ایران قطعنامه حقوقبشری سازمانملل علیه خود را بیاعتبار و سیاسی خواند
بهرام قاسمی، سخنگوی وزارت امور خارجهی جمهوری اسلامی ایران، تصویب قطعنامهی حقوقبشری سازمان ملل را علیه ایران، اقدامی مردود و غیرقابلقبول دانست و حمایت کشورهای به گفتهی او «ناقض رسوای حقوقبشر» را از آن قطعنامه، دلیل بیاعتباری آن دانست.
کمیتهی سوم مجمععمومی سازمان ملل متحد، روز سهشنبه ۲۳ آبانماه، با تصویب قطعنامهای باعنوان «وضعیت حقوقبشر در جمهوری اسلامی ایران»، «نگرانی جدی» خود را درمورد وضعیت حقوقبشر در این کشور، ابراز کرد.
به گزارش خبرگزاری ایرنا، قاسمی، عصر چهارشنبه ۲۴ آبانماه، در واکنش به این قطعنامه، گفت: «جمهوری اسلامی ایران، قطعنامهی وضعیت حقوقبشر در ایران که در هفتادودومین اجلاس مجمععمومی سازمانملل متحد توسط کانادا و تعداد دیگری از کشورهای غربی ارائه شده است را اقدامی مردود و غیرقابلقبول میداند».
سخنگوی وزارت امور خارجه، آنچه را که «استفادهی ابزاری، گزینشی و سیاسی» از موضوع حقوقبشر ازسوی کشورهای غربی علیه کشورهای مستقل جهان خواند، «رویکردی محکوم» و «اقدامی نادرست» دانست که بهگفتهی او، نتیجهای جز «تضعیف جایگاه والای حقوقبشر» بهدنبال نخواهد داشت.
او حمایت کشورهایی را که بهگفتهی او، «تعدادی از بزرگترین ناقضان رسوای حقوقبشر و حقوق بشردوستانهی بینالمللی، متجاوزان و جنایتکاران جنگی و حامیان و مروجان اصلی تروریسم، خشونت و افراطیگری»اند، از این قطعنامه، «تنها یکیاز دلایل بیاعتباری و سیاسیبودن آن» خواند.
اسحاق آلحبیب، قائممقام نمایندهی دائم ایران در سازمانملل نیز روز سهشنبه ۲۳ آبانماه، در همان نشست کمیتهی سوم مجمععمومی سازمان ملل که این قطعنامه تصویب شد، ضمن حملهی لفظی علیه کانادا بهعنوان پیشنهاددهندهی قطعنامه، آن را سندی سیاسی خواند و از این موضوع، انتقاد کرد.
آلحبیب، بهجای پاسخدادن به مسائل مطرحشده در قطعنامه، به سخنان عبدالله المعلمی، نمایندهی دائم عربستانسعودی در سازمانملل پاسخ داد که از قطعنامه حمایت کرده و ایران را ناقض حقوقبشر دانسته بود که رفتار خود را به سایر کشورهای منطقه نیز کشانده است.
قائممقام نمایندهی دائم ایران در سازمانملل، در واکنش به المعلمی، مدعی ناکارآمدی کمیتهی سوم مجمععمومی سازمانملل شد و شاهد این ادعادی خود را «بیتوجهی به شرایط خاص عربستان» دانست. او از سکوت جهان دربرابر آنچه «نقض سازماندهیشدهی حقوقبشر در عربستان» خواند، انتقاد کرد و «استانداردهای دوگانه و تبعیضآمیز را جزء جداییناپذیر سیاست خارجی کشورهایی همچون کانادا دانست».
کمیتهی سوم مجمععمومی سازمان ملل متحد، کمیتهای است، ویژهی بررسی مسائل اجتماعی، بشردوستانه و فرهنگی در کشورهای مختلف جهان.