر حاتمی: با تجزیه‌طلبی در عراق مخالفیم

 

سرتیپ امیر حاتمی،  وزیر دفاع ایران، شامگاه سه‌شنبه ۱۱مهر، با ارتشبد خلوصی آکار، رئیس ستاد مشترک ارتش ترکیه، دیدار و پیرامون مسائل دو جانبه منطقه‌ای و بین‌المللی از جمله شرایط پس از همه‌پرسی اقلیم کردستان عراق، گفت‌وگو کرد.
به گزارش خبرگزاری مهر، امیر حاتمی، در این دیدارگفت: «با تجزیه‌طلبی در عراق و به‌هم خوردن مرزهای این کشور مخالفیم و جریان تجزیه طلبی در این کشور را برای امنیت منطقه مضر می‌دانیم.»

 

وزیر دفاع ایران با بیان این‌که امروز غربی‌ها با همراهی رژیم صهیونیستی، نسخه جدیدی برای منطقه پیچیده‌اند، افزود: «آمریکا و اسرائیل پس از شکست سناریوی داعش، راهبرد تجزیه کشورهای منطقه را در دستور کار خود دارند، اما ایران و ترکیه به‌عنوان دو کشورمهم و تاثیرگذار در منطقه، اجازه تحقق سناریوی جدید را به آنها نخواهند داد.»

 

وزیر دفاع با اشاره به سیاست اصولی جمهوری اسلامی ایران مبنی بر حفظ یکپارچگی و تمامیت ارضی همه کشورهای منطقه گفت: «مشارکت سه کشور ایران، ترکیه و عراق، می تواند در ایجاد ثبات و امنیت منطقه و مقابله با اقدامات تجزیه‌طلبانه مفید و موثر باشد.»
در این دیدار، ارتشبد خلوصی آکار، رئیس ستاد مشترک ارتش ترکیه گفت: «ما از تمامیت ارضی، یکپارچگی و انسجام سوریه وعراق حمایت می کنیم و هیچگونه تغییری در مرزها را به رسمیت نمی‌شناسیم.» وی تاکید کرد: «ما در رابطه با این منطقه به توافقات خوبی در حوزه سیاسی و نظامی دست یافته‌ایم که در صورت استمرار شرایط موجود، اقلیم کردستان با تحریم‌های شدید اقتصادی، سیاسی و نظامی از سوی ما روبرو خواهد شد.»

 

رئیس ستاد مشترک ارتش ترکیه گفت: «ما بر این باوریم که همکاری‌های دوجانبه آتی ایران و ترکیه، موجب ایجاد امنیت و ثبات پایدار در منطقه و جهان خواهد شد.»
خلوصی آکار، رئیس ستاد ارتش ترکیه، که یکشنبه شب، ۹مهر، به‌همراه هیأتی بلند‌پایه به تهران سفر کرد، روز دوشنبه ۱۰مهر، در نشست خبری مشترک خود با محمدباقری، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح ایران، اعلام کرد که نیروهای مسلح ایران و ترکیه از این پس همکاری‌های گسترده‌ای خواهند داشت.

 

ایران و ترکیه با برگزاری همه‌پرسی استقلال کردستان عراق مخالف بودند و برگزاری آن‌‌را محکوم کردند. تهران و آنکارا همچنین بر تمامیت ارضی عراق تأکید کرده و اجرای قانون اساسی عراق را محور مذاکرات میان اقلیم کردستان و دولت عراق عنوان کردند. یک روز قبل از برگزاری رفراندوم استقلال اقلیم کردستان عراق، سپاه پاسداران و ارتش، دو رزمایش جداگانه در غرب ایران انجام دادند و هم‌زمان، ایران مرزهای هوایی خود با اقلیم کردستان را به درخواست دولت مرکزی عراق بست.

 

روز چهارشنبه ۵مهر، ۲۱۰ تن از نمایندگان مجلس، همه‌پرسی استقلال اقلیم کردستان عراق را غیرقانونی خوانده و آن‌را محکوم کردند و هم‌زمان مجلس ایران یک جلسه غیرعلنی برای بررسی پیامدهای استقلال کردستان برگزار کرد. هم‌زمان ترکیه نیز هشدار داد که صادرات نفت اقلیم کردستان از طریق ترکیە را متوقف می‌کند. با این حال بن‌علی ییلدریم، نخست‌وزیر ترکیه تاکید کرد که راه‌حل نظامی، گزینه نخست در واکنش‌ به همه‌پرسی «استقلال» کردستان نخواهد بود.

 

همه‌پرسی استقلال کردستان، روز دوشنبه ۳ مهر برگزار شد و نزدیک به ۹۳ درصد از واجدان شرایط شرکت در همه‌پرسی به جدایی اقلیم کردستان از عراق رأی دادند. پس از آن پروازهای بین‌المللی فرودگاه‌های کردستان عراق متوقف شد و قرار است ارتش عراق در هماهنگی با نیروهای مسلح ایران و ترکیه، مرزهای زمینی اقلیم کردستان را تحت کنترل بگیرد.

 

تازه چه خبر؟
گزارش‌های رسانه‌ای از مرگ شاهین ناصری، از شاهدان شکنجه نوید افکاری، در زندان تهران بزرگ خبر می‌دهند. منابع نزدیک به خانواده شاهین ناصری در گفت‌وگو با...More
طالبان اسامی شماری از افراد از جمله دو نفر از فرماندهان نظامی طالبان را که به سمت‌های مهم دولتی منصوب کرده است، اعلام کرد. به گفته ذبیح‌الله مجاهد،...More
حسن زرقانی دادستان مشهد از بازداشت شش متهم پرونده کودک‌ربایی در این شهر خبر داد و اعلام کرد که متهم اصلی پرونده هنوز دستگیر نشده وفراری است. زرقانی...More
پارلمان اروپا در قطعنامه‌ای اعلام کرد گروه شبه‌نظامی حزب‌الله لبنان که بارها وفاداری ایدئولوژیک قوی خود به جمهوری اسلامی را نشان داده، دولت لبنان را...More
ارتش سودان در بیانیه‌ای که از تلویزیون دولتی این کشور پخش شد، اعلام کرد تلاش برای کودتا را خنثی کرده و اوضاع تحت کنترل است. یک عضو شورای حکومتی سودان...More