فرمانده قرارگاه خاتمالانبیاء: از روحانی گلایه دارم
عبادالله عبدالهی، فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء سپاه، روز پنجشنبه ۱۵ تیرماه، در گفتوگو با برنامه «گفت و گوی ویژه خبری» شبکه دوم صدا و سیما، با اشاره به اینکه مسئولان درباره فعالیتهای اقتصادی سپاه ایجاد شبهه می کنند، گفت که از حسن روحانی «گلایه شدید» دارد.
این مقام سپاه پاسدارن افزوده:«سزاوار نیست عرصه بر مجموعهای که با تمام توان و قدرت در شرایط سخت تحریم این گونه کار می کند تنگ شود.» وی گفته است: «زمانی که در سال ۹۵ بالاترین رکورد کاری را برای دولت داشتیم آیا سزاوار است دولت با تفنگ و بی تفنگ مطرح شود.»
عبادالله عبدالهی تصریح کرده: «در دولتهای پس از جنگ تاکنون هر طرحی که سپاه به آن وارد شد بنا به درخواست و نیاز دولت ها بود و سپاه هیچ اصراری برای ورود به این طرح ها نداشته است.»
طی هفتههای اخیر تنشهای لفظی میان حسن روحانی و فرماندهان سپاه پاسداران در خصوص دخالت این نهاد در امور اقتصادی بالا گرفتهاست. حسن روحانی روز اول تیرماه از فعالیتهای سپاه پاسداران انتقاد کرد و گفت: «اقتصاد کشور از دست دولت بیتفنگ به دست دولت باتفنگ داده شد و کسی جرأت ندارد با آنها رقابت کند». او فعالیتهای انحصاری این نهاد نظامی در بخشهای حیاتی و مهم اقتصادی را مانع اصلی خصوصیسازی اقتصاد خوانده بود.
محمدعلی جعفری، فرمانده سپاه پاسداران، سخنان حسن روحانی را «بیانصافی» خواند و گفت: دولت «بدون تفنگ توسط دشمنان تحقیر و تسلیم» میشود.
نهم تیرماه نیز علی سعیدی، نماینده آیتالله خامنهای در سپاه پاسداران، از سخنان حسن روحانی انتقاد کرد و گفت: «هم آمریکا به سپاه حمله میکند، هم برخی خودیها به سپاه حمله میکنند».
همزمان غلامحسین محسنی اژهای، سخنگوی قوه قضاییه، نسبت به «تخریبهای» صورت گرفته علیه سپاه، بسیج و قوه قضاییه ابراز نگرانی و پیشبینی کرد که «فتنه جدیدی در راه است».
علاوه بر مجادلههای سپاه و دولت روحانی بر سر فعالیتهای اقتصادی سپاه، قوه مجریه و سپاه پاسداران به تازگی بر سر چگونگی صدور مجوز حمله موشکی به مواضع داعش در سوریه مجادله لفظی داشتند. در حالیکه دولت روحانی اقدام به حمله موشکی علیه مراکز داعش در دیرالزور سوریه را تصمیم شورای عالی امنیت ملی خواند، سپاه پاسداران آنرا اقدام خود خواند که به دستور آیتالله خامنهای انجام شد.
-
توافق با توتال بدون تشریفات مناقصه بوده است
فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء سپاه در ادامه مصاحبه خود با انتقاد از رویکرد دولت یازدهم برای جذب سرمایه خارجی گفته است: «قرارگاه خاتم الانبیاء در عین ارتباطی که با وزارت نفت دارد از این قرارداد خبری نداشت».
او افزوده: «وزارت نفت گفته است می خواهد قراردادگاه به سمت مناقصه برود اما واگذاری فاز ۱۱ به توتال بدون تشریفات مناقصه بوده است.»
این مقام سپاه تصریح کرده است: «می گویند شرکت توتال در قرارداد باید از شرکتهای داخلی استفاده کند اما ما هیچ وقت نباید عزت خود را زیر سوال ببریم و در حالی که توانایی داریم پیمانکار دست دو شویم.» شرکت فرانسوی توتال و جمهوری اسلامی ایران روز دوشنبه ۱۲ تیر، قرارداد ۲۰ ساله توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی را امضا کردند. شرکت توتال با ۵۰/۱ درصد سهم، اپراتور پروژه خواهد بود و شرکت «سی ان پی سی» چین و پتروپارس ایران هر کدام با ۳۰ درصد و ۱۹/۹ درصد سهم عضو کنسرسیوم توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی هستند. این اولین قرارداد بر اساس الگوی جدید قراردادهای نفتی ایران موسوم به «آی پی سی» است که با شرکتهای خارجی امضا می شود. شرکت توتال پیش از این، فازهای ۲ و ۳ طرح توسعه میدان پارس جنوبی را اجرا کرده بود.