شما صفحه ای از سایت قدیمی ایران اینترنشنال را مشاهده می کنید که دیگر به روز نمی شود. برای مشاهده سایت جدید به iranintl.com مراجعه کنید.

توافق ایران و پاکستان برای تقویت امنیت مرزی میان دو کشور

 

سردار قاسم رضایی، فرمانده مرزبانی نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران، از اعزام نفرات بیشتر و تقویت امنیت مرز مشترک میان ایران و پاکستان خبر داد.

فرمانده مرزبانی ناجا در گفت‌وگو با ایرنا اعلام کرد که اخیراً در سفری به پاکستان، با مسؤولان آن کشور، در زمینه‌ی مشکلات مرزی تبادل نظر شده است و براساس گفت‌وگوهای انجام‌شده، «در یک یا دو ماه اخیر، با اعزام یگان و نفراتی، مرز مشترک ایران و پاکستان تقویت شده است».

پاکستان و ایران، مرزی مشترک به طول حدود ۹۰۰ کیلومتر دارند که بخش اعظم آن، مناطق کوهستانی و صعب‌العبور است و به‌ویژه در ماه‌های اخیر، درگیری‌های مختلف در این مناطق مرزی، به‌طور مداوم در حریان بوده است.

در یکی از آخرین حوادث مرزی اخیر، ۲۵ تیرماه، درپی تیراندازی از داخل خاک پاکستان به‌ منطقه‌ی سراوان در سیستان‌وبلوچستان ایران، دوتن از کارگران بومی در منطقه کشته شدند.

ازسوی دیگر، ۱۸ تیرماه، پاکستان اعلام کرد که نیروهای مرزبان ایرانی، سه خمپاره به داخل خاک پاکستان در منطقه‌ی پنجگور بلوچستان شلیک کرده‌اند.

پیش از آن، اواخر خرداد ماه، پاکستان یک پهپاد ایرانی را که براساس اعلام آنها درحال عملیات جاسوسی در داخل خاک آن کشور بود، در استان بلوچستان در همان منطقه سرنگون کرد.

در اردی‌بهشت و خردادماه نیز، چندین‌بار شلیک خمپاره ازسوی ایران به‌سمت بخش پنجگور بلوچستان گزارش شد، که در یکی از آن موارد، یک شهروند پاکستانی کشته شده بود.

پیش‌تر در اردی‌بهشت‌ماه، افرادی وابسته‌به گروه تروریستی جیش‌العدل، با عبور از خاک پاکستان، ۱۰ مرزبان ایرانی را در منطقه‌ی میرجاوه کشتند که با واکنش دیپلماتیک تند ایران نسبت‌به دولت پاکستان روبرو شد.

پاکستان همواره ایران را به‌دلیل تحرکات انجام‌شده در مناطق مرزی، به نقض تمامیت ارضی آن کشور متهم می‌کند؛ ازسوی دیگر، مقامات ایرانی نیز درپی حوادث مختلف تروریستی در مرزهای دو کشور، پاکستان را به سهل‌گیری در مورد تحرکات گروه‌های مظنون به تروریسم متهم می‌کنند.   

فرمانده مرزبانی ناجا همچنین در صحبت‌های خود، بخشی از ناامنی‌های مرزی با پاکستان را مرتبط با افغانستان دانست و در این زمینه، سؤالاتی مطرح کرد، ازجمله این‌که «چه‌طور می‌شود بیشترین تولیدات مواد مخدر در افغانستان باشد، اما کشفیات در پاکستان اتفاق بیفتد؟» یا این‌که «چه‌طور بیشترین متجاوزان مرزی در مرز پاکستان باشند، اما بیشتر آن‌ها افغانستانی باشند؟»

رضایی با اشاره به اهمیت ویژه‌‌ی مرز پاکستان، به‌عنوان پرهزینه‌ترین مرز مشترک حال حاضر برای جمهوری اسلامی ایران، تأکید کرد: «از مسؤولان پاکستان انتظار داریم تا دو کشور همسایه و مسلمان ایران و پاکستان، مرزهای مشترک خود را به‌صورت مشترک مدیریت کنند». او افزود: «از دولت پاکستان انتظار داریم که بیش‌از گذشته به مرز پاکستان توجه کنند و یگان‌های خود را در مرز مشترک مستقر کنند تا ورود و خروج در این نقطه، بیشتر کنترل شود و امنیت افزایش یابد».

فرمانده مرزبانی ناجا با اشاره به حوادث تروریستی سال‌های گذشته در مرز مشترک پاکستان گفت: «تعدادی از هم‌وطنان ما را بردند و در آن‌سوی مرز و در خاک پاکستان دفن کردند؛ بر این اساس، انتظار داریم مسؤولان و دولت‌مردان پیکر آنان را برگردانند و اجساد شهدای ما را به خانواده‌شان تحول دهند؛ چراکه این خانواده نگران و ناراحت هستند».

سردار رضایی با اشاره به برگزاری نشست‌های مشترک و بیشتر شدن هماهنگی و ارتباطات با مسؤولان پاکستان در ماه‌های گذشته، افزود: «در آینده‌ای نزدیک قرار است هیأتی از پاکستان به ایران بیاید و از نزدیک، گفتمانی برای مدیریت مشترک مرزها داشته باشیم».

فرمانده مرزبانی نیروی انتظامی طول مرزهای ایران را هشت‌هزار و ۷۵۵ کیلومتر مشترک با ۱۵ کشور همسایه عنوان کرد و گفت که با همه‌ی آنها ارتباط خوبی داریم، به‌جز دو کشور عربستان و بحرین که ارتباط ایران با آنها در چند سال اخیر، ضعیف‌تر شده است. او افزود که در مرزهای شرقی کشور، قریب‌به دوهزار کیلومتر مرز مشترک با افغانستان و پاکستان داریم و با اشاره به بعضی مشکلات افغانستان، کشت موادمخدر و افزایش تولید آن درپی حضور هدفمند برخی از کشورهای «گروه مینی‌دوبلین» در آنجا را از مهم‌ترین این مشکلات خواند.

«گروه مینی‌دوبلین» متشکل از ۲۷ کشور اروپایی، آسیایی و غیره (ازجمله اتریش، بلژیک، دانمارک، فرانسه، آلمان، ژاپن، نیوزیلند، نروژ، فنلاند، رومانی، روسیه، استرالیا و …) است که نمایندگان آنها، نخستین‌بار در نشستی در شهر دوبلین ایرلند، تفاهم‌نامه‌ای را مبنی‌بر همکاری در زمینه‌ی مبارزه با موادمخدر امضا کردند.

رضایی در مورد مشکلات مربوط به افغانستان، به‌عنوان مثال گفت که در سال ۲۰۰۰، اگر دویست تن موادمخدر در افغانستان تولید شده بود، چند سال بعد از آن، یعنی در سال ۲۰۰۵ حدود ۴۰ برابر شده و به هشت هزار تن رسیده است و تأکید کرد که این رقم بالا، برای جمهوری اسلامی ایران، عواقب سنگینی به‌بار می‌آورد.

فرمانده مرزبانی ناجا در پایان اعلام کرد که در پنج‌ماه گذشته‌ی امسال، در مرزهای شرقی کشور، قریب‌به۴۰تن مواد مخدر کشف شده است که این موضوع، «با درگیری با شرارت‌ها، قاچاقچیان و مافیایی که به مرزها می‌آیند، همراه بوده است» و در این راستا، برای مدیریت این مسأله، نشست‌هایی با مسؤولان مرزبانی افغانستان برگزار شده است.

 

تازه چه خبر؟
گزارش‌های رسانه‌ای از مرگ شاهین ناصری، از شاهدان شکنجه نوید افکاری، در زندان تهران بزرگ خبر می‌دهند. منابع نزدیک به خانواده شاهین ناصری در گفت‌وگو با...More
طالبان اسامی شماری از افراد از جمله دو نفر از فرماندهان نظامی طالبان را که به سمت‌های مهم دولتی منصوب کرده است، اعلام کرد. به گفته ذبیح‌الله مجاهد،...More
حسن زرقانی دادستان مشهد از بازداشت شش متهم پرونده کودک‌ربایی در این شهر خبر داد و اعلام کرد که متهم اصلی پرونده هنوز دستگیر نشده وفراری است. زرقانی...More
پارلمان اروپا در قطعنامه‌ای اعلام کرد گروه شبه‌نظامی حزب‌الله لبنان که بارها وفاداری ایدئولوژیک قوی خود به جمهوری اسلامی را نشان داده، دولت لبنان را...More
ارتش سودان در بیانیه‌ای که از تلویزیون دولتی این کشور پخش شد، اعلام کرد تلاش برای کودتا را خنثی کرده و اوضاع تحت کنترل است. یک عضو شورای حکومتی سودان...More